Dentus perfectus - što je all on 6 ?

All on 6 zahvat (svi na 6)

All on 6 zahvat je revolucionaran kirurško-protetski zahvat ugradnje zubnog mosta na samo 6 implantata. Omogućuje pacijentima, da nakon operativnog zahvata serijske ugradnje zubnih implantata ujutro napuste ordinaciju u popodnevnim satima s potpuno fiksnim privremenim zubnim mostom!

Što je All on 6 zahvat?

All on 6 zahvat je varijanta slična All on 4 tehnici u stomatološkoj implantologiji. No umjesto ugradnje 4 implantata, postavlja se šest implantata u područja gdje ima najviše kosti. Tehnika je dizajnirana za upotrebu samo 6 implantata koji su spremi za istovremeno opterećenje i izradu zubnog mosta.

All on 6 zahvat vs All on 4

S obzirom da su implantati dizajnirani da zamjene 1 zub, u ovoj metodi se mogu koristiti kako bi nadoknadili sve zube jedne čeljusti. Razlika u odnosu na ALL on 4 postupak je ta što se ovdje dodatno mogu ugraditi 2 zubna implantata u području sinusa pod uvjetom da ima dovoljno kosti. Ako nema potrebno je napraviti 2 sinus lift zahvata ili da bi se ti zahvati izbjegli radi se All on 4 postupak.

Kada se radi All on 6 zahvat?

All on 6 zahvat i ugradnja implantata je idealno rješenje kod pacijenata koji nose mobile proteze i koji imaju problema sa iritacijom desni, poteškoćama sa žvakanjem hrane i prehranom i govorom. Ova metoda vraća pacijentima samopouzdanje jer pacijenti više nemaju poteškoća sa žvakanjem i govorom.

Estetski rezultat za All on 6 zahvat

Estetski rezultat za All on 6 zahvat nosi vrhunski rezultat iz razloga što zubni most odlično imitira prirodne zube – i estetski i funkcionalno. Implantati se postavljaju tamo gdje je kost najčvršća. Na taj način čuvaju kost od daljnje resorpcije (otapanja). Za ovaj zahvat koriste se Nobel Biocare i Neodent by Straumann implantati.

Dentus perfectus - all on 6 - faze ugradnje

Trajanje postupka All on 6 zahvata

Proces se obavlja u jednom zahvatu. U istome danu smo u mogućnosti napraviti i provizorni zubni most na implantatima, koji je obično gotov unutar 24h. Pacijentima se omugućava da vrate osmijeh na lice u roku jednog dana.

Nadoknada kosti za All on 6 zahvat

Ponekad je potrebno uz All on 6 zahvat napraviti i dodatne zahvate nadoknade kosti u stražnjoj regiji gornje čeljusti. U tom slučaju se izvode zahvati podizanja makisilarnog sinusa jer zbog njegove progresije. Koštana masa u stražnjim dijelovima gornje čeljusti sklona je povlačenju. Podizanjem sluznice sinusa i dodavanjem umjetne kosti dobivamo dovoljan volumen. Dovoljno volumena potrebno je za uspješan prihvat zubnih implantata. Ovaj postupak je nužan kod pacijenata kojima nedostaje kosti. Alternativa ovom zahvatu je All on 4 kirurško protetski zahvat.

Zubni implantati

Dentus perfectus - zubni implantati

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS