Dječja stomatologija

Dječja stomatologija nikad nije bila ugodnija. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji pružamo kompletnu njegu za dječji osmijeh. Bilo da je riječ o rutinskom pregledu, hitnom slučaju, ortodontskoj terapiji ili popravcima mi svu svoju pažnju usmjeravamo na naše najmlađe pacijente i dugoročno zdravlje dječjeg osmijeha. Stvaramo pozitivna iskustva koja će dječje posjete stomatologu pretvoriti u zabavnu i edukativnu igru.

Što obuhvaća dječja stomatologija?

 • Kontrolni pregled
 • Popravak i liječenje zubi
 • Pečačenje zubi
 • Hitan prijem i liječenje trauma zubi
 • Ortodontske terapije

Pratimo razvoj osmijeha

Naši stomatolozi znaju da pravilan razvoj zubi utječe na djetetovo samopouzdanje, oralno zdravlje i higijenu. Vaše dijete zaslužuje imati zdrav i lijep osmijeh. Dječja stomatologija roditeljima približava detaljne preporuke o održavanju oralnog zdravlja kod djece.

Izvrsno oralno zdravlje

Zdravstvene potrebe svakog pacijenta su drugačije neovisno o dobi. Zato dječja stomatologija uspješno prepoznaje i ispunjava stomatološke potrebe vašeg djeteta. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji posvećeni smo ostvariti i zadržati najbolju, najljepšu i najzdraviju verziju dječjeg osmijeha. Ostvariti izvrsno oralno zdravlje naš je broj jedan prioritet.

Djecja stomatologija bez karijesa

Što očekivati od prve posjete našem stomatologu?

 • Dobrodošlica od strane našeg stomatološkog tima

  Dječja stomatologija podrazumijeva da je prva posjeta djece uvijek najvažnija jer ona stvara temelj za sve buduće stomatološke zahvate i izvrsnu oralnu skrb. U čekaonici naši najmlađi pacijenti imaju priliku zaviriti u škrinjicu s igračkama i odabrati najdraži crtić. Za opušten i simpatičan pristup zaslužan je cijeli tim dentalnih asistentica i doktora. Posjete stomatologu u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji mogu biti „dječja igra“.

 • Pregled stomatologa

  Na prvom pregledu otvaramo digitalni karton, uzimamo anamnezu i pregledavamo usta. Čistimo zubiće i po potrebi snimamo ortopan.

 • Slijedi dogovor za sljedeće korake

  Planiramo ispun, pečačenje ili tretman fluorom. Dječja stomatologija u našoj ordinaciji pokriva sve stomatološke usluge ovisno o djetetovim potrebama.

 • Razgovor roditelja i stomatologa

  Ovo je trenutak kada možete pitati sve što vas zanima. Razgovor uključuje savjete doktora.

dječja stomatologija
Dentus perfectus stomatolog

Vodič za roditelje

Dječja stomatologija i prvi doticaj sa stomatologom bude osjećaje koji će najmlađe pacijente pratiti prilikom svakog zahvata. Trudimo se ostvariti pozitivne osjećaje i učiniti svaku posjetu ugodno i zanimljivom, sukladno dječjem uzrastu. Želja nam je pripremiti roditelje za ulazak djeteta u svijet oralne higijene. Iz tog razloga naš stomatolog za vas je pripremio “Vodič za roditelje”.

Zaštita zubi od karijesa

Pečačenje kutnjaka preporučamo kao dodatnu mjeru opreza i zaštite od karijesa. Velike količine šećera u prehrani mogu dugoročno naštetiti zdravlju zubi. To uključuje i prekomjernu konzumaciju sokova. Prioritiziranje oralnog zdravlja potrebno je vršiti na dnevnoj bazi i u prehrani i putem higijene.

Pojava prvog zubića

O oralnom zdravlju djeteta potrebno je brinuti od samih početaka, odnosno pojave prvog zubića. U samim počecima je dovoljno provoditi oralnu higijenu pomoću vlažne krpice. Savjetujemo roditelje da s pojavom zubića postepeno uvode zubnu pastu u veličini zrna riže. Sa svakim novim zubom postupno se povećava količina paste.

Pouzdani savjeti za njegu zubi kod djece

Nakon treće godine života pripazite na ustaljene navike kao što je sisanje palca kod djece. To je vrijeme kada se oblikuje dječja čeljust. Loše navike mogu izazvati zadah, suha usta, deformaciju čeljusti i promjenu zagriza, pomicanje prednjih zubi prema van te brojne druge probleme. Spriječite na vrijeme potrebu za ortodontskom terapijom. Problemi sa zubima i nepravilnim zagrizom mogu narušiti samopouzdanje djeteta. Pozivamo roditelje da zajedno osnažimo djecu i pobrinemo se za njihov sretan osmijeh. Savjeti našeg stomatologa osigurat će odličan razvoj djece u vrtiću i školi te svim aspektima djetetova razvoja.

Četkanje zubi nikada nije bilo jednostavnije

Mliječni kutnjaci mogu odrediti kvalitetu oralnog zdravlja za cijeli život. Kutnjaci imaju veliku sklonost razvoju karijesa i ključni su zubi za drobljenje hrane. Potrebno je detaljno ih čistiti svaku večer kako bi se izbjegao razvoj karijesa. Savjetujemo roditelje da poprate četkanje i vode računa da su zubići očetkani i čisti. 

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

zubni implantati
KONTAKTIRAJTE NAS