Dentus perfectus - zubobolja - popravak zuba

Popravak zuba

Popravak zuba može biti ugodno iskustvo. Patite li od zubobolje i pretražujete li internet u potrazi za rješenjem problema, mi imamo rješenje za vaš problem. Potreban vam je popravak zuba. Dijagnostikom potvrđujemo prisutnost karijesa ili drugog oštećenja zuba. Tijekom pregleda Dentus perfectus naš stomatolog preporučit će odgovarajuću metodu popravka zuba. Zubobolju otklanjamo brzo, bezbolno i učinkovito!

Što je karijes?

Karijes je jedna od najčešćih bolesti zuba. Uzrokovan je promjenama u strukturi prirodnog zuba, boji, tvrdoći i šupljini. Karijesne lezije mogu se javiti u raznim dijelovima zuba, budući da ih uzrokuje oralni, gingivni i dentalni plak. Karijes je velikim dijelom posljedica genetike, prehrane i higijene, a popravak zuba je jedan od najučestalijih zahvata u stomatologiji. Održavajte čist međuzubni prostor pomoću zubnog konca, tuša za usta ili interdentalnih četkica.

Dentus perfectus - popravak zuba

Rana dijagnostika je ključ uspjeha

Rana dijagnostika i pravovremeni popravak zuba od ključnog su značaja za uspješno zaustavljanje karijesa od daljnjeg širenja i dubljih problema koji se mogu očitovati na vaše cjelokupno oralno zdravlje, ali i koji će vas ometati u vašoj svakodnevnici. Prepoznajte razvoj karijesa na vrijeme. Prilikom prvog pregleda za nove pacijente otvaramo digitalni karton i uzimamo anamnezu sve kako bismo pravovremeno isplanirali plan terapije. Odaberite naš paket dobrodošlice za nove pacijente. U paket smo uključili sve potrebne korake koji će nam pomoći u postavljanju dijagnoze.

Kontrolni stomatološki pregledi

Početne promjene najčešće ne izazivaju bol, a otkrit će ih smeđe ili crne točkice na zubu. U kasnijoj fazi bakterije sve više zahvaćaju zub i intenzitet boli raste. Za popravak zuba na vrijeme prije nego se pojavi bol, od bitnog značaja su dolasci na redovne kontrole u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji. Zahvati li karijes dio zuba doći će do promjene boje prirodnog zuba ili vidljive “rupice”.

Popravak zuba u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji
Dentus perfectus stomatolog

Popravak zuba je naša specijalnost

Popravak zuba izvodimo pod lokalnom anestezijom. Specijalnim stomatološkim alatima uklanjamo karijes i čistimo zubnu šupljinu od bakterija. U posebnim slučajevima štitimo zubni živac te stavljamo kompozitni ispun u odgovarajućoj boji zuba. Prilikom izrade estetskog ispuna postižemo identičnu boju prirodnog zuba i prirodan izgled. Ispun je identičan prirodnim zubima i ne odskače svojim izgledom. Popravak zuba može biti ugodno iskustvo.

Kod svakog ispuna uvijek nam je bitno da osmijeh zablista zadovoljavajućom estetikom. Slijedi stvrdnjavanje i fiksacija ispuna polimerizacijskom lampom. Po završetku oblikujemo ispun, poliramo zub i provjeravamo visinu ispuna. Time je završen proces restauracije zuba u samo jednoj posjeti.

koliko iznosi cijena bijele plombe

Razlozi za popravak zuba

 • Fraktura zuba

 • Duboki karijes

 • Oštećenje cakline

 • Ispadanje starog ispuna

 • Nesreća i traume

Restorativni stomatološki tretmani za vrhunsku estetiku osmijeha

Restorativni tretmani pomažu nam vratiti zdravlje i izgubljenu funkciju zubi. Ispuni koje izrađujemo vjerodostojno oponašaju prirodan zub što bojom, što izgledom. Stoga ispuni koje izrađujemo uključuju najkvalitetnije stomatološke materijale koji su se pokazali kao dugotrajni i kvalitetni, ali i svojim izgledom odgovaraju izgledu prirodnih zubi. Estetski ispuni za zube neprimjetno se uklapaju uz izgled prirodnog zuba. Za popravak zuba koristimo se najnovijom tehnologijom, kao i stomatološkim tehnikama neinvazivnog karaktera.

snimak pojedinačnog zuba

Popravak zuba spriječava širenje karijesa

Javi li se karijes potreban vam je popravak zuba. U suprotnome se u sljedećoj fazi javlja bol na toplo i hladno. To je znak da je zahvaćena unutrašnjost zuba gdje se nalazi korijen zuba za svim živcima. Javlja se velika opasnost od odumiranja zubnog živca te se u potpunosti može izgubiti vitalitet zuba. Potreban vam je tretman liječenja korijena zuba.

Liječenje radimo u sklopu endodontske terapije. Ispuni mogu biti od kompozitnog materijala ili keramičkog inlaya. Keramički inlay ispun izrađuje se pomoću cad cam tehnologije(CEREC). Ispuni imaju izvrsnu estetiku, no ukoliko je razoreno više od polovice zuba prednost treba dati izradi keramičkog inlaya ili onlaya koji se ističe većom otpornosti na žvakanje i zagriz.

Dentus perfectus - anatomija zuba

Boli vas zub na toplo i hladno?

Postoji nekoliko različitih zubobolja. Svaka od njih može nam dati uvid u problem koji uzrokuje vašu zubobolju. Kada bakterije zahvate u unutrašnjost zuba, dolazi do upale koja često rezultira jakim bolovima. Zub ili dio zuba može postati osjetljiv na hladno ili na zagriz. Kod pokvarenog zuba osjetljivost na hladno ima produljeno trajanje. Zub zaboli i bol se postepeno povlači kroz 10-tak sekundi.

bol u zubima

Radioviziografija (RVG)

Radioviziografija (RVG) omogućuje uvid u broj, položaj i zakrivljenost korijena zuba te stanje okolne čeljusne kosti. Točna duljina kanala korijena dobiva se preciznim mjerenjem pomoću endometra. Budući da je osnovni preduvjet za uspjeh liječenja zuba upravo dobro poznavanje kanala, preporuča se napraviti rendgen snimak.

Svaku promjenu na zubu potrebno je pratiti kako bi na vrijeme uklonili karijes. Ispuni koji popuštaju mogu uvelike naštetiti zdravlju zuba, posebno ako ignorirate bol i pritisak. Ispale ispune potrebno je nadoknaditi na vrijeme. U suprotnome može doći do velikih oštećenja u unutrašnjosti zuba. Potražite stručno mišljenje Dentus perfectus stomatologa kako ne bi riskirali nepovratno oštećenje zuba. Popravak zuba je postupak kojim želimo vratiti zdrav i sretan osmijeh na lice naših pacijenata.

Upala zubnog živca

Unutrašnjost zuba nazivamo zubna pulpa. U njoj se nalaze živčani završeci i krvne žile. Popularan naziv za upalna stanja zubne pulpe je upala zubnog živca. Javlja kao posljedica dubokog karijesa, a upravo su živčani završeci odgovorni za intenzitet boli. Na samom početku upale bol je izazvana vanjskim podražajima i brzo se povlači. Što je veća upala, pojačava se i zubobolja. U konačnici dolazi do potpunog prekida cirkulacije i oteknuća zubnog mesa.

Tehnologija za liječenje zuba koju koristimo u ordinaciji povećava uspješnost izlječenja i skraćuje vrijeme trajanje terapije. Zahvaljujući korištenju vrhunske digitalne dijagnostike i strojne obrade kanala korijena danas je moguće u jednoj posjeti izliječiti korijen zuba (vađenje živca).

Popravak zuba i liječenje

Očišćeni prostor kanala korijena ispunjava se gutaperkom (gumasta masa) i smolom za punjenje kako bi spriječili ponovni ulazak mikroorganizama. Revizija liječenja uključuje vađenje prethodnog punila te stavljanje novog. Nakon liječenja zuba izrađuju se bijeli ispuni ili keramički inlay onlay ispun. Ukoliko je zub oslabljen, uz ispun preporučamo napraviti keramičku krunicu kako bi spriječili daljnja oštećenja i razvoj karijesa. Keramičke krunice izrađuju se po mjeri u našem zubotehničkom laboratoriju.

vađenje živca iz zuba

Popravak zuba: Kako izgleda oporavak?

 • Pričekajte da anestezija popusti.

 • Izbjegavajte jesti na stranu popravljanog zuba prva 24 h.

 • Pojačana osjetljivost zubi prvih nekoliko dana nakon tretmana je oečkivana.

 • Izbjegavajte žvakanje čvrste i ljepljive hrane (orašasto voće, meso s kosti, čvrsti bomboni...) neposredno nakon popravka zuba.

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

KONTAKTIRAJTE NAS