Vrijeme čitanja: 6 minuta
zubni most cijena

Zubni most cijena

Zubni most cijena je upit koji opravdava zanimanje pacijenata. Dentus perfectus stomatolog donosi sve detalje koji će vam pomoći da što lakše donesete odluku o načinu na koji ćete nadomjestititi izgubljene zube. Postojeću prazninu na kojoj nedostaje zub, moguće je brzo nadomjestiti.

Sadržaj
ZUBNI MOST CIJENA
BRZO RJEŠENJE ZA NADOMJESTAK ZUBI
ZUBNI MOST CIJENA I PROCES IZRADE
ZUBNI MOST CIJENA I VRSTE MATERIJALA
ZAŠTO ODABRATI ZUBNI MOST?
PRIPREMNE RADNJE ZA ZUBNI MOST

Zubni most cijena

Zubni most je fiksni protetski nadomjestak sa zubnim krunicama kojim uspješno nadomještamo izgubljene zube. Zubni most sastoji se od najmanje 3 zuba. Zubni most cijena kreće se od 250 € po zubu. Zubni most možemo postaviti na prirodne zube ili na zubne implantate. U slučaju nedostatka tri ili više zubi, zubni most postavljamo na prirodne zube. U slučaju nedostatka kompletnog broja zubi u čeljusti odlično rješenje je zubni most na implantatima tzv. All-on-4, All-on-6 ili All-on-8 metoda restauracije zubi.

Zašto odabrati zubni most

Zubnim mostom postižemo prirodan izgled istovjetan vašim zubima. Izuzev izgleda, izgubljene zube potrebno je nadomjestiti iz više razloga. Najbitnije je reći kako će nadomjestak zuba očuvati susjedne zube i njihovu funkciju. Zubi su skloni pomicanju ukoliko postoji praznina. Kako bi to izbjegli potrebno je nadomjestititi izgubljen zub. Uz zubni most bezbrižno jedite, govorite i smijte se.

Brzo rješenje za nadomjestak zubi

Nedostaje li vam zub ili nekoliko njih, zubni most je idealno rješenje kako nadoknaditi izgubljene zube i popuniti nastalu prazninu. Nedostatak zuba može se odraziti na puno aspekata, ali daleko najviše na strah od smijanja i oralno zdravlje pacijenata. Popunjavanjem praznine omogućavamo okolnim zubima da ostanu čvrsti, zdravi i funkcionalni te zadrže postojeće pozicije bez pomicanja. Smijte se bez zadrške, uživajte u životu i svakodnevnim trenucima.

Zubni most cijena i proces izrade

Proces izrade može varirati ovisno o tome je li potrebno tek izvaditi jedan zub ili nekoliko njih. Ukoliko su zubi već izvađeni proces izrade će u prosjeku trajati kraće. Druga važna problematika je liječenje postojećih upalnih stanja desni poput parodontitisa. Protetske radove radimo na zdravim desnima. U slučaju da postoji parodontitis, potrebno je prvo dovesti postojeće stanje desni pod kontrolu. To može uključivati kiretažu zuba. Jednom kada se desni oporave započinjemo sa izradom protetskog rješenja.

 • Stomatološki pregled i ortopan

 • Otisak ili digitalno skeniranje

 • Izrada privremenih zubi

 • Proba rada i trajno cementiranje

Zubni most cijena i vrste materijala

Postoji nekoliko vrsta zubnih mostova koje postavljamo na prirodne zube. Izrađujemo ih od minimalno 3 zubne krunice. Zavisno o vrsti zubnog mosta ovisi i zubni most cijena. Cijena je definirana izborom materijala od kojeg izrađujemo zubni most. U ponudi imamo sljedeće materijale.

Metal-keramika

Za bazu ovog zubnog mosta koristi se metalna baza dok se vanjski dio oblači u keramiku. Metalna baza radi svoje tamne boje možda nije najbolji izbor što se tiče estetike, ali ga svakako odlikuje izvrsna čvrstoća. Radi vidljivog crnog ruba, metal-keramički zubni most preporučamo postavljati na područje stražnje regije zubi. Radi metalne osnove u tamnoj boji nije poželjno rješenje za prednje istaknute zube. Zubni most cijena uz metal-keramiku iznosi 226 € po zubu.

Puni cirkon

Puni cirkon je najčvršći materijal za izradu zubnog mosta. Uz detaljnu higijenu i održavanje moguće je postići maksimalan vijek trajanja zubnog mosta, a to je od 10 do 15 godina. S obzirom da je riječ o potpunim blokovima cirkona, puni cirkon gotovo je neuništiv. To ga čini idealnim i za najzahtjevnije pokrete škripanja ili žvakanja. Zbog velike čvrstoće i izdržljivosti preporučamo ih za pacijente koji pate od bruksizma. Područje desni ne sadrži tamne materijale koji bi se mogli nazirati. Punim cirkonom postižemo potpuno prirodan izgled zubi i osmijeha. Odličan je za potpunu prilagodbu pacijentovim potrebama. Zubni most cijena za puni cirkon iznosi 292 € po zubu.

Cirkon-keramika

Cirkon-keramika je preporučeni materijal za izradu zubnog mosta iz ključnog razloga, a to je da postiže efekat prirodnih zubi. Odlična refleksija svjetla, čvrstoća i stabilnost su glavne karakteristike ovog materijala. Izrađujemo ih u Dentus perfectus ordinaciji, a za njihovu izradu koristimo CAD CAM tehnologiju. Zubni most cijena za cirkon-keramiku iznosi 360 € po zubu.

Zašto odabrati zubni most?
 • Poboljšana mogućnost žvakanja

 • Očuvanje funkcije facijalnih mišića

 • Lijep izgled osmijeha

 • Nesmetan govor i smijanje

 • Fiksno i dugotrajno rješenje

 • Pravilan raspored žvačnih sila

 • Zadržavanje pozicija zubi

Pripremne radnje za zubni most

U nekim slučajevima prije samog početka ugradnje zubnog mosta potrebno je prvo pripremiti zube za ugradnju. Ugradnji najčešće prethodi neka od radnji: vađenje zuba ili profesionalno čišćenje zubnog kamenca. Svaki pacijent je individualan i svaka terapija zahtjeva drugačije postupke. Kako bi dobili točnu informaciju o potrebnim postupcima i cijeni terapije potrebno je obaviti prvi pregled u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite tape terapije kako vam najviše odgovara

KONTAKTIRAJTE NAS