all on 4 terapija

All on 4

ALL ON 4 (svi na 4) je koncepcija liječenja potpune bezubosti. Ova koncepcija stomatološke terapije uključuje ugradnju četiri implantata u gornju ili donju čeljust te izradu fiksnog zubnog mosta. Ovaj oblik terapije zubnog mosta na implantatima odlično je rješenje i za pacijente s malim te nedovoljnim volumenom zubne kosti. Kandidat za All on 4 je gotovo svatko kod koga je preostalo svega nekoliko zubi u čeljusti, a želi nadoknaditi sve zube. Ako ne volite proteze, ovo je rješenje za vas.

Zajamčena stabilnost i osjećaj prirodnih zubi

U današnje vrijeme i užurban način života u ordinaciji nam je važno da se pacijent nakon stomatoloških zahvata što prije može vratiti svojim svakodnevnim obvezama uz ostvarenu potpunu estetsku i žvačnu funkciju zubi. Odaberite zubni most na 4 zubna implantata koji je prvenstveno fiksno rješenje koje će vam osigurati stabilnost prilikom žvakanja. Izvaditi ga može isključivo stomatolog. Pacijenti se uglavnom odlučuju za ovo rješenje jer im totalna proteza izaziva nadražaj za povraćanjem. Proteza se često pomiče ili se često javlja želja za većom udobnosti tijekom nošenja. Iako su većinom pacijenti kandidati za ovaj zahvat, potrebno je obaviti pregled. Doktor Šebečić provest će detaljnu dijagnostiku ciljano za zahvat ugradnje implantata.

proces ugradnje zubnih implantata

Najbolja tehnika za transformaciju osmijeha

Zahvaljujući svojoj stabilnosti, fiksni most omogućava jake žvačne i zagrizne sile zbog prenošenja snage izravno na zubnu kost prilikom zagriza. U slučaju proteza, žvačne sile preopterećuju meka tkiva što može uzrokovati promjene mekih tkiva i učestale rane u ustima. Ova revolucionarna tehnika liječenja razvijena je s obzirom na želju da se koristi manji broj implantata, da se pritom izbjegne presađivanje zubne kosti te da se rezultat postigne u najkraćem mogućem vremenu. Za razliku od običnih proteza, All on 4 tehnika je fiksno rješenje.

Sve prednosti fiksnog All on 4 rješenja

  • Smanjen broj potrebnih implantata

    (prije ove metode bilo je potrebno ugraditi min. 6-8 zubnih implantata za fiksni most)

  • Brzina izrade fiksnog zubnog mosta

  • Udobnost i osjećaj prirodnih zubi

  • Fiksni rad koji nije potrebno vaditi

Kandidati za All on four

Kandidati za zahvat su pacijenati kod kojih preostale zube nije moguće sanirati i uključiti u protetski rad. Često pitanje pacijenata je što je All on 4 ili All on 6 metoda nadoknade zubi. Most na 4 implantata idealan je protetski rad za bezube čeljusti i nadoknadu svih zubi. Stražnje implantate ugrađujemo pod kutem što nam omogućava maksimalnu iskoristivost postojeće zubne kosti prilikom ugradnje implantata. All on 4 tehnika u jako kratkom vremenu omogućava odlične rezultate restorativnih stomatoloških zahvata.

U Dentus perfectus dentalnoj ordinaciji svakodnevno pomažemo pacijentima rješiti razne izazove izazvane gubitkom zubi. All on four rad uspješno će vam vratiti lijep osmijeh sa svim njegovim funkcijama.

Uz Dentus perfectus stručnjake za osmijeh dođite do rezultata koji će utjecati na poboljšanu kvalitetu života. All on 4 je najbliže rješenje slično prirodnim zubima.

ZANIMA ME CIJENA

Pregled i konzultacije

Pregled služi za procjenu jeste li kandidat za All on 4. Pacijent obavlja pregled pomoću kojeg prikupljamo sve potrebne informacije na temelju kojih će doktor Šebečić izraditi detaljan plan liječenja. All on 4 metoda traži 100%-tnu preciznost dijagnostike. Naš paket dobrodošlice uključuje pregled i rendgen snimak. Upoznajte naš stručan stomatološki tim i osjetite našu radnu atmosferu već pri prvom dolasku. Sigurni smo da ćete zavoljeti dolaske u našu ordinaciju.

stomatološke konzultacije

Planiranje All on 4 zahvata

All on 4 metoda je nastala kao odgovor stomatološke struke na nemogućnost direktne ugradnje implantata u stražnje dijelove čeljusti. All on 4 zahvatom smanjuje se broj koraka višefaznih postupaka i smanjuju se troškovi terapije. Za planiranje zahvata potrebna je 3D CBCT snimka čeljusti.

To nam omogućava precizno planiranje položaja implantata s obzirom na volumen i gustoću čeljusne kosti. Duljina, oblik i površina implantata s jedne strane, te kvaliteta kosti s druge strane odlučujući su faktori za postizanje primarne stabilnosti implantata te izrade privremenog mosta unutar 24 sata.

Kod All on 4 metode dva implanata ugrađuju se okomito u središnji dio čeljusti na poziciju dvojki. Stražnji implantati se ugrađuju pod kutem od 30-45 stupnjeva, tako da implantat izlazi iz čeljusti u području drugog pretkutnjaka. Zakošenim položajem implantata u čeljusti zaobilaze se kritična područja sa smanjenim volumenom kosti; maksilarni sinus u gornjoj čeljusti i mandibularni živac u donjoj čeljusti. U ordinaciji Dentus perfectus za All on 4 koristimo Nobel Active i Neodent GM implantate.

Vodimo Vas kroz proces izrade

Zahvat se planira u jutarnjim satima, kako bi do idućeg dana mogli izraditi privremeni most. Trajanje zahvata je oko 120-180 minuta i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Ukoliko se vade preostali zubi, potrebna je i modelacija čeljusnog grebena. Modelacijom čeljusnog grebena niveliramo razinu čeljusne kosti za sjajnu estetiku i funkcionalnost zubnog mosta. Tijekom zahvata ugrađuju se četiri implantata ispod razine zubne kosti. Na njih se fiksiraju kutni Multi-unit abutmenti. Multi-unit abutmenti služe za paraleliziranje izlaznih profila implantata ugrađenih pod različitim kutevima. Paraleliziranje izlaznih profila implantata je nužan preduvjet za nesmetan i pasivan dosjed konstrukcije zubnog mosta koja povezuje implantate i vijcima sa fiksira na njih.

Dentus perfectus stomatološki tim

Izrada privremenog zubnog mosta

Nakon fiksacije Multi-unit abutmenta uzima se otisak čeljusti i određuju međučeljusni odnosi za izradu privremenog zubnog mosta. Preduvjet za izradu privremenog mosta je primarna stabilnost implantata. Nekoliko sati nakon zahvata ugradnje pacijent dolazi na probu privremenog mosta na kojoj se procjenjuje oblik i veličina zubi, zagriz i odnos prema čeljusnom grebenu. Idući dan privremeni most vijcima fiksiramo na implantate i time je završena prva faza.

Privremeni set svih zubi jedne čeljusti izrađujemo od akrilata. U prvih 6 mjeseci organizam provodi proces oseointegracije za postizanje maksimalne stabilnosti implantata. Koristimo ih kako bi smanjili opterećenje novih implantata za vrijeme trajanja okoštavanja.

Izrada trajnog mosta

Šest mjeseci nakon ugradnje implantata izrađuje se trajni zubni most. To razdoblje je potrebno kako bi tvrda i meka tkiva čeljusti poprimila svoj stabilni oblik. Privremeni most skidamo i skeniramo čeljust za trajni most. Za vrijeme izrade trajnog zubnog mosta, pacijent nosi privremeni most na postojeća 4 implantata tako da niti u jednom trenutku nije bez zubi. Zubni implantati i fiksni most u sklopu All on 4 metode vjerodostojno će nadomjestiti nedostatak svih zubi.

Koji materijal odabrati?

Materijal koji se nanosi na konstrukciju može biti kompozit ili keramika. Kompozit je hibridni materijal dobiven miješanjem čestica keramike u polimerne smole (plastiku) koji objedinjuje dobra svojstva obaju materijala. Čestice keramike zaslužne su za čvrstoću, otpornost na trošenje i estetiku, dok polimerne smole daju jednostavnost rukovanja, brzu polimerizaciju i povoljniju cijenu. Kompozit je odličan estetski materijal za ove vrste radova radi dobre estetike. Osim toga karakterizira ga apsorpcija žvačnog stresa kod žvakanja tvrđe hrane. Keramika je beskompromisno najbolji materijal za najviše estetske zahtjeve, bez obzira nanosi li se na metalnu ili cirkonsku konstrukciju. Prednost cirkonske konstrukcije je dubinski, trodimenzionalni efekat boje cjelokupnog rada. Prirodni efekt postiže se iz razloga što se svjetlost apsorbira, a ne reflektira kada prolazi kroz slojeve keramike.

Cijena trajnog mosta razlikuje se ovisno o odabranom materijalu. Materijali za izradu trajnog mosta mogu biti hibridni metal akrilat, metalkompozit, metalkeramika i cirkonkeramika. Ključno je da zubno meso zacijeli i da implantati srastu sa zubnom kosti nakon čega započinjemo sa izradom trajnog protetskog rada. Izradu započinjemo digitalnim procesom skeniranja čeljusti.

Konstrukcija trajnog mosta

Konstrukcija se izrađuje od čvrstog materijala – metala ili cirkona, ovisno o materijalima koje su pacijenti odabrali. Konstrukcija mosta međusobno povezuje 4 implantata i ima otvore za fiksaciju vijka u implantat. Radni model s laboratorijskim implantatima se digitalizira postupkom skeniranja intraoralnim skenerom te se računalno u softveru planira all on 4 konstrukcija.

Metalna konstrukcija se izrađuje pomoću 3D Printera za najpreciznije konstrukcije, bez unutarnje napetosti metala izazvane klasičnim postupkom lijevanja uslijed velike termičke oscilacije. Konstrukcija od cirkona dobiva se frezanjem iz bloka cirkonkeramike. Trajni most na probama prilagođavamo zagrizu, mekim tkivima i funkcijama zubi te pažljivo oblikujemo estetiku.

Obnova cijelog zubnog luka sa samo 4 dentalna implantata moguće je rješenje i u većini slučajeva kod pacijenata gdje nema dovoljno zubne kosti. All on 4 sustav osigurat će najbrže rezultate nadoknade zuba jer već sutradan nakon operacije pacijent dobiva privremeni zubni most. Za izradu trajnog zubnog mosta i nadoknadu potpunog gornjeg ili donjeg zubnog luka potrebno je pričekati u prosjeku od 3 do 6 mjeseci nakon ugradnje zubnih implantata.

All on 4 trajnost

Zubni implantati nakon procesa oseointegracije postaju dio organizma i kao takvi ostaju trajno u čeljusti. Uz dobru oralnu higijenu, all on 4 i all on 6 tehnika osigurat će vam dugotrajan osmijeh. U pravilu u praksi nebi trebalo biti većih promjena narednih 10-tak i više godina. Dentus perfectus stomatološki stručnjaci pobrinut će se za najbolja rješenja koja su u mogućnosti ostvariti za vaš osmijeh. Uz pomoć i vodstvo naših stomatologa osigurajte sjajan izgled osmijeha.

Čišćenje mosta na četiri implantata razlikuje se od tehnika čišćenja prirodnih zubi. Zubni most je jednokomadna konstrukcija bez razmaka između pojedinih zubi te se stoga čisti kao jedinstvena cjelina. Sve dostupne plohe mosta čiste se četkicom i zubnom pastom. Područja oko implantata potrebno je dodatno očistiti interdentalnom četkicom i oralnim tušem. U slučaju zubnih nadomjestaka preporučamo korištenje oralnog tuša (npr. Waterpik ili Philips Airfloss) koji čisti bazalnu stranu mosta koja se naslanja na zubno meso.

Na redovitoj godišnjoj kontroli most skidamo radi profesionalnog čišenja i poliranja. U nekim slučajevima je potrebno zamijeniti i fiksacijske vijke mosta. Preporuča se korištenje vodica za ispiranje usta (bezalkoholna) jednom dnevno radi dezinfekcije usne šupljine i smanjenja prisutnosti bakterija u ustima.

All on 6

Metoda all on 6 je opsežni oblik stomatološke terapije na zubnim implantatima te odlično rješenje za bezubost i nadoknadu zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti. Brojne su prednosti all on 4 ili all on 6 protetskog rada. Razlika između ove dvije metode je u različitom broju implantata koji su predviđeni planom terapije za svakog pacijenta. Zubni most u ovom slučaju postavljamo na 6 zubnih implantata.

Odaberite Dentus perfectus certificiranog stomatologa za zdrav, funkcionalan i lijep osmijeh. Stručni stomatolog doktor Šebečić vodit će Vas kroz sve korake na putu do novog osmijeha. Odaberite zahvat all on 4 kao fiksno rješenje za vas i za vaš osmijeh. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji trudimo se ostvariti osmijeh koji će vas služiti u svim godinama koje dolaze. Započnimo zajedno novo poglavlje vašeg života.

Dentus perfectus stomatolog

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

All on 4 (Često postavljena pitanja)

Kako izgleda proces ugradnje ALL ON 4 zubnog mosta za jednu čeljust?

Radovi na 4 implantata rade se tako da se prvi dan radi ugradnja implantata i uzima se otisak i zagriz za izradu privremenog zubnog mosta. Privremeni zubni most je gotov i spreman za predaju pacijentu idući dan. Pacijent nosi privremeni zubni most 6 mjeseci i i nakon sraštavanja zubnih implantata izrađuje se trajni zubni most. Ugradnja implantata u gornjoj i donjoj vilici radi se tako da budu 2 mjeseca razmaka između operacije gornje i donje čeljusti.

KONTAKTIRAJTE NAS