Vrijeme čitanja: 4 minuta
izbjeljivanje odumrlog zuba

Izbjeljivanje odumrlog zuba

Izbjeljivanje odumrlog zuba za vaš osmijeh može učiniti veliku promjenu. Osmijeh je ono što prvo primjetimo na osobi. Lijep osmijeh često ukrade svu našu pažnju i natjera nas da na dobiveni osmijeh uzvratimo osmijehom. Nasmijane osobe uvijek su ugodno i poželjno društvo. Sjetite se primjera iz stvarnog života. Dočeka li nas osoba ozbiljne ekspresije lica u uslužnoj djelatnosti, ona neće kod nas izazvati toplinu i dobro raspoloženje kao što je to u slučaju kada nas dočeka nasmiješena osoba. Kod osoba koje se ne smiješe najčešće postoji razlog tomu. To često može otkriti nezadovoljstvo vlastitim izgledom. Muči li vas tamni zub, vrijeme je da ga izbijelite!

Sadržaj:
ESTETSKA STOMATOLOGIJA
ZAŠTO ODUMRLI ZUB TAMNI?
DIJAGNOSTIKA I IZBJELJIVANJE ODUMRLOG ZUBA
ENDODONTSKO (UNUTARNJE) IZBJELJIVANJE ODUMRLOG ZUBA
POSTAVLJANJE LJUSKICA

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Dentus perfectus stomatološka ordinacija pravi je izbor za svakog tko želi vrhunski pristup stomatološkim uslugama. U svom svakodnevnom radu uspješno  pacijentima približavamo vrhunsku tehnologiju i materijale. Pritom koristimo samo odobrene i renomirane proizvođače najviše kvalitete. U sklopu svoje misije pacijentima približavamo najnovije usluge iz svijeta stomatologije. U sklopu estetske stomatologije nudimo profesionalno izbjeljivanje zubi. Uz izbjeljivanje svih zubi, moguće je izbijeliti i samo jedan zub. Saznajte sve o temi izbjeljivanje odumrlog zuba na jednom mjestu.

ZAŠTO ODUMRLI ZUB TAMNI?

Odumrli zub je zub u kojem se ne odvijaju biološki procesi. Odumrli zub nastaje uslijed velikih karijesa, bolesti desni, traume zuba ili kod stiskanja zubima. U njemu nema osjeta na toplo ili hladno. Zubna pulpa je unutrašnji dio zuba protkan živčanim vlaknima. Jednom kada pulpa postane neaktivna, u nju više ne dopire krv. Uslijed izostanka prokrvljenosti zub počinje tamniti.

DIJAGNOSTIKA I IZBJELJIVANJE ODUMRLOG ZUBA

Potrebno je dijagnosticirati avitalan zub. To radimo pomoću rendgenskog snimka zubi. Ustanovi li se da je zub vitalan moguće je napraviti vanjsko izbjeljivanje zuba. Avitalan zub izbjeljujemo iznutra. Iako je avitalan i ne uzrokuje bol, zub poprima tamni izgled. Tamni izgled prednjeg zuba može jako narušiti izgled vašeg osmijeha. Ukoliko je zub avitalan postoji nekoliko opcija da se zubu vrati bijelina. Ponekad je potrebno očistiti korijenski kanal kako bi se uklonili ostaci mrtvog tkiva unutar zuba. Odumrli zub možemo izbijeliti endodontskim (unutarnjim) izbjeljivanjem ili postavljanjem keramičke ljuskice za zube.

  • ENDODONTSKO (UNUTARNJE) IZBJELJIVANJE ODUMRLOG ZUBA

    Endodontskim izbjeljivanjem odumrlog zuba čistimo zaostatke u korijenskom kanalu zuba. Zub izbjeljujemo iznutra pomoću vodikovog peroksida. Raspadanjem vodikovog peroksida na kisik i vodu postižemo željeni izgled zuba. Ovaj proces radimo sve dok ne izjednačimo nijansu zuba s ostalim zubima kako bi vaši zubi i u konačnici osmijeh bio ujednačen.

  • POSTAVLJANJE LJUSKICA

    U nekim slučajevima moguće je prikriti boju odumrlog zuba postavljanjem ljuskice. Ljuskice su tanke navlake koje postavljamo na prednju stijenku zuba. Ukoliko nije moguće izbijeliti zub iznutra, bijeliji izgled zuba postižemo postavljanjem ljuskice za zube. Ljuskice su isključivo estetskog karaktera i na prirodan način pomažu postići idealni izgled, boju i oblik zubi. Uz današnju tehnologiju bilo bi šteta ne iskoristiti puni potencijal osmijeha. Čak najmanja promjena poput nijanse zuba može značiti puno za samopouzdanje pacijenta. Izbjeljivanje odumrlog zuba postižemo postavljanjem ljuskica.

Estetskom stomatologijom možemo napraviti korekcije kako bi vaš prirodni osmijeh došao do izražaja. Zamislite koliko samopouzdanja i zadovoljstva vlastitim izgledom može donijeti mala promjena poput izbjeljivanja željenog zuba. Smijte se slobodnije i osjećajte se ugodno. Započnite svoj put do željenog osmijeha uz izbjeljivanje odumrlog zuba. Dentus perfectus stomatološki tim stručnjaka čini vaš osmijeh ljepšim & sretnim. Posjetite nas na adresi Lastovska ulica 12 a i saznajte koja terapija je idealna za Vas.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS