Dentus perfectus - izbjeljivanje zubi Beyond

Izbjeljivanje zubi

Tko nije barem jednom poželio “holivudski” bijeli osmijeh? Svi ponekad sanjarimo kako ćemo u pravom trenutku “zabljesnuti” širokim osmijehom punim samopouzdanja koji će otkriti naše biserno bijele zube. Čak i najbjeliji i najljepši osmijeh nije vječan, posebice ako konzumiramo kavu, cigarete ili vino – najveće neprijatelje bijelog osmijeha. Izbjeljivanje zubi traje svega pola sata do dva sata ovisno o broju ciklusa izbjeljivanje zubi, a izvodi se u našoj ordinaciji uz prethodnu rezervaciju termina i konzultacije.

Koliko traje učinak nakon izbjeljivanja zubi?

Izbjeljivanje zubi nije trajno i učinak ne traje jednako kod svih. U pravilu traje oko godine dana, kod nekih i duže. Sve ovisi o tome kakve su vaše prehrambene i higijenske navike. Npr. kod ljudi koji konzumiraju pića i hranu koji uzrokuju mrlje na zubima učinak će trajati puno kraće nego kod onih koji izbjegavaju takvu hranu i pića.

Oštećuje li izbjeljivanje zubi zubne nadomjeske, poput implantanata, krunica, ispuna i slično?

Ne, izbjeljivanje s preparatima s 35% hidrogen peroksidom ne oštećuje zubne nadomjeske. Zapravo, preparat ne djeluje na umjetnim dijelovima u Vašoj usnoj šupljini, stoga je jedino bitno voditi računa da prilikom izbjeljivanja Vaši prirodni zubi ne postanu vidno svjetliji u odnosu na zubne nadomjeske.

Oštećuje li izbjeljivanje zubi zubne živce?

Na pitanje “da li je izbjeljivanje zubi štetno?” odgovaramo kako ne postoji evidentiran slučaj da je tijekom ovog postupka pacijentu oštećen zubni živac. Neka su istraživanja otišla toliko daleko da su promatrala stanje živaca u pacijenata koji su izbjeljivali zube kroz duži period (do 7 godina) i kod nijednog pacijenta nije uočeno uništenje ili oslabljenje zubnog živca. Osjetljivost se može pojaviti nakon tretmana, najčešće kada se konzumiraju hladna ili topla pića, ali najčešće nestaje nakon 24h. Nepoželjno djelovanje sredstva za izbjeljivanje zubi može se javiti na zubima koji imaju prethodno nesanirani karijes, odstojeće ispune(plombe), cervikalne lezije ili gentetski poremećaj razvoja cakline zuba. Stoga je potrebo prethodno napraviti preventivni pregled i procjeniti dali ste kandidat za izbjeljivanje zubi.

Uništava li izbjeljivanje zubi zubnu caklinu?

Znanstvene studije pokazale su da većina sredstava za izbjeljivanje koristi karbamid peroksid koji ne utječe na tvrdoću ili mineralni sastav zubne cakline. Stoga ukoliko koristite provjerene preparate ili se prepustite u ruke stručnjacima, ne trebate brinuti.

Šteti li općenito izbjeljivanje zubi?

Posljednje, ali zasigurno najčešće pitanje jest upravo ovo. Tijekom desetljeća, istraživanja su dokazala da je izbjeljivanje zubi i druge metode izbjeljivanja zubi kao što su čišćenje zubnog kamenca sa pjeskarenjem i poliranjem svih zubi sigurna i učinkovita metoda. Testiranjem proizvoda dostupnih na tržištu na temelju  kliničkih i laboratorijskih ispitivanja ispostavilo se da nema štetnih učinaka na zubima ili desnima nakon izbjeljivanje zubi. To se odnosi na profesionalno izbjeljivanje zubi u ordinaciji koje koriste klinički ispitane proizvode i pod profesionalnim nadzorom stomatologa.

Koju tehnologiju koristimo kod izbjeljivanja?

U ordinaciji Dentus Perfectus koristimo Beyond tehnologiju izbjeljivanja zubi. Maksimalni učinak izbjeljivanja postižemo aktivacijom Beyond svijetla. To nam omogućuje bolji učinak uz manju koncentraciju sredstva za izbjeljivanje zubi jer se djelovanje temelji na povećanju kinetičke energije čestica inicirane svijetlom točne valne duljine. Dakle, izbjeljivanje nije rezultat agresivne kemijske reakcije na površini zuba. Cijena izbjeljivnja zubi sa 4 ciklusa po 20 minuta iznosi 266€, a cijena izbjeljivanja sa 2 ciklusa iznosi 200€. Prije izbjeljivanja zubi potrebno je napraviti čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje zubi kako bi se uklonile sve meke naslage i uklonio biofilm. Cijenja čišćenja zubnog kamenca sa pjeskarenjem i poliranjem zubi iznosi 54€.

Dentus perfectus - izbjeljivanje zubi

Naruči se na pregled još danas!

Dentus perfectus - izbjeljivanje zubi prije i poslije

Evo kako izgleda postupak izbjeljivanja zubi u ordinaciji Dentus perfectus:

 • Profesionalno čišćenje zubnog kamenca

  Prije svakog izbjeljivanja predlažemo i uglavnom u dogovoru s pacijentom radimo temeljito čišćenje zubi, što podrazumijeva uklanjanje kamenca, pjeskarenje i poliranje svih zubi.

 • Namještamo retraktore

  Nakon pripreme, u usnu šupljinu stavljamo retraktore za obraze i zubno meso (desni) premazujemo zaštitnim gelom.

 • Započinjemo prvi ciklus izbjeljivanja

  Tek tada slijedi nanošenje preparata za izbjeljivanje. Kod pacijenata se, ovisno o željenom učinku te trenutnoj boji zubi, primjenjuje 2-4 ciklusa, a svaki ciklus traje 20 minuta i potpuno je bezbolan.

 • Završna zaštita zubi

  Na kraju, ono što je važno, je to da se nakon tretmana izbjeljivanja zubi zubi zaštite i premažu preparatima koji sadrže CPP-ACPF. To s vremenom dovodi do povećane tvrdoće i povećane remineralizacije zubi. Nakon toga caklina zubi ima veću tvrdoću nego ranije. Dakle odgovor na najčešće postavljano pitanje je da izbjeljivanje zubi u ordinaciji i pod profesionalnim nadzorom stomatologa nije štetno za zube.

Nekada je izbjeljivanje zubi bilo nedostupno i nedostižno, ali danas to više nije tako. U Dentus perfectusu ordinaciji Vam nudimo brzo, efikasno, neinvazivno i cjenovno prihvatljivo rješenje kojim ćemo vratiti bjelinu i sjaj Vašim zubima!

Što NE ČINITI!

Štetno izbjeljivanje zubi podrazumijeva primjenu “narodnih” pripravaka iz kućne radinosti koji uključuju sodu bikarbonu, limun i sl. Jer iako će doći do kratkoročnog učinka svjetlijih zubi moguće su neželjene, štetne, nepovratne posljedice na caklini zuba. Na internetu se mogu naći i mnogi drugi savjeti za izbjeljivanje zubi kod kuće. Nikako ih ne preporučamo jer biste mogli svojim zubima napraviti više štete nego koristi. Postupak izbjeljivanja u provjerenim, stomatološkim ordinacijama uz nadzor i izvedbu zubara. Korištenje priznatih preparata i aparata jedini je siguran put do Vašeg svježeg, sjajnog, bijelog i prije svega zdravog osmijeha!

Najčešće pacijenti pitaju da li je izbjeljivanje zubi štetno, a mi odgovorno tvrdimo – ne! Postupak uz pomoć preparata koje koristimo u Dentus Perfectusu nije nimalo štetno. Osjetljivost na toplo/hladno koja se ponekad osjeća nakon postupka je sasvim normalna i obično nestaje u roku od najviše 48 sati.

Za kraj, još jednom napominjemo:

Izbjeljivanje zubi treba tretirati isključivo nekom od profesionalnih metoda u ordinaciji pod stručnim nadzorom stomatologa koje ostvaruju maksimalan učinak. Istovremeno pružaju maksimalnu sigurnost za zube i okolna tkiva. Potrebno je zaštititi zube i nakon samog tretmana.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Izbjeljivanje zubi (Često postavljena pitanja)

Koliko traje ciklus profesionalnog izbjeljivanja zubi lampom?

Ciklus izbjeljivanja traje 20 min. Moguće je odraditi 4 ciklusa u jednom dolasku. Kao pripremu prije samog izbjeljivanja potrebno je čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje zubi. Ukoliko ste odradili čišćenje zubnog kamenca unutar posljednjih mjesec dana, možemo preskočiti tu pripremnu radnju. Izbjeljivanje i radimo u terminu nakon čišćenja zubnog kamenca. Dakle, potrebna su 2 dolaska. To radimo da bi izbjegli moguću osjetljivost izazvanu čišćenjem zubnog kamenca.

Koliko ciklusa izbjeljivanja bi preporučili?

Svaki osmijeh je jedinstven. Puno je faktora u igri, npr ima li pacijent ljuskice ili implantat na prednjim zubima, kakva je boja prirodnih zubi i slično. Da bismo preporučili točan broj ciklusa potrebno je doći na pregled kako bi dobili uvid u vaš osmijeh.

Koja je cijena izbjeljivanja zubi?

Izbjeljivanje zubi u 2 ciklusa (u trajanju od 30 minuta) iznosi 230 €, u 3 ciklusa (u trajanju od 50 minuta) iznosi 260 €. Izbjeljivanje u 4 ciklusa (u trajanju od 70 minuta) iznosi 290 €.

Preporuka paste koja izbjeljuje?

Pasta koja pomaže izbijeliti zube i koju preporučamo je Blend-a-dent na hrvatskom ili Crest na američkom tržištu. Najbolji učinak izbjeljivanja postižete korištenjem ultrazvučne četkice za zube i paste za izbjeljivanje. Od ultrazvučnih četkica preporučamo Megasonex. 

Dentus perfectus - your problem
KONTAKTIRAJTE NAS