Vrijeme čitanja: 6 minuta
Vrste izbjeljivanja zubi

Vrste izbjeljivanja zubi

Brz način života, ispijanje više kava dnevno, izlasci uz vino te još mnoštvo svakodnevnih navika poput pušenja cigareta negativno utječe na zube i osmijeh. Želite osvježiti osmijeh? Izbjeljivanje zubi je promjena koju trebate! Pročitajte više o njezi zubi nakon estetskog tretmana izbjeljivanja kako bi izvukli maksimalan učinak. 

Sadržaj:
PRIPREMA ZUBI ZA TRETMAN IZBJELJIVANJA
KOJE VRSTE PROFESIONALNOG IZBJELJIVANJA ZUBI POSTOJE?
ZAŠTO ODABRATI IZBJELJIVANJE ZUBI U DENTUS PERFECTUS STOMATOLOŠKOJ ORDINACIJI?
ŠTO OČEKIVATI NAKON IZBJELJIVANJA ZUBI U ORDINACIJI?

PRIPREMA ZUBI ZA TRETMAN IZBJELJIVANJA

Izbjeljivanje zubi je proces kojim uklanjamo tamne mrlje i nastale pigmentacije sa stijenke zubi. Ono zahtjeva pripremu u vidu detaljnog i preciznog čišćenja zubnog kamenca sa pjeskarenjem i poliranjem površine zuba. Skidanje zubnog kamenca preporuča se raditi svaka 4-6 mjeseci. Svakako ga planiramo u dolasku prije samog izbjeljivanja. Ukoliko je pacijent uklanjao kamenac u posljednjih mjesec dana, ovu pripremnu radnju može preskočiti. Skidanje kamenca, pjeskarenje i poiliranje uklanja nataložen plak i kamenac te omogućava maksimalan efekt izbjeljivanja. Nakon pripreme zuba za izbjeljivanje vaši zubi bit će besprijekorno čisti i spremni za estetski makeover.

KOJE VRSTE PROFESIONALNOG IZBJELJIVANJA ZUBI POSTOJE?

1. PROFESIONALNO IZBJELJIVANJE U ORDINACIJI

Zanima Vas koje sve vrste izbjeljivanja zubi postoje? Na pravom ste mjestu! Najčešće vrste izbjeljivanja zubi kod stomatologa su izbjeljivanje zubi LED lampom, laserom i udlagama kod kuće. Svaka od navedenih vrsta ima svoje prednosti. Pitanje je što Vama više odgovara te koliko brzo želite postići maksimalne rezultate. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji održavamo najviši profesionalni standard i pravila struke. Za izbjeljivanje zubi koristimo LED lampu i Beyond tehnologiju za izbjeljivanje. Ova prije svega moderna i visokokvalitetna oprema i omogućava siguran proces pomoću kojeg ćemo vas unutar 30-80 minuta dovesti do 3-6 nijansi svijetlijih zubi. Vrstu izbjeljivanja zubi provodimo u stomatološkoj ordinaciji i potrebno je prethodno dogovoriti termin. Vodimo vas kroz cijeli proces, kao i kod ostalih zahvata. Na vama je samo da se opustite. Za vrijeme trajanja tretmana osjećajte se ugodno i sigurno! U našoj stomatološkoj ordinaciji nudimo izbjeljivanje zubi u 2, 3 ili 4 ciklusa. Za izbjeljivanje u 2 ciklusa potrebno je 30 minuta, a za 4 ciklusa izbjeljivanja zubi potrebno je 80 minuta. Donosimo detalje o cijeni izbjeljivanja zubi.

2. IZBJELJIVANJE ZUBI KOD KUĆE

Izbjeljivanje zubi može se provoditi i kod kuće. Sigurnije je od izbjeljivanja proizvodima iz trgovina prvenstveno jer je riječ o prilagođenoj terapiji koju će Vam osigurati stomatolog. Izbjeljivanje zubi udlagama izvodi se pomoću udlaga rađenih po prilagođenim mjerama i zubnom otisku pacijenta. Gornja i donja udlaga zapune se gelom za izbjeljivanje i nose se po noći. Za svaku čeljust nosite jednu udlagu. Ova vrsta izbjeljivanja iziskuje više vremena i namijenjena je za izbjeljivanje kod kuće. Tretman najčešće traje 2 tjedna. 

vrste izbjeljivanja zubi

ZAŠTO ODABRATI IZBJELJIVANJE ZUBI U DENTUS PERFECTUS STOMATOLOŠKOJ ORDINACIJI?

Izbjeljivanje zubi Beyond tehnologijom je brz i učinkovit proces izbjeljivanja zubi. Izbjeljivanje se vrši pod budnim okom našeg tima stomatologa u ugodnoj atmosferi. Proces započinjemo čišćenjem zubnog kamenca, pjeskarenjem i poliranjem. Naš iskusan stomatolog odredit će intenzitet i predložiti duljinu trajanja (2,3 ili 4 ciklusa) tretmana izbjeljivanja ovisno o nijansi vaših zubi. Pobrinut će se o nanošenju zaštite na zubno meso.

DETALJI O TRETMANU

Genetski je moguće imati prirodno tamnije zube. Riječ je o žutom podtonu. Izbjeljivanjem u našoj stomatološkoj ordinaciji, u samo jednom dolasku postići ćemo holivudski osmijeh kakav priželjkujete! Zašto ne prepustiti svoj osmijeh u sigurne ruke stručnjaka. Za to vrijeme odgovarajte na mailove, pogledajte novu epizodu omiljene serije ili surfajte tijekom tretmana. Izbjeljivanje zubi je promjena koja će svakome donijeti osvježenje – bez obzira na dob. Za sve pacijente koji imaju zubne ljuskice ili krunice brinemo da ne dođe do razlika u nijansi između ljuskica i prirodnih zubi. Prije samog početka izbjeljivanja namještamo retraktore kako bi zaštitili meka tkiva. Slijedi nanošenje sredstva za izbjeljivanje. Naša moderna tehnologija omogućuje vidljive rezultate odmah po završetku tretmana. 

ŠTO OČEKIVATI NAKON IZBJELJIVANJA ZUBI U ORDINACIJI?

Po završetku tretmana savjetujemo pacijente da izbjegavaju obojenu hranu i pića naredna 24 sata. Kava, čaj, cikla, senf, borovnice, vino i drugi obojeni proizvodi mogli bi obojati vaše zube. Moguća je osjetljivost zubi tijekom prva 24 sata. Preporučamo suzdržavanje od konzumiranja sladoleda i drugih ledenih proizvoda. Ukoliko ste pušač također preporučamo izbjegavati cigarete tijekom prva 24 sata po završetku tretmana. 

DO SJAJNOG OSMIJEHA U SAT VREMENA

Kod kuće je nemoguće postići efekt koji vam donosi profesionalno izbjeljivanje u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji. Iako udlage nosite kod kuće, ponekad ćete biti prisiljeni preskočiti tretman. Stoga je profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji daleko najučinkovitije. Proces je u potpunosti siguran za vaše zube. U ordinaciji koristimo izbjeljivanje LED lampom te modernu, sigurnu i profesionalnu Beyond tehnologiju. Cijeli proces nadgleda naš pristupačan tim stomatologa.

Izbjeljivanje zubi donosi zapanjujuće rezultate u samo sat vremena. Ukoliko se držite uputa o higijeni zuba nakon izbjeljivanja, učinak može trajati godinama. Dopustite nam da vas razveselimo novim osmijehom! Za sve upite dostupni smo na mailu i telefonu. Veselimo se savjetovati vas. Zapratite nas na instagram i facebook stranici!

Izbjeljivanje zubi cijena

Izbjeljivanje zubi izvodimo u ordinaciji pod nadzorom stomatologa. Moguće je napraviti najviše 4 ciklusa izbjeljivanja. Za vas smo osigurali posebnu ponudu „Paket bijeli zubi“ uz koju ostvarujete poseban popust.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS