Dentus perfectus - izbjeljivanje zubi Beyond

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi je najpopularniji stomatološki tretman. Tko nije barem jednom poželio “holivudski” osmijeh !? Svi ponekad sanjamo kako ćemo u pravom trenutku “zabljesnuti” širokim osmijehom punim samopouzdanja koji će otkriti naše biserno bijele zube. Čak i najsjajniji i najljepši osmijeh nije vječan ako konzumiramo kavu, cigarete ili vino – najveće neprijatelje bijelog osmijeha. Izbjeljivanje zubi u ordinaciji traje otprilike sat vremena, ovisno o broju odabranih ciklusa. Ovaj estetski tretman izvodimo u Dentus perfectus ordinaciji dentalne medicine uz prethodnu rezervaciju termina. Ljeto je idealno vrijeme da zablistate i pokažete bijele zube.

Visoko učinkovita tehnologija za izbjeljivanje zuba

U ordinaciji Dentus Perfectus koristimo Beyond tehnologiju za izbjeljivanje zuba. Maksimalni učinak postižemo aktivacijom Beyond svijetla. Djelovanje svjetla temelji se na povećanju kinetičke energije čestica iniciranog svjetlom točne valne duljine. To znači bolji učinak uz manju koncentraciju sredstva koje nije štetno za zube. Važno je reći kako izbjeljivanje nije rezultat agresivne kemijske reakcije na površini zuba. Prije izbjeljivanja potrebno je napraviti čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje zubi kako bi se uklonile sve meke naslage i uklonio biofilm sa zuba.

Klinički ispitani proizvodi

Tijekom desetljeća, istraživanja su dokazala da je izbjeljivanje zuba sigurna i učinkovita metoda. Testiranjem proizvoda na temelju kliničkih i laboratorijskih ispitivanja ispostavilo se da nema štetnih učinaka na zubima ili desnima nakon tretmana. To se odnosi na profesionalno izbjeljivanje zubi kada koristimo klinički ispitane proizvode za zube. Važno je izbijeliti zube pod profesionalnim nadzorom stomatologa.

Priprema za izbjeljivanje zubi

Prije izbjeljivanja, za detaljno uklanjanje tvrdokornih pigmentacija i obojenja zuba, tretman započinjemo ultrazvučnim uklanjanjem zubnog kamenca i plaka sa zubi. Potom slijedi pjeskarenje zubi i završno poliranje zubi. Postupke izvodimo ovim redoslijedom kako bi postigli najbolji rezultat jer sredstva za izbjeljivanje ne djeluju preko zubnog kamenca i naslaga. Kada su zubi čisti i kada više nema mrlja na zubima spremni smo izbijeliti zube.

Dentus perfectus - izbjeljivanje zubi

Vodimo Vas kroz proces izbjeljivanja zubi u Dentus perfectus ordinaciji:

 • Profesionalno čišćenje zubnog kamenca

  Prije svakog izbjeljivanja predlažemo i uglavnom u dogovoru s pacijentom radimo temeljito čišćenje, što podrazumijeva uklanjanje kamenca, pjeskarenje i poliranje svih zubi.

 • Namještamo retraktore

  Nakon pripreme, u usnu šupljinu stavljamo retraktore za obraze. Meka tkiva premazujemo zaštitnim gelom.

 • Započinjemo prvi ciklus izbjeljivanja

  Slijedi nanošenje preparata za izbjeljivanje. Kod pacijenata se, ovisno o željenom učinku te trenutnoj boji zubi, primjenjuje 2-4 ciklusa. Jedan ciklus traje 20 minuta i potpuno je bezbolan.

 • Završna zaštita za zube

  Na kraju, ono što je važno, je to da se nakon tretmana zube zaštiti i premaže preparatima koji sadrže CPP-ACPF. To s vremenom dovodi do povećane tvrdoće i remineralizacije zubne cakline.

 • Vrijeme je za fotografiranje!

  Voila! Vaši zubi se zaštićeni i vaš osmijeh spreman je za sve izazove!

Nekada je izbjeljivanje zuba bilo nedostupno i nedostižno. U Dentus perfectusu ordinaciji Vam nudimo brzo, efikasno, neinvazivno i cjenovno prihvatljivo rješenje kojim ćemo vratiti bjelinu i sjaj vašim zubima!

Dentus perfectus - izbjeljivanje zubi prije i poslije
Dentus perfectus - your problem

Oštećuje li izbjeljivanje zubi zubne nadomjeske?

Ne, izbjeljivanje s preparatima u čijem sastavu je hidrogen peroksid ne oštećuje zubne nadomjeske. Zapravo, preparat ne djeluje na umjetnim dijelovima i ne može izbijeliti protetske radove u usnoj šupljini. Izbjeljujemo isključivo prirodne zube. Stoga je jedino bitno voditi računa da prilikom tretmana prirodni zubi ne postanu vidno svjetliji u odnosu na zubne nadomjeske. Za najbolje rezultate preporučamo izbijeliti zube pod budnim okom stručnjaka uz nanošenje svih potrebnih zaštita. Za tretman koristimo provjerene stomatološke materijale za izbjeljivanje zubi koji su sigurni za meka tkiva, za zube i osmijeh.

Izbjeljivanje izvodimo na zdravim zubima

Nepoželjno djelovanje sredstva za izbjeljivanje zubi može se javiti kod zuba koji imaju prethodno nesanirani karijes, odstojeće ispune (plombe), cervikalne lezije ili gentetski poremećaj razvoja cakline zuba. Stoga je poželjno napraviti preventivni pregled i procjeniti jeste li kandidat za izbjeljivanje zubi.

Izbjeljivanje zubi: Dugotrajni učinak tretmana

Boja zubi još će posvijetliti tijekom prvih tjedan dana od tretmana. Efekat na zubima je postojan godinu do dvije dana i uvelike ovisi o postojećim navikama. Kako biste održali željenu nijansu bijelih zubi preporučamo ponavljati tretman jednom godišnje. Efekat sjajnih zubi u pravilu traje godinu ili dvije dana, kod nekih i duže. Sve ovisi o tome kakve su vaše prehrambene i navike higijene. Npr. kod ljudi koji konzumiraju tamnoobojena pića ili hranu koji uzrokuju mrlje na zubima učinak će trajati puno kraće nego kod onih koji izbjegavaju hranu ili pića s jakim pigmentima. Isto vrijedi i za pušače.

Savjet stomatologa što NE ČINITI!

Štetno izbjeljivanje zuba podrazumijeva primjenu “narodnih” pripravaka iz kućne radinosti koji uključuju limun, jagode, tretman sodom bikarbonom i drugo. Uz sodu bikarbonu i limun moguće je kod kuće postići kratkoročan učinak svijetlijih zubi. Ali moguće su neželjene, štetne i nepovratne posljedice za vaše zube.

Na internetu se mogu naći i mnogi drugi savjeti za izbjeljivanje zuba kod kuće. Danas postoje brojna sredstva za izbjeljivanje zuba kod kuće. Nažalost sredstva iz kućne radinosti nisu ispitana i sigurna za korištenje. Preporučamo izvoditi postupak izbjeljivanja u provjerenoj stomatološkoj ordinaciji uz nadzor i izvedbu naših iskusnih stomatologa. Korištenje priznatih preparata i aparata jedini je siguran put do sjajnog, bijelog i prije svega zdravog osmijeha!

Najčešće pacijenti pitaju moželi biti štetno izbijeliti zube, a mi odgovorno tvrdimo – ne! Postupak uz pomoć preparata koje koristimo u Dentus Perfectusu nije nimalo štetan.

Osjetljivost na toplo/hladno koja se ponekad osjeća nakon postupka je sasvim normalna i obično nestaje u roku od najviše 24 sata. Kako biste što lagodnije prošli kroz period moguće osjetljivosti neposredno nakon tretmana provodi se oralna higijena bez sastojaka za izbjeljivanje. Najbolji odabir je pasta za zube protiv osjetljivosti. Konzumacija pića i hrane sobne temperature može pomoći u prvim satima nakon tretmana.

Za izbjeljivanje zubi preporuča se isključivo profesionalna metoda pod stručnim nadzorom stomatologa kojom ostvarujete maksimalan učinak dok istovremeno pružamo maksimalnu sigurnost za vaše zube i okolna tkiva. Potrebno je zaštititi zube tijekom i nakon samog tretmana.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Često postavljena pitanja

Koliko traje ciklus profesionalnog izbjeljivanja zubi lampom?

Ciklus izbjeljivanja traje 20 min. Moguće je odraditi 4 ciklusa u jednom dolasku. Kao pripremu prije samog izbjeljivanja potrebno je čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje zubi. Ukoliko ste odradili čišćenje zubnog kamenca unutar posljednjih mjesec dana, možemo preskočiti tu pripremnu radnju. Izbjeljivanje i radimo u terminu nakon čišćenja zubnog kamenca. Dakle, potrebna su 2 dolaska. To radimo da bi izbjegli moguću osjetljivost izazvanu čišćenjem zubnog kamenca.

Koliko ciklusa izbjeljivanja bi preporučili?

Svaki osmijeh je jedinstven. Puno je faktora u igri, npr ima li pacijent ljuskice ili implantat na prednjim zubima, kakva je boja prirodnih zubi i slično. Da bismo preporučili točan broj ciklusa potrebno je doći na pregled kako bi dobili uvid u vaš osmijeh.

Preporuka paste za zube koja izbjeljuje?

Zubna pasta koja pomaže izbijeliti zube i koju preporučamo je Blend-a-dent na hrvatskom ili Crest na američkom tržištu. Najbolji učinak izbjeljivanja postižete korištenjem ultrazvučne četkice za zube i paste za izbjeljivanje zubi. Od ultrazvučnih četkica preporučamo Megasonex. 

KONTAKTIRAJTE NAS