Dentus perfectus - protetika

Protetika

Protetika je odgovor na vaša pitanja o nadomještanju izgubljenih zubi. Bilo da je riječ o nedostatku jednog zuba ili kompletnoj bezubosti, protetikom je moguće nadomjestiti sve nedostatke vašeg osmijeha. Nudimo rješenja u vidu zubne krunice, zubnog mosta, zubne proteze i ljuskica za zube. Izrađujemo mobilne i fiksne protetske nadomjestke.

Pregled i dijagnostika za odabir rješenja koja donosi protetika

Za nove pacijente osigurali smo specijalan paket dobrodošlice. Nakon što obavite pregled u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji naš stomatolog osigurat će vam upute za daljnje korake. Poželjno je usnimiti rendgenski snimak kako bi dobili detaljan uvid kao što je stanje tvrdih i mekih tkiva, volumen zubne kosti i ostale anomalije zuba. Protetska rješenja postavljamo na zdrave i izliječene zube. Stoga prvo provodimo dijagnostiku kako bi izradili plan liječenja prilagođen upravo vašim potrebama, iskazanim željama i mogućnostima.

Zašto je protetika rješenje za vaš osmijeh?

 • Lijep izgled osmijeha

 • Funkcionalan i snažan zagriz

 • Ravnomjeran raspored žvačnih sila

 • Zaštita postojećih zubi

Da bi se zubni implantati uspješno ugradili potrebno je imati zadovoljavajući volumen kosti čeljusti.

Ako kost ispod gingive (zubnog mesa) nije dovoljno voluminozna, trebat će se napraviti postupak nadogradnje kosti (augmentacija) da bi se u novonastalu kost mogao uspješno ugraditi zubni implantat. Nadogradnja kosti ili augmentacija je postupak kojim se presađuje vlastita kost ili se ugrađuje umjetna kost kako bi dobili dovoljan volumen kosti za zubni implantat. Nakon presađivanja kosti potrebno je pričekati par mjeseci kako bi došlo do potpunog srastanja kosti. Ugradnja zubnog implantata predstavlja dugoročno rješenje jer nakon što se zubni implantat ugradi i nakon procesa oseointegracije, zubni implantat postaje jedinstvena cjelina s čeljusti. Zubni implantati osigurat će stabilnost novog zubnog nadomjestka (zubna krunica ili zubni most) koji će se izraditi na implantatu, a pacijent će ga osjećati kao nekada vlastiti zub.

Koje prednosti donosi protetika kao rješenje za nedostatak zubi?

 • Bit ćete u mogućnosti opet normalno jesti, smijati se i govoriti!

 • U potpunosti se uklapa među vaše prirodne zube!

 • Spriječite pomicanje susjednih zubi!

Protetika uklanja sve nedostatke osmijeha

Protetika je grana stomatologije kojom poboljšavamo estetiku osmijeha. Ne razmišljamo često o važnosti lijepog osmijeha. No kada dođe do promjena u osmijehu i oštećenja zubi, često počnemo brinuti o estetici osmijeha. To se odnosi na izgubljene zube, ali i postojeće zube koje je potrebno nadograditi nakon liječenja. Zahvaljujući kvalitetnim materijalima, najnovijoj tehnologiji, programima, dugogodišnjem iskustvu, naš dentalni laboratorij postiže željeni izgled osmijeha u kratkom vremenskom roku. Postoji li nezadovoljstvo po pitanju zubi, protetika je rješenje koje će vam pružiti željeni izgled osmijeha.

Prirodan izgled

Moguće je postići u potpunosti prirodan izgled osmijeha. Protetska rješenja odnose se na širok spektar stomatoloških usluga počevši od popravka zuba, korekcije izgleda ili boje zuba, nadomještanje izgubljenog zuba ili rješavanje potpune bezubosti čeljusti, te popunjavanje razmaka između zubi. Osim mogućih visoko kvalitetnih estetskih rješenja, protetika uključuje i održavanje postojećih protetičkih radova kao što su zubne krunice, zubni mostovi, zubne ljuskice, proteze i zubni implantati. Navedenim vrstama radova moguće je nadomjestiti cijeli zub ili dio zuba koji je oštećen. Endodontska terapija zahtjevno je liječenje korijena zuba nakon kojeg je zub znatno oslabljen. Iako je zub na kojem je rađeno liječenje korijena izliječen, potrebno je učvrstiti ga kako bi sačuvao svoju funkciju. To je i jedan od načina kako ga zaštititi od daljnjih oštećenja.

Gubitak zuba

Gubitak zuba nije posljednji u nizu problema koje je moguće očekivati. Gubitak zuba sam po sebi može prouzročiti problem povlačenja zubne kosti, pomicanja susjednih zubi, opuštanje facijalnih mišića, gubitak zagrizne moći i neravnomjerni raspored žvačnih sila. Kako bi nadoknadili izgubljen zub i sačuvali sve njegove funkcije, potrebno je nadoknaditi ga. To će pomoći u očuvanju oralnog zdravlja pacijenta. Smijte se bez zadrške i uživajte u hrani i svakodnevnim interakcijama. Potpun osmijeh pružit će vam samopouzdanje o kojem ste sanjali. Prepustite se u ruke stručnjaka za osmijehe.

Protetika je odgovor na vaše stomatološke probleme

Protetika donosi odgovor na nezadovoljstvo izgledom, ali i funkcionalnošću zubi. Za protetske radove najbitnije su probe. Nekoliko proba poslužit će nam da u potpunosti prilagodimo rad vašoj liniji osmijeha, očima i drugim bitnim detaljima. Nakon završenih proba, protetski rad se učvršćuje cementiranjem. Danas je velika popularnost ljuskica za zube, zubnih krunica, zubnog mosta i zubnog implantata. No protetika je širok pojam i obuhvaća mnogo više. Protetska rješenja služe za izradu nadomjestaka zubi. Koristimo ih ukoliko je zub podlegao oštećenju kojeg nije moguće sanirati isključivo popravkom zuba. Ako niste sigurni je li protetika odgovor na vaše stomatološke probleme koji vas muče, rado ćemo vas savjetovati o svim opcijama liječenja. Kontaktirajte nas već danas i dogovorite termin konzultacija s našim stručnjacima za stomatologiju.

Fiksna i mobilna protetika za nadoknadu zubi

Fiksna protetska rješenja služe nadoknadi oštećenog zuba ili nadoknadi izgubljenog zuba u vidu zubnog implantata. Fiksiramo ih na zubni implantat (titanski vijak) ili na dio prirodnog zuba. Otuda i sam naziv. Mobilna protetska rješenja postavljamo na zubni greben gdje nemamo vlastite zube. Oni pomažu omogućiti nesmetano žvakanje i govor. Moguće ih je izvaditi za potrebe održavanja higijene. S vremenom i starenjem organizma potrebno je prilagođavati mobilna protetska rješenja. Starenjem se mišićna tkiva opuštaju i slabe, tako da je pomičnu zubnu protezu potrebno prilagođavati. Dugotrajnost i ugodnost tijekom nošenja idu u prilog trajnim protetskim rješenjima na zubnim implantatima. Oseointegracija je biološki proces sraštavanja zubnog implantata i zubne kosti. Nakon završenog procesa oseointegracije, implantati se sjedinjuju sa zubnom kosti. Završetkom procesa oseointegracije postižemo potpunu rehabilitaciju zubne kosti.

Tijekom prvog pregleda ćemo saslušati vaše želje, utvrditi probleme koje moramo riješiti i odlučiti u suradnji s vama koje je najbolje rješenje da vam vratimo osmijeh. Naš stomatolog savjetovat će vas o idealnoj terapiji. Zaštitite oštećen zub kako bi mu produžili životni vijek. Zaštitite svoj osmijeh na vrijeme. Za sve detalje posjetite nas na adresi ili nas nazovite na telefon. Zapratite nas na društvenim mrežama za bolji uvid u naše slučajeve.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Naruči se na pregled još danas!

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS