izgled ljuskice za zube Dentus perfectus

Ljuskice za zube

Ljuskice za zube izvrsno su rješenje za potpunu preobrazbu vašeg osmijeha, a posljedično i ukupnog izgleda. Po mjeri izrađene ljuskice za zube postavljaju se na vaše zube kako bi modelirali i oblikovali vaš idealan osmijeh. Prema vlastitim željama, uz našu potporu i pomoć dostupne tehnologije možemo ih oblikovati. 

Što su ljuskice za zube (veneers)?

Moguće je odabrati duljinu, širinu, boju ili ton ljuskice za zube kako bi ona savršeno odgovarala estetskim parametrima, vašim crtama i karakteristikama lica te vašoj osobnosti. Ljuskice za zube oponašaju snagu i ljepotu prirodnih zubi. Pomoću njih usavršavamo izgled svakog osmijeha. Izrađujemo ih uz pomoć najnaprednije dostupne tehnologije koju koristimo u stomatološkoj ordinaciji Dentus perfectus. 

pregled u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji

Zašto pacijenti vole ljuskice za zube?

Ljuskice za zube predstavljaju tanak sloj materijala (tanki listići keramike) kojim se pokriva prednji dio zuba. Njime učinkovito mijenjamo boje zuba, oblik, veličinu ili duljinu postojećeg zuba. Želimo napomenuti kako se ljuskice za zube ne koriste samo iz estetskih razloga. Radi se o nedvojbeno, najpopularnijoj metodi za postizanje savršenog osmijeha, već i iz funkcionalnih razloga – radi prevencije oštećenja prirodnog zuba. Koristimo ih i u slučaju dijasteme ili razmaka između zuba. Također, ljuskice za zube ne mijenjaju boju jer im je površina glatka poput stakla.

Izrada ljuskica za zube traje od 7-10 radnih dana. Tu su nam probe jako bitne i volimo biti detaljni kod svake probe upravo kako bi finalni rezultat bio jednak očekivanjima pacijenta. Između brušenja zuba i cementiranja gotovih ljuskica za zube, zubi mogu reagirati na toplo i hladno. To je normalno i javlja se zbog uklanjanja površinskog sloja cakline. Sve reakcije zuba nestaju s trajnim cementiranjem ljuskica uz površinu zuba.

Dentus perfectus ljuskice za zube

Ljuskice za zube nude sljedeće prednosti:

 • Minimalna redukcija zuba brušenjem

   Zub brusimo otprilike 0,3-1,0 mm, puno manje nego kod brušenja zuba za izradu zubnih krunica.

 • Izuzetno prirodan izgled zubi

  Porculanske ljuskice i sam porculan odlično imitira caklinu prirodnog zuba i reflektira svjetlo na isti način tako da zato ljuskice sjaje poput prirodnog zuba.

 • Ne tamne

  Ljuskice ne mijenjaju boju jer im je površina glatka poput stakla.

 • Nije potrebna prilagodba zubnog mesa

  Zubno meso dobro tolerira bezmetalnu keramiku kao materijal.

 • Svjetliji zubi

  Ljuskice za zube idealne su za svijetliji izgled i sjaj zubi.

otkrivanje novog osmijeha Dentus perfectus

Naruči se na pregled još danas!

Prije ugradnje ljuskica i poslije ugradnje ljuskica za zube

Koje vrste problema rješavaju ljuskice za zube?

 • Potamnjele zube

  Zubi koji su promijenili svoju prirodnu boju, bilo zbog liječenja korijenskog kanala, mrlja od tetraciklina ili drugih lijekova, prekomjernog fluorida ili drugih uzroka poput prisutnosti velike količine kompozitnih ispuna koje su uzrokovale promjene boje zubi

 • Istrošene ili oštećene prednje zube

  Ponekad su na zubu prisutna oštećenja, poput ispupčenja, napuklih vrhova ili drugih anomalija koji mogu narušavati estetiku osmijeha. Ljuskice za zube prikrit će sve nedostatke!

 • Nepravilni oblik prednjih zubi

  Neravni, neujednačeni ili nepravilni oblik zubi moguće je dovesti do savršenstva i uklopiti u idealan luk osmijeha.

 • Veliki razmak između zubi

  Kod zubi s velikim razmacima između njih moguće je prikriti razmak pomoću ljuskice za zube.

Vodimo vas kroz postupak izrade ljuskice za zube

Postupak je kratkotrajan i neinvazivan, odnosno bezbolan. Brusi se mala površina Vašeg zuba i postavljaju Vam se privremene ljuskice za zube dok Vaše trajne ljuskice ne budu gotove, a tu govorimo o periodu od otprilike 7-10 radnih dana. Kod ovog postupka se uzmaju otisci zubi i šalju se u dentalni laboratorij. Kada dođete na ugradnju trajnih ljuskica još uvijek postoji mogućnost izmjena. Naime, postavit ćemo Vam trajne ljuskice za zube samo privremeno kako biste ocijenili konačni izgled. Po potrebi i Vašim željama vršit ćemo korekciju, a kada ste sigurni da je konačni izgled onakav kakav ste priželjkivali, ljuskice za zube se trajno cementiraju.

Digitalna CAD-CAM tehnologija

Druga opcija i ujedno kraća je ako se izradi ljuskica pristupa putem digitalne CAD-CAM tehnologije, koja nam omogućava da se ljuskice za zube izrade u svega dan/dva. U stomatološkoj ordinaciji Dentus perfectus koristimo digitalnu CAD CAM tehnologiju i u mogućnosti smo izraditi ljuskice u što kraćem roku. CAD CAM e-max ljuskice za zube napravljene su od bezmetalne keramike, koja zadovoljava visoke estetske kriterije. U mogućnosti smo vam prikazati digitalni oblik ljuskica kako bi one izgledale i u toj fazi vi nam svojim prijedlozima i savjetima pomažete u definiranju konačnog rada.

Opis zahvata

 • 1. Stomatološki pregled zubi

  stomatološki pregled prvi je i nužan korak za dijagnostiku i procjenu trenutačnog zdravlja zubi.  S obzirom da ljuskice postavljamo na zdrave zube, potrebno je utvrditi jesu li zubi zdravi. Za nove pacijente u ponudi imamo paket dobrodošlice.

 • 2. Priprema zubi

  u prvoj fazi pripremamo zube za zubne ljuskice. Priprema može trajati do 120 minuta. Ovisi o tome koliko zubnih ljuskica izrađujemo.

 • 3. Digitalno skeniranje zubi

  uzimamo digitalni sken pomoći intraoralnog skenera po kojem ćemo u dentalnom laboratoriju izraditi ljuskice. Skeniranje traje od 30 do 60 minuta.

 • 4. Proba

  probe nam služe kako bismo maksimalno prilagodili ljuskicu željenom izgledu zuba. Na probama obraćamo pažnju na boju, oblik, veličinu i druge detalje. Što se detaljnije pristupa probama, to će finalni rezultat biti precizniji. U nekim slučajevima preferiramo napraviti dvije probe. Probe u pravilu traju oko 30 minuta.

 • 5. Postavljanje ljuskica za zube

  ljuskice trajno postavljamo cementiranjem za zub jednom kada smo sigurni da je sve savršeno izvedeno i da ste zadovoljni konačnim rezultatom.

Ljuskice-za-zube-dentus-perfectus-stomatolog-zagreb

Planiranje izrade ljuskice za zube i konzultacije sa stomatologom

Ako u razgovoru sa stomatologom odlučite da je to najbolja opcija za vas, i da ste kandidat za ljuskice, sljedeći korak uključuje temeljit plan terapije i upoznavanje sa detaljima cijelog procesa izrade ljuskice za zube. To uključuje i detaljnu pripremu zuba za specifičan postupak ugradnje ljuskica za zube. Tijekom proba pobrinut ćemo se da postignemo vaš željeni izgled osmijeha. Važno je da nam opišete svoje želje, da i mi stvorimo uvid u osmijeh o kojem sanjate. Vaše želje jako su nam bitne. O tome vodimo računa kada sa vama prolazimo detalje o cijelom postupaku izrade i ugradnje zubnih ljuskica. Tako da bi vi bili sigurni da smo postigli vaš savršen osmijeh.

ljuskice za zube priprema

Stomatološki pregled kao nužan korak

Pregled je izuzetno važan jer našem stomatologu daje mogućnost procjene prije postavljanja ljuskica za zube. Na pregledu ćemo procijeniti stanje zubnog mesa i mekih tkiva, tako da možemo odgovoriti na sva vaša pitanja vezano uz zahvat i postavljanje ljuskica. S obzirom na to, možemo procijeniti jeste li kandidat za postavljanje keramičkih ljuskica za zube. Vrsta preporučenog materijala ljuskice za zube može se razlikovati. Razlika leži u vrsti materijala koji se odabire te ovisi o tome patite li od bruksizma i ovisno o tome što nastojimo postići. Ljuskice izrađujemo od različitih materijala. Dentus perfectus tim stomatologa precizno i detaljno brine za svaki aspekt vašeg osmijeha.

Dentus perfectus stomatološki tim

Odabir vrste ljuskice za zube

Tijekom pregleda posavjetujte se s našim stomatologom o odabiru kompozitne ljuskice ili keramičkih ljuskica. Kompozitne ljuskice izrađujemo u jednom dolasku. Keramičke ljuskice su najbolji odabir za estetiku zuba, a izrađujemo ih u našem dentalnom laboratoriju. Prilikom njihove izrade, ljuskice u potpunosti prilagođavamo vašem osmijehu. Ljuskice su idealan način kako možemo mijenjati oblik, veličinu, položaj i boju prirodnih zuba, ispraviti ortodontske nepravilnosti ili zamijeniti stare, neestetske kompozitne ispune. Cijena zubne ljuskice ovisi o vrsti zubne ljuskice, broju zubnih ljuskica i željenoj razini estetike osmijeha.

izgled zubne ljuskice

Naruči se na pregled za savršen osmijeh

Ljuskice za zube su danas važan segment estetske stomatologije. Izvrsna su alternativa krunicama za zube. Stomatolog može izraditi ljuskice za zube (eng. veneers) samo za jedan zub koji je potamnio ili frakturirao ili ih može izraditi za više zubi, kako bi napravio estetski makeover. Ugradnje ljuskica za zube radimo iz više razloga i namjena. Ljuskicama za zube možemo mijenjati oblik, veličinu, položaj i boju prirodnih zubi, ispraviti ortodontske anomalije ili zamjeniti stare, neestetske kompozitne ispune te popuniti prazninu između zuba. Ne morate strahovati da će vaši novi zubi potamniti radi ispijanja kave ili pušenja cigareta. Ljuskice su otporne su na obojenja kao što su obojenja izazvana kavom, čajem i cigaretama. Ljuskice mogu poslužiti i kao alternativa ortodontskoj terapiji i dugotrajnom nošenju fiksnog aparatića kod nepravilno postavljenih zubi ili ako postoji mali razmak između prednjih zubi.

otkrivamo pacijentičin osmijeh - Dentus perfectus

Da bi se utvrdilo da li ste kandidat za dentalne ljuskice za zube, vaš stomatolog će zakazati preliminarne konzultacije tijekom kojih će se na prvom pregledu utvrditi i provjeriti vaše oralno zdravlje i predstaviti koje su sve raspoložive mogućnosti liječenja i uljepšavanja osmijeha. Tijekom kliničkog pregleda utvrdit ćemo jeste li kandidat za ljuskice na zubima.

Održavanje ljuskice za zube

Preporuča se četkanje zubi i korištenje zubnog konca na uobičajeni način. Možete osjećati određenu osjetljivost na toplo i hladno nakon cementiranja ljuskica za zube. To je povezano sa količinom brušenja i odstranjivanjem zubne cakline. S obzirom da se zub minimalno brusi lagana osjetljivost na zubima je apsolutno normalna i obično nestaje već nakon nekoliko dana.

Ugodna atmosfera u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji

Zaštitna udlaga za zube

Naš stomatolog će vas prije zahvata pitati ako možda patite od bruksizma i škripite zubima. Za sve pacijente koji pate od bruksizma savjetujemo napraviti zaštitnu udlagu za zube. Potrebno je izraditi noćni štitnik ili zaštitnu udlagu kako bi se smanjilo naprezanje dok spavate i kako bi se zubne ljuskice zaštitile od oštećenja. Zaštitnu udlagu izrađujemo u željenoj boji – roza, plava, zelena, žuta, zelena ili transparentna. Za izradu udlage je potrebno od 3-5 dana nakon uzimanja otiska.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?
 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Ljuskice za zube (Često postavljena pitanja)

Što su zubne ljuskice?

Ljuskice su tanka ljuska napravljena od staklo keramike u veličini od 0.3-1mm. Zbog svoje gracilnosti predstavljaju izvrstan materijal za minimalno invazivne zahvate na zubima. Zubne ljuskice su u stanju kompletno uljepšati postojeći izgled zubi i osmijeha.

Koliko dugo traju zubne ljuskice?

Ljuskice obično traju od 7-20 godina, ali to ovisi o brojnim čimbenicima, kao što su prehrambene navike i režim oralne higijene.

Tko nije, a tko je kandidat za izradu zubnih ljuskica?

Ako imate potamnjene ili otkrhnute zube, ako ste nezadovoljni izgledom vaših zubi i želite napraviti smile makeover onda su zubne ljuskice estetsko rješenje za vas. Ukoliko na zubima postoje veliki karijesi i želite ih prekriti zubnim ljuskicama to nije moguće. Potrebno je prvo sanirati karijese. Kod pacijenata koji imaju probleme sa škripanjem i stiskanjem zubi (takozvani bruskizam), svakako je potrebno izraditi i udlagu protiv škripanja koja će zaštititi zube i zubne ljuskice.

Mogu li zubne ljuskice potamniti od kave, čaja i crvenog vina?

Ljuskice za zube u pravilu nebi trebale nikada potamniti. Izrađujemo ih od keramike koja ima stabilnu i trajnu boju.

Kako čistiti zubne ljuskice?

Održavanje oralne higijene zubnih ljuskica ne razlikuje se od klasičnog čišćenja zubi. To uključuje četkanje zubnom četkicom i korištenje zubnog konca za međuzubne prostore, uz korištenje usne vodice.

Izbjeljujem li zube prije postavljanja zubne ljuskice ili nakon?

Zube izbjeljujemo prije postavljanja zubnih ljuskica jer ljuskice izrađujemo u nijansi prirodnih zubi, ako se ispostavi da se kod pacijenta može planirati terapija.

Koja je cijena zubne ljuskice?

Cijena izrade ljuskica za zube u stomatološkoj ordinaicji Dentus perfectus iznosi 400€. Ljuskice su dugotrajno rješenje za vaš osmijeh. Cijena ljuskica za zube u pravilu je isplativa jer može postići promjenu koju je moguće ostvariti dugogodišnjom ortodontskom terapijom. Usporedno s ortodontskom terapijom, cijena ljuskica je pristupačnija.

Treba li anestezija za postavljanje zubne ljuskice?

Da, prije nego što započnemo proces, potrebna je anestezija prilikom postavljanja ljuskica za zube kako bi tretman prošao što ugodnije i opuštenije za pacijenta.

Zubni implantati

Dentus perfectus - zubni implantati
KONTAKTIRAJTE NAS