ljuskice za zube

Ljuskice za zube (veneers)

Savršen osmijeh, baš onakav kakav zaslužujete!

Ljuskice za zube izvrsno su rješenje za potpunu preobrazbu Vašeg osmijeha, a posljedično i ukupnog izgleda. Ove, po mjeri izrađene, ljuskice za zube postavljaju se na Vaše zube kako bi modelirali i oblikovali Vaš idealan osmijeh. Prema vlastitim željama, uz našu potporu i pomoć dostupne tehnologije  možemo ih oblikovati. Možete birati duljinu, širinu, boju ili ton ljuskice za zube kako bi ona savršeno odgovarala estetskim parametrima, Vašim crtama i karakteristikama lica te Vašoj osobnosti. Ljuskice za zube oponašaju snagu i ljepotu prirodnih zubi, onih savršenih, a izrađujemo ih uz pomoć najnaprednije tehnologije koju koristimo u stomatološkoj ordinaciji Dentus perfectus.

Zašto pacijenti vole ljuskice za zube?

Ljuskice za zube predstavljaju tanak sloj materijala (tanki listići keramike) kojim se pokriva prednji dio zuba. Njime se učinkovito mijenjaju boja, oblik, veličina ili duljina postojećeg zuba. Želimo napomenuti kako se ljuskice za zube ne koriste samo iz estetskih razloga. Radi se o nedvojbeno, najpopularnijoj metodi za postizanje savršenog osmijeha, već i iz funkcionalnih razloga – radi prevencije oštećenja prirodnog zuba. Također, ljuskice za zube ne mijenjaju boju jer im je površina glatka poput stakla.

Izrada ljuskica za zube traje od 7-10 radnih dana.

Između brušenja zuba i cementiranja gotovih ljuskica za zube, zubi mogu reagirati na toplo i hladno. To je normalno i javlja se zbog uklanjanja površinskog sloja cakline. Sve reakcije zuba nestaju s trajnim cementiranjem ljuskica za zube.

Koje vrste problema rješavaju ljuskice za zube?

Ljuskice  se rutinski koriste u sljedećim slučajevima:

 • Zubi koji su promijenili svoju prirodnu boju – bilo zbog liječenja korijenskog kanala, mrlja od tetraciklina ili drugih lijekova, prekomjernog fluorida ili drugih uzroka poput prisutnosti velike količine kompozitnih ispuna koje su uzrokovale promjene boje zubi
 • Zubi koji su istrošeni
 • Zubi koji su oštećeni ili slomljeni
 • Zubi koji su neravni, neujednačeni ili nepravilnog oblika (primjerice, koji imaju kratere ili ispupčenja u njima)
 • Zubi s prazninama između njih (ljuskice se koriste za popunjavanje tih praznina)
Dentus perfectus - zadovoljan pacijent

Postupak izrade ljuskica za zube

Postupak je kratkotrajan i neinvazivan, odnosno bezbolan. Brusi se mala površina Vašeg zuba i postavljaju Vam se privremene ljuskice za zube dok Vaše trajne ljuskice ne budu gotove, a tu govorimo o periodu od otprilike 7-10 radnih dana. Kod ovog postupka se uzmaju otisci zubi i šalju se u dentalni laboratorij. Kada dođete na ugradnju trajnih ljuskica još uvijek postoji mogućnost izmjena. Naime, postavit ćemo Vam trajne ljuskice za zube samo privremeno kako biste ocijenili konačni izgled. Po potrebi i Vašim željama vršit ćemo korekciju, a kada ste sigurni da je konačni izgled onakav kakav ste priželjkivali, ljuskice za zube se trajno cementiraju.

Druga opcija i ujedno kraća je ako se izradi ljuskica pristupa putem digitalne CAD-CAM tehnologije, koja nam omogućava da se ljuskice za zube izrade u svega dan/dva. U ordinaciji Dentus perfectus koristimo digitalnu CAD CAM tehnologiju i u mogućnosti smo izraditi ljuskice u što kraćem roku. CAD CAM e-max ljuskice za zube napravljene su od bezmetalne keramike, koja zadovoljava visoke estetske kriterije. U mogućnosti smo vam prikazati digitalni oblik ljuskica kako bi one izgledale i u toj fazi vi nam svojim prijedlozima i savjetima pomažete u definiranju konačnog rada.

Izbjeljujem li zube prije postavljanja ljuskica ili nakon?

Zube izbjeljujemo prije postavljanja ljuskica jer ljuskice izrađujemo u nijansi prirodnih zubi.

Koja je cijena ljuskica?

Cijena ljuskica iznosi 400€.

Treba li anestezija za postavljanje ljuskica?

Da, potrebna je anestezija prilikom postavljanja ljuskica.

Naruči se na pregled još danas!

Ljuskice za zube su danas važan segment estetske stomatologije. Izvrsna su alternativa krunicama za zube. Stomatolog može izraditi ljuskicu samo za jedan zub koji je potamnio ili frakturirao ili ih može izraditi za više zubi, kako bi napravio estetski makeover. Njih koristimo kada želimo mijenjati oblik, veličinu, položaj i boju prirodnih zubi, ispraviti ortodontske anomalije ili zamjeniti stare, neestetske kompozitne ispune. Otporne su na obojenja od kave, čaja i cigareta. Mogu poslužiti i kao alternativa ortodontskoj terapiji i dugotrajnom nošenju fiksnog aparatića kod nepravilno postavljenih zubi ili ako postoji mali razmak između prednjih zubi.

Planiranje izrade ljuskica za zube i konzultacije sa stomatologom

Da bi se utvrdilo da li ste kandidat za dentalne ljuskice za zube, vaš stomatolog će zakazati preliminarne konzultacije tijekom kojih će se utvrditi i provjeriti vaše oralno zdravlje i predstaviti sve raspoložive mogućnosti liječenja u uljepšavanja osmijeha.

Ako u razgovoru sa stomatologom odlučite da je to najbolja opcija za vas, sljedeći korak uključuje temeljit pregled i upoznavanje sa detaljima cijelog procesa liječenja, uključujući i pripreme zuba za specifičan postupak ugradnje ljuskica za zube i sve što će biti potrebno kod njih da dobro izgledaju i da se u konačnici dobro prilagode u usnoj šupljini sa postojećim zubima. Važno je da stomatolog razumije vaše ciljeve i želje kada sa vama prolazi cijeli postupak izrade i ugradnje ljuskica za zube, kako bi bili sigurni sa posjedovanjem finalnog željenog osmijeha.

Njima možemo mijenjati oblik, veličinu, položaj i boju prirodnih zuba, ispraviti ortodontske nepravilnosti ili zamijeniti stare, neestetske kompozitne ispune. Cijena 1 zube ljuskice je 400€.

Ljuskice za zube nude sljedeće prednosti:

 • Minimalna redukcija zuba brušenjem – otprilike 0,3-1,0 mm, puno manje nego kod brušenja krunica
 • Izuzetno prirodan izgled – porculan imitira caklinu prirodnog zuba i reflektira svjetlo na isti način i zato ljuska ima isti sjaj poput prirodnog zuba
 • Ne tamne – ljuske ne mijenjaju boju jer im je površina glatka poput stakla
 • Zubno meso dobro tolerira bezmetalnu keramiku kao materijal
 • Boja ljuskica za zube poboljšava izgled tamnih zubi
Dentus perfectus - planiranje izrade ljuskica za zube

Zubni implantati

Dentus perfectus - zubni implantati

Održavanje ljuskica za zube

Preporuča se četkanje zubi i korištenje zubnog konca na uobičajeni način. Možete osjećati određenu osjetljivost na toplo i hladno nakon cementiranja ljuskica za zube. To je povezano sa količinom brušenja i odstranjivanjem cakline. Blaga osjetljivost je apsolutno normalna i obično nestaje nakon jednog do dva tjedna.

Ako možda škripite zubima, obavijestite stomatologa prije zahvata. Potrebno je izraditi noćni štitinik ili udlagu kako bi se smanjilo naprezanje dok spavate. Otprilike tjedan dana nakon postavljanja ljuskica za zube stomatolog će vas tražiti da se vratite u ordinaciju na završni pregled. Pregled je izuzetno važan jer daje stomatologu mogućnost procjene postavljanja ljuskica za zube, odgovor mekih tkiva, te može odgovoriti na bilo kakva pitanja vezana uz zahvat.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Ljuskice za zube (FAQ)

Šta su zubne ljuskice?

Ljuskice su tanka ljuska napravljena od staklo keramike u veličini od 0.3-1mm. Zbog svoje gracilnosti i predstavljaju izvrstan materijal za minimalno invazivne zahvate na zubima, a u stanju su kompletno uljepšati postojeći izgled zubi.

Koliko dugo traju zubne ljuskice?

Ljuskice obično traju od 7-20 godina, ali to ovisi o brojnim čimbenicima, kao što su prehrambene navike i režim oralne higijene.

Tko nije, a tko je kandidat za izradu zubnih ljuskica?

Ako imate potamnjene ili otkrhnute zube, ako ste nezadovoljni sa izgledom vaših zubi i želite napraviti smile makeover onda su zube ljuskice estetsko riješenje za vas. Ako pak imate velike karijese na zubima i želite ih prekriti zubnim ljuskicama to nije moguće ili ako imate probleme sa škripanjem i stiskanjem zubi (bruskizam), svakako je potrebno izraditi i udlagu protiv škripanja.

Mogu li zubne ljuskice potamniti od kave, čaja i crvenog vina?

Ljuskice nebi trebala nikada potamniti. Izrađene su od keramike koja ima stabilnu i trajnu boju.

Kako čistiti zubne ljuskice?

Održavanje oralne higijene oko ljuskica se ne razlikuje od klasičnog čišćenja zubi zubnom četkicom i korištenja zubnog konca za međuzubne prostore. Te korištenje usnih vodica.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS