Vrijeme čitanja: 7 minuta
oralni tuš

Unaprijedite zdravlje zubi i desni uz oralni tuš za usta

Oralni tuš za usta skriva tajnu sjajnog osmijeha. Znate li kako nakon posjete stomatologu i profesionalnog čišćenja zubi svi odlučimo podići oralnu higijenu na višu razinu. Pokrenuli smo ovu temu kako bi vam otkrili prečac do zdravih zubi i desni. Osjećaj svježine i čistoće postižemo uklanjanjem zubnog kamenca i posebnim tretmanima namijenjenim upravo čistoći osmijeha!

Sadržaj:
ŠTO JE ORALNI TUŠ ZA USTA?
KOLIKO JE POTREBNO VREMENA DO PRVIH REZULTATA?
ORALNI TUŠ ZA USTA I DESNI
PREDNOSTI
ZAŠTO ODABRATI ORALNI TUŠ ZA USTA?
ISPRAVAN REDOSLIJED ORALNE HIGIJENE
PREPORUKA DENTUS PERFECTUS STOMATOLOGA

Što je oralni tuš za usta?

Oralni tuš za usta je dodatak osnovnoj zubnoj higijeni. On služi za detaljno ispiranje te čišćenje desni i međuzubnih prostora. Prostor između zubi može biti nepristupačan. U njemu se talože zaostaci hrane koje nije moguće izvući četkanjem. Četkica za zube radi svoje velike glave nije pristupačna za uske međuzubne prostore. Zanimljivost kaže kako četkanje zubi čini samo 50% oralne higijene. Sastoji li se oralna higijena isključivo od četkanja zubi, to se smatra polovičnom oralnom higijenom. Drugu polovicu čine oralni tuš, zubni konac i usna vodica. Oni su vam potrebni za potpunu higijenu i potpuno uklanjanje nakupljenih bakterija.

Koliko je potrebno vremena do prvih rezultata?

Zubno meso ili desni čine potporni sustav naših zubi. Zdrave desni doprinose zdravlju zubi i osmijeha. Kako bi naše desni ostale zdrave i dobile svu potrebnu njegu koja će ukloniti kroz dan nakupljene bakterije, potrebno im je pružiti malo više pažnje nego što smo možda navikli. Kaže se da je za novu naviku potrebno otprilike 2 tjedna da razvijete rutinu. U ta 2 tjedna moguće je vidjeti prve rezultate koji će vam pokazati da ste na pravom tragu. Redovito uklanjanje naslaga smanjuje nakupljanje zubnog kamenca, stvaranje parodontalnih džepova i smanjuje krvarenje desni. Čišćenje zubnog kamenca u ordinaciji je preporučeno provoditi svaka 4 do 6 mjeseci posebno kod pušača i pacijenata sklonih bolestima desni.

Oralni tuš za usta i desni

Uklanjanje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje zubi u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji važan je dio oralne higijene. No u razdoblju od dva tretmana potrebno je svakodnevno koristiti oralni tuš za usta. Oralni tuš za usta puni se vodom, solnom otopinom ili usnom vodicom. Pri korištenju usmjerava se oralni tuš pod kutem od 90 stupnjeva na međuzubne prostore. Snažan izbačaj vode probija lance bakterija. Rezultat su čisti međuzubni prostori i bolje prokrvljene desni. To će omogućiti da desni ispune prazan prostor između zubi. Poboljšanje desni prepoznat ćete čvrstim prianjanjem uz površinu zuba. Prigrlite oralni tuš i krenite u stvaranje novih i boljih navika.

Nakon tretmana čišćenja zubnog kamenca, pacijenti ne skrivaju oduševljenje svježim dahom i čistim i ispoliranim zubima. Želimo vam otkriti istinu. Istina je da niste jedini. Svi smo barem jednom poželjeli da taj osjećaj traje mjesecima.

Jer četkica za zube nije dovoljna…

Isključivo četkanje zubi nije dovoljno za uklanjanje svih naslaga sa zubi i desni. Potpuna oralna higijena uključuje čišćenje prostora na koje sama četkica ne može prodrijeti. Čistimo li isključivo vidljive površine postoji velika mogućnost da će se javiti zadah, velike nakupine zubnog kamenca, bolesti desni i druge anomalije. Oralni tuš je mali pomagač koji će se pobrinuti za čiste međuzubne prostore.

Prednosti

 • Jednostavno korištenje

  Spremnik napunite vodom i spremni ste za svoje prvo korištenje oralnog tuša.

 • Pola minute izdvojenog vremena

  Sve što vam je potrebno je pola minute izdvojenog vremena.

 • Uklanja bakterije i štiti od parodontalnih bolesti

  Uklonite bakterije prije nego otvrdnu i prijeđu u nakupine plaka. Redovitim uklanjanjem bakterija osigurajte svjež dah.

 • Odličan u slučaju fiksnih aparatića i zubnih nadomjestaka

  Radi snažnog djelovanja vodene sile, idealan je za čišćenje oko zubnih nadomjestaka primjerice zubnog mosta i zubnih implantata. U slučaju ortodontske terapije, oralni tuš bit će vaš najbolji prijatelj. Fiksni aparatić sklon je taloženju zaostataka hrane između metalnih bravica. Kako bakterije nebi sustavno uništavale zubnu caklinu, preporučamo koristiti oralni tuš iza svakog obroka.

 • Pojačava higijenu najdaljnjih zubi

  Odličan je izbor za teško dostupna područja kutnjaka i umnjaka.

 • Obnavlja desni

  Zbog bolje prokrvljenosti i uklonjenih bakterija oralni tuš može pospješiti oporavak povučenih desni. Zdrave desni su ružičaste boje i prianjaju čvrsto uz zube štiteći ih od štetnih utjecaja bakterija.

Zašto odabrati oralni tuš za usta?

Oralni tuš za usta podići će vašu dosadašnju oralnu higijenu na zavidnu razinu. Redovitim korištenjem može pomoći u smanjenju nastanka zubnog kamenca, svježini daha, smanjenju razvoja karijesa, ozdravljenju desni, smanjenju pojava bolesti desni i još mnogo prednosti. Od recesije ili povlačenja zubnog mesa pati sve veći broj pacijenata. Do recesije može doći radi pogrešnog i agresivnog četkanja zubi ili radi velikih nakupina plaka.

Ispravan redoslijed oralne higijene

Oralna higijena je redoslijed radnji čišćenja usne šupljine i zubi, kako bi uklonili štetne bakterije koje uzrokuju oštećenja zubi i desni. Ispravan redoslijed oralne higijene uključuje ispiranje usnom vodicom, korištenje zubnog konca i oralnog tuša, četkanje zubi u trajanju od 3 minute i ponovno korištenje usne vodice.

Preporuka Dentus perfectus stomatologa

Doktor Šebečić iz Dentus perfectus stomatološke ordinacije preporuča svakodnevno korištenje Philips Sonicare bežični power flosser 3000 oralni tuš. Ovaj oralni tuš pridobio nas je radi jednostavnog korištenja, jakog i usmjerneog mlaza te odličnih rezultata higijene. Možda će vam biti potrebno nekoliko dana da se u potpunosti sprijateljite s ovim gadgetom, ali ustrajnost će se svakako isplatiti. Pokušajte ga koristiti u tuš kabini u samom početku dok ne upoznate njegov rad. Naime, jako je snažan pritisak i kod pogrešnog usmjeravanja voda bi mogla zahvatiti i ogledalo. Potrebno je upoznati se s njegovim radom. Dodatni savjet je da u spremnik napunite solnu otopinu umjesto vode. Redovito korištenje obnovit će usnu šupljinu i meka tkiva.

Oralni tuš zaslužan je za poboljšanje i pojednostavljenje oralne higijene pacijenata diljem svijeta. Pratite pomak i ustrajte u novoj navici. Vaše desni, zubi, dah i osmijeh bit će vam zahvalni na usvojenoj rutini. Za potpunu oralnu higijenu potrebno je redovito uklanjati zubni kamenac uz pjeskarenje i poliranje zubi te provoditi oralnu higijenu kod kuće.

Često postavljena pitanja

Najbolji tuš za zube

Najbolji tuš za zube je onaj tuš koji se jednostavno koristi i koji će pacijenti koristiti s užitkom. Preporučamo da pri kupovini birate bežični oralni tuš. Od svih modela najviše nas je oduševio Philips Sonicare bežični Power Flosser 3000. Vrlo se lako koristi, ima više jačina i odlično djeluje na desni. To su samoneki od izdvojenih razloga zašto ga svakodnevno rado preporučamo.

Tuš za zube iskustva

Tuš za zube jedan je od gadgeta koji podiže razinu svakodnevne oralne higijene na viši nivo. Četkica za zube ne može dosegnuti uske međuzubne prostore. Za to koristimo konac za zube ili tuš za zube. Tuš za zube svojim vodenim pritiskom masira desni i prokrvljuje ih. No ono najbitnije uspješno izvlači zaostale ostatke hrane i sprječava razvoj bakterija. Pomaže postići svakodnevno svjež dah. Detaljna oralna higijena poboljšava oralno zdravlje pacijenata.

KONTAKTIRAJTE NAS