Dentus perfectus - protetika

Zubna protetika

Protetika je odgovor na pitanja o rehabilitaciji i nadomještanju izgubljenih zubi. Zubna protetika je grana stomatologije kojom nadomještamo sve nedostatke vašeg osmijeha. Uz pomoć protetskih nadomjestaka saniramo nastala oštećenja na zubima. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji u sklopu zubne protetike izrađuju se zubne krunice, zubne krunice na vijku (zubni implantat), zubni most, zubne proteze kao i ljuskice za zube. Ovisno o potrebi, rješenja koja nudimo mogu biti trajno fiksirana ili uklonjiva. Koristimo ih za potpunu rehabilitaciju čeljusti i povratak izgubljenih funkcija. Za naše pacijente to znači učinkovito usitnjavanje hrane, lijepu estetiku, punoću facijalnih mišića i pomoć pri izgovoru.

Zubna protetika: Nadoknadite sve nedostatke osmijeha

Protetika je grana stomatologije kojom poboljšavamo estetiku osmijeha. Ne razmišljamo često o važnosti lijepog osmijeha. No kada dođe do promjena u osmijehu i oštećenja zubi, često počnemo brinuti o estetici osmijeha. To se odnosi na izgubljene zube, ali i oštećene zube. Za nove pacijente osigurali smo specijalan paket dobrodošlice. Na pregledu u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji naš stomatolog osigurat će vam upute za daljnje korake. U sklopu paketa dobrodošlice snimamo rendgenski snimak kako bismo dobili detaljan uvid u stanje tvrdih i mekih tkiva, volumen zubne kosti i ostale anomalije zuba. Pregled i dijagnostika pomažu nam u odabiru najboljeg rješenja za vaš osmijeh.

Zubna protetika pomaže očuvati oralno zdravlje

Protetika pomaže očuvati oralno zdravlje. Zdravlje usne šupljine može zaštititi vaše cjelokupno zdravlje. Smijte se bez zadrške i uživajte u hrani i svakodnevnim interakcijama u godinama koje dolaze. Potpun osmijeh pružit će vam samopouzdanje o kojem ste sanjali. Prepustite se u ruke stručnjaka za osmijehe kako bismo vam vratili dobro raspoloženje. Protetska rješenja postavljamo isključivo na zdrave i izliječene zube i desni. Stoga prvo provodimo preciznu dijagnostiku kako bi izradili plan liječenja prilagođen upravo vašim potrebama, kao i iskazanim željama i mogućnostima.

Probe tijekom svake faze izrade zaslužne su za odličan završni rezultat

Protetika pridaje svu pažnju vašim zubima i osmijehu, imajući na umu dugotrajnost i funkcionalnost vašeg osmijeha. Prilikom izrade provodimo probe za potpunu sigurnost i ugodnost prilikom nošenja i žvakanja. Detaljnom izradom osigurat ćemo lijep i neprimjetan izgled protetskog rješenja u ustima.

privatna stomatološka ordinacija Zagreb
Protetika uklanja sve nedostatke osmijeha

Zahvaljujući kvalitetnim materijalima, najnovijoj tehnologiji, dugogodišnjem iskustvu, naš dentalni laboratorij postiže željeni izgled osmijeha u kratkom vremenskom roku. Protetika je rješenje koje će vam osigurati željeni izgled osmijeha. Mogućnosti su brojne. Izrađujemo mobilne i fiksne protetske nadomjestke koji će izgledati identično kao preostali zubi.

Prirodan izgled protetskog rješenja

Moguće je postići u potpunosti prirodan izgled osmijeha. Protetika i protetska rješenja odnose se na širok spektar stomatoloških usluga počevši od popravka zuba, korekcije izgleda ili boje zuba, nadomještanje izgubljenog zuba ili rješavanje potpune bezubosti čeljusti, te popunjavanje razmaka između zubi. Osim mogućih visoko kvalitetnih estetskih rješenja, protetika uključuje i održavanje postojećih protetičkih radova kao što su zubne krunice, zubni mostovi, zubne ljuskice, proteze i zubni implantati. Navedenim vrstama protetskih radova moguće je nadomjestiti cijeli zub ili dio zuba koji je oštećen (zubna krunica).

Prevencija od daljnjeg oštećenja

U slučaju liječenja zuba potrebno je zaštititi zub. Uspješno štitimo oštećen zub pomoću zubne protetike u sklopu koje izrađujemo zubne krunice. Iako je zub na kojem je rađeno liječenje korijena izliječen, potrebno je učvrstiti ga kako bi u budućnosti sačuvao svoju funkciju. Na sve postupke gledamo dugoročno i nastojimo postići potpunu funkcionalnost liječenog zuba te preventivno spriječiti svaku mogućnost oštećenja.

Dentus perfectus stomatolog i pacijentica - protetika
Protetika donosi popularna rješenja za osmijeh

Danas je velika popularnost ljuskica za zube, zubnih krunica, zubnog mosta i zubnog implantata. No protetika je širok pojam i obuhvaća mnogo više. Protetska rješenja služe za izradu nadomjestaka zubi. Koristimo ih u slučaju gubitka jednog ili više zubi te ukoliko je zub podlegao oštećenju kojeg nije moguće sanirati isključivo popravkom zuba. U sklopu estetske stomatologije izrađujemo ljuskice za zube kako bi postigli savršen osmijeh. Ljuskice za zube mogu nadomjestiti sitne nedostatke zuba i osmijeha. Koristimo ih kod dijasteme ili razmaka između prednjih zubi. Zubnim ljuskicama moguće je promijeniti boju zuba, oblik i veličinu. Postavljamo ih isključivo na prednje zube.

Za sve pacijente koji nisu sigurni je li protetika odgovor na vaše stomatološke probleme, rado ćemo vas savjetovati o svim opcijama liječenja. Nazovite odmah za termin pregleda.

Dentus perfectus stomatološka ordinacija - pacijentičin novi osmijeh
Dentus perfectus stomatološka ordinacija - pacijentičin novi osmijeh

Zašto je protetika rješenje za vaš osmijeh?

 • Lijep izgled osmijeha

 • Funkcionalan i snažan zagriz

 • Ravnomjeran raspored žvačnih sila

 • Zaštita postojećih zubi

 • Oralno zdravlje

Koje prednosti donosi protetika kao rješenje za nedostatak zubi?

 • Uz protetiku možete opet normalno jesti, smijati se, govoriti i ljubiti se!

 • U potpunosti se uklapa među vaše prirodne zube.

 • Spriječite pomicanje susjednih zubi.

 • Očuvajte zubno meso i koštani greben.

Gubitak jednog ili svih zuba nije posljednji u nizu problema koje je moguće očekivati. Gubitak zuba sam po sebi može prouzročiti ozbiljne probleme i narušiti oralno zdravlje pacijenta. Neke od posljedica mogu biti povlačenje zubne kosti, opuštanje facijalnih mišića, gubitak zagrizne moći i neravnomjerni raspored žvačnih sila. Važno je nadoknaditi izgubljen zub kako bi sačuvali sve njegove funkcije. Ne brinite se, protetika nudi najmanje jedno rješenje za vaš problem.

Vrhunska tehnologija i ugodnost

Protetika je moderno rješenje koje će podići izgled svakog osmijeha na najviši nivo. Uz male korekcije postižemo velike promjene. Vrijeme je za najbolju verziju svakog osmijeha. Vrhunskom tehnologijom ubrzali smo proces izrade protetike.

Osim brze izrade, učinili smo cijeli proces puno ugodnijim za naše pacijente. Digitalizacijom stomatoloških procesa osigurali smo najugodnije tehnike skeniranja čeljusti za najprecizniju izradu i trenutačne rezultate. Digitalni skener jedna je od inovacija koju smo uveli kako bi se postigla što brža komunikacija sa dentalnim laboratorijem.

skeniranje čeljusti u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji za zubni most

Zubna protetika je odgovor na vaše stomatološke probleme

Protetika donosi odgovor na nezadovoljstvo izgledom, ali i funkcionalnošću zubi. Za protetske radove najbitnije su probe. Nekoliko proba poslužit će nam da u potpunosti prilagodimo rad vašoj liniji osmijeha, očima i drugim bitnim detaljima. Nakon završenih proba, protetski rad trajno učvršćujemo kako bi vi neometano uživali u najdražoj hrani i druženjima s vašim najdražima.

Fiksna protetika za nadoknadu zubi: Zubni implantat ili zubni most

Fiksna protetska rješenja služe nadoknadi oštećenog zuba (zubna krunica) ili nadoknadi izgubljenog zuba (zubna krunica na vijku). Zubne krunice na vijku fiksiramo ih na zubni implantat (titanski vijak) za potpunu nadoknadu zuba. Zubna krunica postavlja se na dio prirodnog zuba.

Dugotrajnost i ugodnost tijekom nošenja idu u prilog trajnim protetskim rješenjima na zubnim implantatima. Nakon završenog procesa oseointegracije, implantati se sjedinjuju sa zubnom kosti. Završetkom procesa oseointegracije postižemo potpunu rehabilitaciju zubne kosti. Zubna protetika uistinu ima moć vratiti izgubljen osmijeh.

Preduvjet ugradnje zubnih implantata

U slučaju izgubljenog zuba zubno meso i koštano tkivo sklono je povlačenju. Zubni implantat očuvat će sva tkiva jednako kao i prirodni zub. Ako kost ispod gingive (zubnog mesa) nije dovoljno voluminozna, trebat će se napraviti postupak nadogradnje kosti (augmentacija) da bi se u novonastalu kost mogao uspješno ugraditi zubni implantat. Nadogradnja kosti ili augmentacija je postupak kojim se presađuje vlastita kost ili se ugrađuje umjetna kost da bi dobili dovoljan volumen kosti za zubni implantat. Ugradnja zubnog implantata predstavlja dugoročno rješenje za vaš osmijeh.

Fiksna protetika za potpunu nadoknadu zuba u 3 dijela

Zubni implantat sastoji se iz 3 dijela i nadomješta kompletan zub od korijena do zubne krune. Titanski vijak imitira zubni korijen kako bi se očuvao koštani greben i okolna meka tkiva. Nakon što se zubni implantat ugradi i nakon završenog procesa oseointegracije, zubni implantat postaje jedinstvena cjelina u čeljusti. Ugradnja implantata osigurat će stabilnost i čvrstoću novog zubnog nadomjestka (zubna krunica na vijku ili zubni most na implantatima). Za razliku od drugih protetskih rješenja, fiksna protetika omogućava pacijentu da implantat osjeća kao nekada vlastiti zub.

Dentus perfectus - zubni implantati -detaljan prikaz

Mobilna protetika za nadoknadu zubi: Zubne proteze

Mobilna protetska rješenja postavljamo na zubni greben gdje pacijent nema vlastite zube. Totalne zubne proteze pomažu omogućiti nesmetano žvakanje i govor. Proteza može nadoknaditi dio zubi koji nedostaju u čeljusti (parcijalna proteza) ili njome rješavamo potpunu bezubost (totalna proteza). Moguće je odabrati totalne proteze ili parcijalne proteze. Zubne proteze izrađuju se od raznih materijala za gornju ili donju čeljust. Za izradu proteza za zube je potrebno napraviti pregled.

Totalna zubna proteza

Stomatološki materijal odabira od kojih se izrađuje totalna proteza je akrilat. Izrada totalne proteze od akrilata omogućava biokompatibilnost i zadovoljava mehanička, fizička i kemijska svojstva koja zubna proteza mora imati za uspješno djelovanje žvačnih sila prilikom žvakanja, otpornost na promjene temperature i promjenu pH te potpunu zaštitu tkiva i oralne flore.

Parcijalna zubna proteza

Parcijalne proteze izrađujemo od kvalitetnih materijala i drže se spajanjem za prirodne zube u ustima. Takva vrsta proteza naziva se wironit proteza. Wironit proteze izrađuju se od wironit materijala odnosno metalne legure kako bi se pojačala izdržljivost zubne proteze prilikom žvakanja. Wironit proteze kvačicama će držati preostali zubi u čeljusti.

Održavanje oralne higijene

Protetika i protetska rješenja traže jednaku njegu kao i prirodni zubi. Zubne proteze moguće je izvaditi za potrebe održavanja higijene. Izvadite ih na 6-8 sati kako bi se tkiva prokrvila i odmorila. Izbjegavajte vruću vodu kako proteza nebi izgubila svoj oblik. S vremenom i starenjem organizma potrebno je prilagođavati mobilna protetska rješenja. Starenjem se mišićna tkiva opuštaju ili slabe tako da se zubna proteza s vremenom treba prilagođavati. Plan liječenja razlikuje se za svakog pacijenta ovisno o uslugama koje je potrebno obaviti za potpunu rehabilitaciju. Rezervirajte paket dobrodošlice još danas!

Tijekom prvog pregleda ćemo saslušati vaše želje, utvrditi probleme koje moramo riješiti i odlučiti u suradnji s vama koje je najbolje rješenje da vam vratimo osmijeh. Nazovite nas sada i naručite se na pregled. Zaštitite oštećen zub kako bi mu produžili životni vijek. Zaštitite svoj osmijeh na vrijeme. Zapratite nas na društvenim mrežama.

vrste zubne proteze

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

KONTAKTIRAJTE NAS