Estetski fiksni aparatić

Estetski fiksni aparatić je novija metoda ortodontske terapije nastala iz tradicionalnog fiksnog apartića. Boja samog aparatića istovjetna je boji vaših zubi. Oblikom i veličinom odgovaraju fiksnom aparatiću s metalnim bravicama. Estetskim aparatićem omogućava se njegova manja primjetnost i istovjetna djelotvornost kao i kod fiksnog aparatića tijekom cjelokupnog trajanja terapije. Idealan osmijeh nema dobno ograničenje i za njega nikada nije kasno.

Zašto odabrati estetski fiksni aparatić?

Estetski fiksni aparatić poželjno je rješenje zbog brojnih prednosti. Želite li popuniti meka tkiva lica, popraviti izgled osmijeha uslijed nepravilnog rasporeda zubi te poboljšati zagriz na neprimjetan način, ovo je aparatić koji će vas dovesti do promjene. Ovo je izuzetno suptilan način kako možemo estetski uljepšati izgled vlastitog osmijeha ali i povećati funkcionalnost ispravnim zagrizom. Ispravan zagriz ravnomjerno raspoređuje žvačne sile. Osim što omogućava ugodnije iskustvo, preporuča se postići isrpavan zagriz radi očuvanja zubi.

Keramičke bravice

Bravice se sastoje od keramički transparentnog materijala u prirodnoj boji zubi. Keramičke bravice daleko su neprimjetnije od metalnih. Popularnost ovog aparatića sve više raste. Učinkovitost ortodontske terapije jednaka je kao i u slučaju fiksnog aparatića. Osim što su cjenovno u višem rangu nego fiksni aparatić, estetski fiksni aparatić zahtijeva detaljnije održavanje higijene. Potrebno ga je češće četkati i paziti na unos tamno obojenih pića.

Pojačana higijena

Za neke pacijente keramičke bravice su vizualno prihvatljivije rješenje od metalnih bravica. Radi sličnosti s prirodnim zubima, one neće utjecati na vaše samopouzdanje kod smijanja. Konzumacijom tamnih pića poput vina, kave te pušenjem cigareta moguće je da će nastati diskoloracije. Uz detaljnije i češće provođenje oralne higijene nećete imati razloga za brigu. Suptilan izgled keramičkih bravica tijekom trajanja terapije ponekad je jednako bitan kao i završni izgled koji postižemo po završetku terapije. Princip ravnanja zubi jednak je kao i u slučaju metalnih bravica u sklopu fiksnog aparatića.

estetski fiksni aparatić

Dentus perfectus stomatološka ordinacija osigurava usavršavanje osmijeha pomoću ortodontske terapije fiksnim aparatićem za zube. Ispravite nepravilan položaj zubi. Smijte se samopouzdano! 

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS