dermalni fileri-usne

Dermalni fileri (usne)

Dermalni fileri (usne) zaslužni su za savršeno njegovan izgled osmijeha. Zadržite prirodan izgled uz diskretno dorađivanje nedostataka u volumenu. Lijep osmijeh čine lijepi i zdravi zubi uz savršeno oblikovane pune usne. Pomoću najnovijih tretmana u sklopu estetike lica trenutačno postižemo puniji izgled usana i simetričan osmijeh.

Što su hijaluronski dermalni fileri (usne)?

Dermalni fileri sve su popularniji tretman radi svog prirodnog sastava i benefita koje donose na područje gdje se filer ubrizgava. Dermalni filer po sastavu čini hijaluronska kiselina. Sastav filera u skladu je s prirodnim sastavom ljudskog tijela. Hijaluronska kiselina po sastavu je polisaharid radi čega na sebe navlači kolagen. Samim time osigurat ćemo regeneraciju i hidrataciju usana. Rezultat su pune i lijepe, voluminozne usne. U određenoj dobi dolazi do promjena u izgledu. Djelomično je uzrok toga i smanjena proizvodnja hijaluronske kiseline. Kako se s godinama mijenja naš izgled lica tako promjene postaju vidljive i na usnama. Masno tkivo se preraspodjeljuje, mišići gube svoj tonus i lice se uvlači te usne gube volumen.

Odaberite Dentus perfectus licenciranog liječnika

Doktor Šebečić je certificirani i iskusan stomatolog za aplikaciju dermalnih filera. Iako su iznimno važni, certifikat i veliko iskustvo nisu jedino što je potrebno tražiti prilikom odabira poliklinike za dermalne filere. Potrebno Vam je stručno oko za simetričnost usana i odlična tehnika aplikacije za postizanje željenih rezultata. Upravo zato je doktor Šebečić prepoznat kao stručnjak za dermalne filere na području usana. Za izvrsne rezultate birajte isključivo stručnog liječnika.

Sigurnost na prvom mjestu

Vrhunske rezultate koje ostvarujemo dugujemo stalnim ulaganjima u najbolju tehnologiju, vrhunske i provjerene materijale te stalne edukacije i praćenje noviteta. U svom radu odabiremo samo vrhunske, svjetski poznate i certificirane materijale. Vjerujemo u kvalitetu odabranih proizvoda. Stoga u ponudi imamo Restylane i Teyosal dermalne filere. Švicarski brend Teoxane već dvadesetak godina se nalazi u samom vrhu inovacija postignutih stalnim istraživanjima. Najpopularniji su brend filera upravo radi prirodnog sastava. Švedski brend Restylane svoja postignuća bilježi i nešto duži niz godina. Brendovi dermalnih filera koje koristimo u potpunosti su sigurni i odobreni od strane FDA (Američke agencije za hranu i lijekove). Svi proizvodi koje koristimo u ordinaciji donose željene rezultate i prirodan izgled te nismo zabilježili nuspojave ili reakcije na proizvode.

Koliko često je potrebna nadopuna?

Vijek trajanja za dermalni fileri (usne) ovisi o vrsti dermalnog filera i organizmu. Fileri u prosjeku drže formu od otprilike 6 do 9 mjeseci. Nakon toga oni se prirodnim putem razgrađuju pomoću enzima u tijelu. Deralni fileri koje koristimo su renomiranog brenda i vrhunske kvalitete. Velika popularnost filera leži u mogućnosti brze razgradnje filera pomoću enzima hijaluronizade. Nije potrebno čekati 6-9 mj za razgradnju filera u slučaju da se u tome niste pronašli. Dobro je znati da hijaluronizada ima mogućnost “otopiti” filer.

povećanje usana

Savjetovanje prije tretmana dermalni fileri (usne)

Prije samog tretmana preporučamo pacijenticama savjetovanje i dogovor s našim certificiranim liječnikom oko željene vrste i količine koja će se injektirati. Razmislite koji rezultat želite postići. Pripremite slike. Budite spremni pretočiti svoje želje i o njima otvoreno razgovarati. Uz stručnjaka za dermalne filere konzultirajte se o željenom efektu, tipu usana i metodi injekcije. Postoji i nekoliko metoda injekcije, ovisno o efektu koji želimo postići. Zato savjetujemo da poslušate savjet stručnjaka. Također, važno je reći kako postojanost filera ovisi o vrsti filera. Odabir dermalnog filera važan je koliko i odabir certificiranog liječnika.

Koje su prednosti dermalnih filera?

 • Veća punoća i volumen

 • Simetričan izgled

 • Njegovan izgled

 • Mladolik i ženstven izgled usana

 • Hidratizirane usne

fileri za usne

Dermalni fileri (usne) i kako izgleda oporavak?

Dermalni fileri spadaju pod jednostavan tretman. Učinak je trenutačno vidljiv. Nakon aplikacije dermalnih filera nije potreban značajniji oporavak. No zbog vlastite komocije savjetujemo raditi zahvat na slobodno poslijepodne kako bi mogli hladiti usne hladnim oblogom. Hladan oblog sprječava mogućnost oticanja usne na mjestu uboda. Također, po završetku tretmana doktor nanosi zaštitni sloj kremaste teksture koji se umasira u usne radi hidratacije i bolje apsorpcije hijalurona. Riječ je o specijaliziranom proizvodu namijenjenom upravo za aftercare proces po završetku ubrizgavanja dermalnih filera. Prva 24 sata značajnije pritiskanje usana nije dozvoljeno. Masirati ih možete tek toliko da “ispeglate” filer na određenim mjestima.

24 sata nakon aplikacije

 • Savjetujemo da ne nanosite make up na usne.
 • Hladite usne hladnim oblogom.
 • Ne preporučamo konzumirati alkohol.
 • Izbjegavajte timske sportove i treninge.
 • Pričekajte s ljubljenjem.
 • Unosite dovoljno vode u organizam.
 • Izbjegavajte pušenje i ispijanje pića na slamku.
 • Nemojte zakazivati stomatološke zahvate.
fileri za usne

Odabir anestezije

Dermalni fileri (usne) tretman moguće je raditi uz topikalnu ili zubarsku anesteziju. Većina filera u sebi već sadrži anestetik pod nazivom lidokain koji će umanjiti bol prilikom samog ubrizgavanja za ugodnije aplikacije. Topikalna anestezija je svojevrsna krema. Nanosimo je na površinu usne i na rubne dijelove. Zubarska anestezija je svojevrsna injekcija i nju injektiramo ubodom. S obzirom kako je zubarska injekcija jačeg djelovanja, prilikom njenog injektiranja dolazi do manjeg oticanja. To je prirodno i nije zabrinjavajuće jer se usna ponovno skuplja prilikom prestanka djelovanja anestetika. Jednako kao i kod popravka zuba pacijenti osjećaju utrnulost i blago oticanje. Zato je moguće primjetiti blago pojačan volumen usne, no do toga dolazi isključivo uslijed zubarske anestezije. Dakle, za sve pacijentice koje se odluče na zubarsku anesteziju, dok anestezija djeluje moguće je primijetiti nešto veći volumen nego što on zaista jest. S prestankom djelovanja anestezije, usne će djelovati kao da su manjeg volumena od očekivanja. Stoga savjetujemo odabir topikalne anestezije. Ona je dovoljno snažna da njome postignemo bezbolan tretman. Pacijentice stoga ne moraju čekati na prestanak djelovanja anestetika i očekivati smanjenje volumena.

Dentus perfectus - Novi pacijenti

Savjetovanje prije tretmana dermalni fileri (usne)

Prije samog tretmana preporučamo pacijenticama savjetovanje i dogovor s našim certificiranim liječnikom oko željene vrste i količine koja će se injektirati. Razmislite koji rezultat želite postići. Pripremite slike. Budite spremni pretočiti svoje želje i o njima otvoreno razgovarati. Uz stručnjaka za dermalne filere konzultirajte se o željenom efektu, tipu usana i metodi injekcije. Postoji i nekoliko metoda injekcije, ovisno o efektu koji želimo postići. Zato savjetujemo da poslušate savjet stručnjaka. Također, važno je reći kako postojanost filera ovisi o vrsti filera. Odabir dermalnog filera važan je koliko i odabir certificiranog liječnika.

Prirodan izgled i suptilna naglašenost simetričnog izgleda usana postižemo korištenjem dermalnih filera najviše kvalitete. Hijaluronskim filerom postižemo izravnanje bora na usnama, povećavamo volumen usana i oblikujemo konture. Po završetku tretmana pacijent/pacijentica dobiva putovnicu dermalnog filera sa serijskim brojem. Za sve detalje o tretmanu dermalni fileri (usne) dostupni smo na telefonu i na našoj adresi Lastovska 12. 

KONTAKTIRAJTE NAS