Dentus perfectus - protetika

Protetika

Protetika je odgovor na vaša pitanja o nadomještanju izgubljenih zubi. Bilo da je riječ o nedostatku jednog zuba ili kompletnoj bezubosti, protetikom je moguće nadomjestiti sve nedostatke osmijeha. Nudimo rješenja u vidu zubne krunice, zubnog mosta, zubne proteze i ljuskica za zube. Izrađujemo mobilne ili fiksne protetske nadomjestke.

Za nove pacijente osigurali smo “Paket dobrodošlice“. Nakon što obavite pregled u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji naš stomatolog dat će vam upute za daljnje korake. Poželjno je usnimiti rendgenski snimak kako bi dobili točan uvid u vaše stanje tvrdih i mekih tkiva te volumen zubne kosti. Zdravstveno stanje pacijenata ključno je za donošenje odluke o planu liječenja. Upute za ostale nalaze krvi koje je potrebno izvaditi prije samog dogovora terapije saznat ćete na pregledu. Sve to potrebno je kako bi izradili plan liječenja prilagođen vašim potrebama i mogućnostima.

 • Protetikom do zdravog osmijeha

  Jeste li spremni započeti put do zdravog, predivnog osmijeha? Mi jesmo! U Dentus perfectusu misija nam je osigurati da svoj osmijeh zavolite odmah onog trenutka kad izađete iz ordinacije. Protetika je odgovor na sve nedostatke zubi.

 • Protetika kao rješenje za lijep osmijeh

  Ako Vam nedostaje jedan ili više zuba – zubna krunica ili zubni most kao protetika i protetski nadomjestak općenito može biti rješenje koje će u potpunosti promijeniti Vaš život. Promijeniti na bolje, naravno!

 • Protetika donosi prirodan izgled osmijeha

  Protetika nam omogućava da nedostatak zubi nadomjestimo u kratkom vremenskom roku i u potpunosti ih uklopimo u izgled vaših prirodnih zubi. Pritom pazimo na individualnu izradu i prilagodbu prema obliku, boji i veličini prirodnih zubi. Radovi koje izrađujemo napravljeni su najmodernijim tehnologijama. U ordinaciji i dentalnom laboratoriju za radove koristimo najkvalitetnije i svjetski poznate materijale. Materijali koje koristimo u radu omogućavaju nam izradu zubnih nadomjestaka koji svojim izgledom odgovaraju prirodnim zubima.

Koje prednosti donosi protetika kao rješenje za nedostatak zubi?

 • Bit ćete u mogućnosti opet normalno jesti, smijati se i govoriti!

 • U potpunosti se uklapa među vaše prirodne zube!

 • Spriječite pomicanje susjednih zubi!

Protetika uklanja sve nedostatke osmijeha

Protetika je grana stomatologije kojom poboljšavamo estetiku osmijeha. Ne razmišljamo često o važnosti lijepog osmijeha. No kada dođe do promjena u osmijehu i oštećenja zubi, često počnemo brinuti o estetici osmijeha. To se odnosi na izgubljene zube, ali i postojeće zube koje je potrebno nadograditi nakon liječenja. Zahvaljujući kvalitetnim materijalima, najnovijoj tehnologiji, programima, dugogodišnjem iskustvu, naš dentalni laboratorij postiže željeni izgled osmijeha u kratkom vremenskom roku. Moguće je postići u potpunosti prirodan izgled osmijeha. Postoji li nezadovoljstvo po pitanju zubi, protetika je rješenje koje će vam pružiti željeni izgled. Protetska rješenja odnose se na širok spektar stomatoloških usluga počevši od popravka zuba, korekcije izgleda ili boje zuba, nadomještanje izgubljenog zuba ili rješavanje potpune bezubosti čeljusti, te popunjavanje razmaka između zubi. Osim mogućih visoko kvalitetnih estetskih rješenja, protetika uključuje i održavanje postojećih protetičkih radova kao što su zubne krunice, zubni mostovi, zubne ljuskice, proteze i zubni implantati. Navedenim vrstama radova moguće je nadomjestiti cijeli zub ili dio zuba koji je oštećen. Endodontska terapija zahtjevno je liječenje korijena zuba nakon kojeg je zub znatno oslabljen. Iako je zub na kojem je rađeno liječenje korijena izliječen, potrebno je učvrstiti ga kako bi sačuvao svoju funkciju. To je i jedan od načina kako ga zaštititi od daljnjih oštećenja.

Zašto odabrati protetsko rješenje?

 • Lijep izgled osmijeha

 • Funkcionalan i snažan zagriz

 • Ravnomjeran raspored žvačnih sila

 • Zaštita postojećih zubi

Gubitak zuba nije posljednji u nizu problema koje je moguće očekivati. Gubitak zuba sam po sebi može prouzročiti problem povlačenja zubne kosti, pomicanja susjednih zubi, opuštanje facijalnih mišića, gubitak zagrizne moći i neravnomjerni raspored žvačnih sila. Kako bi nadoknadili izgubljen zub i sačuvali sve njegove funkcije, potrebno je nadoknaditi ga. To će pomoći u očuvanju oralnog zdravlja pacijenta. Smijte se bez zadrške i uživajte u hrani i svakodnevnim interakcijama.

Protetika je odgovor na vaše stomatološke probleme

Protetika donosi odgovor na nezadovoljstvo izgledom, ali i funkcionalnošću zubi. Za protetske radove najbitnije su probe. Nekoliko proba poslužit će nam da u potpunosti prilagodimo rad vašoj liniji osmijeha, očima i drugim bitnim detaljima. Nakon završenih proba, protetski rad se učvršćuje cementiranjem. Danas je velika popularnost ljuskica za zube, zubnih krunica, zubnog mosta i zubnog implantata. No protetika je širok pojam i obuhvaća mnogo više. Protetska rješenja služe za izradu nadomjestaka zubi. Koristimo ih ukoliko je zub podlegao oštećenju kojeg nije moguće sanirati isključivo popravkom zuba. Ako niste sigurni je li protetika odgovor na vaše stomatološke probleme koji vas muče, rado ćemo vas savjetovati o svim opcijama liječenja. Kontaktirajte nas već danas i dogovorite termin konzultacija s našim stručnjacima za stomatologiju. Fiksna protetska rješenja služe nadoknadi oštećenog zuba ili nadoknadi izgubljenog zuba u vidu zubnog implantata. Fiksiramo ih na zubni implantat (titanski vijak) ili na dio prirodnog zuba. Otuda i sam naziv. Mobilna protetska rješenja postavljamo na zubni greben gdje nemamo vlastite zube. Oni pomažu omogućiti nesmetano žvakanje i govor. Moguće ih je izvaditi za potrebe održavanja higijene. S vremenom ih je potrebno prilagođavati. Starenjem se mišićna tkiva opuštaju i slabe, tako da je pomičnu zubnu protezu potrebno prilagođavati. Dugotrajnost i ugodnost tijekom nošenja idu u prilog trajnim protetskim rješenjima na zubnim implantatima. Oseointegracija je biološki proces sraštavanja zubnog implantata i zubne kosti. Nakon završenog procesa oseointegracije, implantati se sjedinjuju sa zubnom kosti. Završetkom procesa oseointegracije postižemo potpunu rehabilitaciju zubne kosti.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Tijekom prvog pregleda ćemo saslušati vaše želje, utvrditi probleme koje moramo riješiti i odlučiti u suradnji s vama koje je najbolje rješenje da vam vratimo osmijeh. Naš stomatolog savjetovat će vas o idealnoj terapiji. Zaštitite oštećen zub kako bi mu produžili životni vijek. Zaštitite svoj osmijeh na vrijeme. Za sve detalje posjetite nas na adresi ili nas nazovite na telefon. Zapratite nas na društvenim mrežama za bolji uvid u naše slučajeve.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS