Zubni most

Zubni most – što je to?

Zubni most je protetska konstrukcija koja povezuje nosače i nadknađuje zube koji nedostaju. Nosači zubnog mosta mogu biti prirodni zubi ili zubni implantati. Između nosača može nedostajati jedan ili više zubi. Cilj izrade zubnog mosta je da se ponovno uspostavi estetika i funkcija izgubljenih zubi.

Nekada je planiranje zubnog mosta bilo ograničeno brojem i rasporedom preostalih zubi. Često puta zbog nedostatnog broja zuba nije bilo moguće izraditi adekvatni zubni most. Pojavom zubnih implantata moguće je riješiti nepovoljan broj nosača mosta i na taj način osigurati uvjete za izradu fiksne konstrukcije. Glavna prednost zubnog mosta ispred ostalih protetskih rješenja je u tome što je zubni most fiksna konstrukcija, pričvršćena na nosače. Time je osiguran povoljan prijenos žvačnih sila na čeljusnu kost, a pacijent u potpunosti ima osjećaj “svojih zubi”.

 

zubni most cijena

Zubni most – trajnost?

Zubni mostovi obično traju od 5-15 godina. Sa dobrom oralnom higijenom i redovitim kontrolnim pregledima kod stomatologa, nije neuobičajeno da je trajnost zubnim mostova veća od 10 godina.
Nakon toga perioda potrebno je zubni most zamjeniti za novim, ako postoje promjene nivoa mekih tkiva i kosti u ustima zbog starenja organizma.

Zubni most – materijali za izradu

Cirkon keramika – najbolji materijal za izradu zubnog mosta, izvrsno oponaša prirodnu boju zubi, propušta i reflektira svijetlo slično kao i prirodni zubi. Odikuje se visokom čvrstoćom i stabilnošću. Kod ovih mostova se keramika veže za cirkon-oksidnu podlogu. Ovi zubni mostovi se izrađuju u ordinacijam Dentus perfectus putem CAD CAM tehnologije koja nam omogućava završetak rada u svega 3 dana.

cijena zubnog mosta

E.max keramika – bezmetalna keramika koja čitavim volumenom doprinosi stvaranju boje zuba i optičkih efekata koji daju prirodnost izgleda. S obzirom da je ne odlikuje visoka čvrstoća kao metal keramiku i cirkon-keramiku, nije indicirana za mostove veće od 3 zuba i područja izrazito velikih žvačnih sila.
Metal keramika – karakterizira ih metalna osnova na koju se veže keramika koja maskira boju metala i oponaša izgled prirodnih zubi. Ovi zubni mostovi odlikuju se visoko čvrstoćom i stabilnošću, ali zbog metalne osnove nisu materijal izbora sa područje prednjih zubi. Oni jesu ekonomičnije riješenje u odnosu na cirkon-keramičke mostove, posebno su za svaku preporuku za protetske radove koji su smješteni u stražnjoj regiji.

 

Dodatno se informirajte

Zubni most
4.33 (86.67%) 3

Nazovite nas

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju

+385 1 889 6869

+385 91 19 888 99

Radno vrijeme

Pon – Pet od 8:00h do 20:00h


Subota po predbilježbama

Pošaljite upit ili dogovorite pregled još danas!

Ime i prezime*

E-mail*

Telefon*

Poruka/pitanje*

Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit