Dentus perfectus - što je all on 6 ?

All on 6 zahvat

All on 6 zahvat je revolucionaran kirurško-protetski zahvat ugradnje zubnog mosta na samo 6 zubnih implantata. Ova metoda stomatološke terapije omogućuje pacijentima da već nakon operativnog zahvata serijske ugradnje zubnih implantata u istom danu napuste ordinaciju s potpuno fiksnim privremenim zubnim mostom! Ova tehnika potpune nadoknade zubi jedne čeljusti je najopsežniji oblik stomatološke nadoknade zubi na implantatima. Popularan je radi najviše razine stabilnosti i osjećaja prirodnih zubi.

Što je All on 6 (svi na 6) zahvat?

All on 6 zahvat je varijanta slična All on 4 tehnici u stomatološkoj implantologiji. No umjesto ugradnje 4 implantata, postavlja se šest implantata u područja gdje ima najviše kosti. Tehnika je dizajnirana za upotrebu samo 6 implantata koji su spremi za istovremeno opterećenje i izradu zubnog mosta.

All on 6 ili All on 4 zahvat: Što odabrati?

S obzirom da su implantati dizajnirani da zamjene korijen zuba, u ovoj metodi se koriste kako bi nadoknadili sve zube jedne čeljusti. Razlika u odnosu na All on 4 postupak je ta što se ovdje dodatno mogu ugraditi 2 zubna implantata u području sinusa pod uvjetom da ima dovoljno kosti. Ako je došlo do resorpcije zubne kosti i njezin volumen se smanjio, potrebno je napraviti sinus lift zahvat. Kako bi se izbjegao sinus lift zahvat preporuča se All on 4 postupak.

all-on-6 model prikaza

Prednosti all on 6 metode

All on 6 fiksno rješenje osigurat će prirodan osjećaj i potpunu funkcionalnost kao što je to slučaj i kod prirodnih zubi. Najveća vrijednost ove terapije za bezube čeljusti leži u činjenici da je u pitanju trajno rješenje. Prilikom svakog zagriza zagarantirana je stabilnost i čvrstoća. Brzo rješenje za koje je potrebno izdvojiti svega 24 sata. Zajamčena estetika osmijeha kojom ćemo vam vratiti samopouzdanje. Život se sastoji od malih trenutaka. Svjesni smo koliko vam znači osmijeh kojeg ste nekada imali i o kojem ponovno sanjate. Želimo vam vratiti osmijeh kako bi ponovno neometano uživali u svakom životnom trenutku. Jednostavan i kratak oporavak nakon zahvata. All on 6 fiksni zubni most pacijentima omogućava lako održavanje i sprječava resorpciju zubne kosti.

Kandidati za All on 6 zahvat

All on 6 zahvat i ugradnja implantata je idealno rješenje kod pacijenata koji su ostali bez zubi i koji nose mobile proteze. Idealno je rješenje za sve pacijente koji se suočavaju s problemom iritacije desni, poteškoćama sa žvakanjem hrane i prehranom te govorom. Ova metoda vraća pacijentima samopouzdanje jer nakon nje pacijenti više nemaju poteškoća sa žvakanjem i govorom.

Ovom terapijom postiže se vrhunska estetika

Estetski rezultat za All on 6 zahvat nosi vrhunski rezultat iz razloga što zubni most odlično imitira prirodne zube – i estetski i funkcionalno. Implantati se postavljaju tamo gdje je kost najčvršća. Na taj način čuvaju kost od daljnje resorpcije (otapanja). Za ovaj zahvat koriste se Nobel Biocare i Neodent by Straumann implantati.

Vodimo Vas kroz proces zahvata

Pregled i konzultacije

Stomatološki pregled služi nam za procjenu je li pacijent idealan kandidat za ovu metodu stomatološke terapije. Konzultacije su osnovni dio procesa kojim će Dentus perfectus stručnjaci za osmijehe vidjeti mogućnosti i potrebe vašeg oralnog zdravlja. U dijagnostiku je uključena analiza stanja i volumena postojeće zubne kosti. Zubna kost bitna nam je za odabir pozicije i veličine zubnog implantata. U proces dijagnostike uključujemo i opće medicinsko zdravlje o kojem ovisi mogućnost oporavka i uspješnosti zahvata. 100%-tna dijagnostika tijekom pregleda pomaže nam održati maksimalnu stopu uspješnosti izvođenja zahvata. Detaljnom procjenom kandidata moguće je sprjiečiti nastanak komplikacija.

Planiranje all on 6 zahvata

Planiranje zahvata radi se putem specijalnih najnovijih programa iz svijeta digitalne stomatologije. Ovdje nam je jako bitna 3D CBCT dijagnostika kojom naši stručnjaci mogu isplanirati svaki korak operativnog zahvata i odrediti potrebne veličine, nagibe, dubinu i razmake implantata. Veliko iskustvo Dentus perfectus stručnjaka osigurat će vam bezbolno i brzo rješenje nadoknade svih zubi čeljusti na 6 zubnih implantata u svega 24 sata. Za sve pacijente osigurat ćemo detaljne upute za zahvat.

Dentus perfectus - all on 6 - faze ugradnje
stomatolog Vedran Šebečić Dentus perfectus

Priprema za All on 6 zahvat

Priprema za All on 6 zahvat kod nekih pacijenata može uključivati nadoknadu zubne kosti i sinus lift zahvat. Ponekad je potrebno uz All on 6 zahvat napraviti i dodatne zahvate nadoknade kosti u stražnjoj regiji gornje čeljusti. U tom slučaju se izvode zahvati podizanja maksilarnog sinusa zbog njegove progresije. Koštana masa u stražnjim dijelovima gornje čeljusti sklona je povlačenju. Podizanjem sluznice sinusa i dodavanjem umjetne kosti dobivamo dovoljan volumen. Dovoljno volumena potrebno je za uspješan prihvat zubnih implantata. Ovaj postupak je nužan kod pacijenata kojima nedostaje kosti. Alternativa ovom zahvatu je All on 4 kirurško protetski zahvat.

Operativni zahvat

Ugradnja svih 6 implantata u jednu čeljust vrši se u jednom operativnom zahvatu pod lokalnom anestezijom. Predviđeno vrijeme trajanja za kirurški zahvat u pravilu je 2-3 sata ovisno o svim potrebnim postupcima koje je potrebno provesti. Ukoliko su zubni implantati stabilni po završetku operativnog zahvata uzima se otisak za privremeni zubni most. Time završavamo prvi korak ugradnje zubnih implantata i započinjemo idući korak u kojem ćemo započeti s nadoknadom potpunog seta zubi.

Izrada privremenog zubnog mosta

Nakon ugradnje 6 zubnih implantata uzimamo otisak za izradu privremenih zubi. Pacijent je slobodan za odlazak kući i slijedi stroga pravila stomatologa vezano za prehranu i odmor. U narednim satima nastavljamo s izradom privremenog zubnog mosta u našem dentalnom laboratoriju kako bi već sutradan pacijent dobio privremeni set zubi koje će nositi u periodu dok zubni implantati u potpunosti ne zarastu sa zubnom kosti. Navedeni proces zaraštanja zubnih implantata sa zubnom kosti u stomatologiji stručno nazivamo oseointegracija.

Izrada trajnog zubnog mosta

Po završetku oseointegracije implantati su čvrsto povezani sa zubnom kosti i mogu podnijeti opterećenje trajnog zubnog mosta. U idućem koraku izrađujemo trajni zubni most od odabranog materijala. Pacijent odabire vrstu materijala za trajni zubni most.

Vrijeme trajanja zahvata

Proces se obavlja u jednom zahvatu. U istome danu smo u mogućnosti napraviti i provizorni zubni most na implantatima, koji je obično gotov unutar 24h. Pacijentima se omugućava da vrate osmijeh na lice u roku jednog dana.

Certificirani stručnjaci za stomatologiju

Za nadoknadu potpunog seta zubi jedne čeljusti birajte certificiranog stomatologa. Dentus perfectus stomatološka ordinacija certificirani je partner i osigurava certificiranu putovnicu za svaki ugrađen zubni implantat. Zahvaljujući iskusnim stručnjacima iz područja stomatologije već preko deset godina svakodnevno osiguravamo pacijentima vrhunsko stomatološko iskustvo i sve stomatološke usluge na jednom mjestu. Zatražite termin pregleda za potpunu nadoknadu zubi.

Njega nakon ALL ON 6 zahvata

Nakon završenog kirurškog zahvata ugradnje zubnih implantata potrebno je nastaviti sa lijekovima koje vam je osigurao stomatolog. Po potrebi je potrebno uzimati analgetik. Iskustva naših pacijenata govore kako u pravilu nema potrebe za uzimanjem analgetika no to je individualno i nema ujednačenog pravila. Oporavak prolazi ugodno i pacijenti su iznenađeni brzinom oporavka s obzirom na kompleksnost stomatološkog zahvata. Nakon svakog implantološkog zahvata naš isksuni stomatolog osigurat će vam savjete kako osigurati zdravlje zubnih implantata za cijeli život.

Uz profesionalnu pomoć ponovno se bezbrižno i opušteno smijte, razgovarajte, ljubite i uživajte u najdražoj hrani. Zubna kost u potpunosti ostaje zaštićena i postojana zahvaljujući zubnom implantatu. Zaboravite na neugodni zadah, uz all on 6 metodu održavanje fiksnog rada vrlo je jednostavno i olakšava vam svakodnevno provođenje higijene. Uz ovu metodu moguće je u potpunosti sačuvati oralno zdravlje od promjena.

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Često postavljena pitanja

Koliko traje proces ugradnje implantata?

Proces ugradnje implantata uključuje umetanje titanskog vijka u zubnu kost. Sama ugradnja jednog implantata traje u prosjeku pola sata. Ukoliko se ugrađuje više implantata potrebno je sat vremena za njihovu ugradnju.

Kada i kod koga se najčešće javlja periimplantitis?

Periimplantitis se javlja kod pušača u slučaju slabe higijene. Implantat iziskuje jednaku brigu i redovitu higijenu kao i prirodni zub. U suprotnom može doći do velike upale. Ukoliko ste pušač savjetujemo češće posjete zubaru.

Koliko traje sraštavanje implantata sa zubnom kosti?

Za potpuno sraštavanje potrebno je oko 3 mjeseca za donju i 4-5 mjeseci za gornju čeljust.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS