prozirni aparatić

Zašto odabrati prozirni aparatić?

Ovom ortodontskom terapijom u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji brzo, učinkovito i transparentno ispravljamo zagriz i zube. Prozirni aparatić poput ClearCorrecta možete stalno nositi, no možete ga izvaditi kod jela, i održavanja svakodnevne higijene. To je ključna prednost u usporedbi s fiksnim aparatićima. Uspješno izbjegnite zapinjanje hrane i neugodnosti uzrokovane oštrim bravicama. Terapija traje za vrijeme nošenja aparatića. Stoga je potrebna visoka razina discipline kako biste uspješno završili terapiju. Svaki korak kod nošenja alignera ima predviđeno vrijeme trajanja. Nenošenje aparatića prekida započet proces i usporava terapiju. Pritisak aparatića na zube mora biti postojan određen period vremena kako bi se kost stvrdnula. Prije samog početka terapije potrebno je napraviti čišćenje zubnog kamenca. Ukoliko ste sigurni kako ćete moći redovito nositi prozirni aparatić rađen za vaše potrebe ispravljanja zubi, onda je ovo odličan odabir za vas! Za uspješnu ortodontsku terapiju nosite prozirni aparatić 22 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Prednosti

  • Neprimjetan put do lijepog osmijeha

  • Brzi i učinkoviti rezultati

  • Ugodno iskustvo ortodontske terapije

  • Za sve uzraste

  • Nije potrebno dolaziti na kontrole kao u slučaju fiksnog aparatića

Prozirni aparatić – ClearCorrect

Prozirni aparatić već neko vrijeme je novost u svijetu ortodoncije. Prilagođen je užurbanom načinu života naših pacijenata. Ponekad želimo postići velike promjene bez narušavanja postojećih navika i izlaska iz svoje komfor zone. Prozirni aparatić sastoji se od prozirnih udlaga. Odličan je izbor za sve koji žele poravnati nepravilnosti vlastitog osmijeha. Za ovu vrstu aparatića potrebna je samodisciplina kako bi terapijom postigli uspjeh u previđenom vremenu. U nastavku saznajte tko je idealan kandidat za prozirni aparatić.

Terapija transparentnim udlagama

Vrste aparatića dijelimo na fiksne i pomične. Prozirni aparatić je pomični tip aparatića. Terapija se uglavnom sastoji od 20-tak unaprijed izrađenih prozirnih udlaga ili alignera koje će pacijent izmijenjivati za vrijeme trajanja terapije. Transparentne udlage su najpoželjnije rješenje za ispravljanje zubi. Njihovo nošenje ne ometa svakodnevne aktivnosti poput žvakanja i govorenja. Nevidljivost tijekom nošenja udlaga je jedan u nizu pluseva u slučaju ovog tipa aparatića. Ovisno o trajanju preporučene terapijie, najčešće je potrebno dvadesetak prozirnih udlaga. Prozirne udlage se mijenjaju u prosjeku svaka dva tjedna. Svaka udlaga rađena je s minimalnim pomakom. Nošenjem prozirnih udlaga tijekom 1-3 tj ostvarujemo minimalni pomak na zubima. Svaki novi aligner približava vas cilju. Alignere je dozvoljeno skinuti za vrijeme jela i kod pranja zubi. Ostatak vremena oni moraju biti u ustima da bi terapija bila uspješna.

ClearCorrect

ClearCorrect vodeći je prozirni aparatić u svijetu ortodoncije. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji za naše pacijente odabiremo samo najvišu kvalitetu proizvoda i tehnologije. Stoga pacijentima možemo ponuditi najinovativniju inačicu ortodontske terapije Prozirni aligneri djeluju tako da vrše pritisak na zube kojim će aktivirati osteoklaste. Ove stanice su nam iznimno važne za remodeliranje kosti. U pravilu su potrebna 2 dana da se aktivira pomak zubi. U tom periodu pacijent konstantno osjeća pritisak. Nakon što osteoklasti odrade svoj posao, aktiviraju se nove stanice zvane osteoblasti. Osteoblasti grade novu kost na mjestu pomaka zubi. Tijekom dužeg perioda pritiska pregrađena kost započinje svoje stvrdnjavanje. Plastična masa alignera omogućava nam jednostavno digitalno planiranje terapije. Na pregledu će naš doktor pomoću ortopana i intraoralnog snimka zubi procijeniti jeste li kandidat za ClearCorrect. Za pacijente koji su kandidati uzet ćemo otisak ili digitalno skenirati zube. Slijedi digitalno planiranje terapije. Pogledajte kratak video.

Prozirni aparatić – higijena i briga

ClearCorrect je jedna od najpopularnijih inačica ove vrste aparatića. Pri osmišljavanju ove napredne vrste aparatića nastojalo se naći rješenje koje će biti učinkovito i omogućiti pacijentima neometane ustaljene obrasce ponašanja. Prilagodite aparatić svojim navikama umjesto obrnuto! Briga oko ovog tipa aparatića nikada nije bila jednostavnija. Udlage je moguće skinuti prilikom konzumiranja hrane. To omogućava jednostavnu i uobičajenu higijenu zubi. Nakon što ste očistili zube, vratite svoju udlagu. Toliko jednostavno i prilagođeno potrebama užurbane svakodnevnice.

Nikada nije kasno za vaš osmijeh iz snova! Ispravite nepravilan položaj zuba i vratite funkcionalnost svome zagrizu. 

Koliko traje nošenje prozirnog aparatića?

Vrijeme nošenja prozirnog aparatića može varirati od pacijenta do pacijenta. Sve ovisi o složenosti terapije. Ukoliko mijenjamo položaj jednog zuba, terapija će biti kraća. Neko prosječno vrijeme nošenja varira između 4 i 10 mjeseci. Kod složenijih slučajeva nošenje prozirnog aparatića može biti prolongirano na period od 12+ mjeseci.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS