Vrijeme čitanja: 4 minuta
vodica za ispiranje usta

Vodica za ispiranje usta

Vodica za ispiranje usta osnovni je dio oralne higijene. Uz četkicu za zube, pastu za zube i zubni konac smatramo je nužnim pomoćnikom u borbi za zdravlje zubi. Donosimo brojne prednosti zašto je vodica za usta tako djelotvorna. Smatramo je nadopunjavajućim korakom oralne higijene, a nikako ne zamjenom za četkanje zubi. Uz redovitu i potpunu oralnu higijenu izbjegnite nastanak upala zubnog mesa.

Sadržaj
6 PREDNOSTI VODICA ZA ISPIRANJE USTA
KORIŠTENJE VODICA ZA ISPIRANJE USTA
PRAVILAN REDOSLIJED PRANJA ZUBI
PREPORUKA STOMATOLOGA
KOZMETIČKE PROMJENE
SOLNA OTOPINA

6 prednosti vodica za ispiranje usta

• Uklanja bakterije
• Osvježava dah
• Smanjuje osjetljivost zubi
• Smanjuje nastanak zubnog kamenca i bolesti desni
• Potiče pojačano lučenje sline
• Djeluje preventivno na upale grla

Korištenje vodica za ispiranje usta

Vodicu za usta preporučamo koristiti prije nego započnete s četkanjem zubi te kao posljednji korak pranja zubi.Radnju je potrebno ponavljati kod oralne higijene ujutro i navečer. Podsjećamo da je zube potrebno četkati najmanje 2-3 minute, dva puta dnevno.Usnu vodicu koristimo ulijevanjem otopine u čep. Količina dovoljna za korištenje je 2-3 žlice. Grgljajte otopinom u trajanju od 1 min. Pokušajte grgljati dubinski kako bi uklonili sve bakterije i izbjegli i moguće upale grla. Izuzev toga savjetujemo još i redovito dezinficirati usne otopinom kako bi spriječili nastanak herpesa. Pacijenti su primjetili rjeđu pojavu herpesa od kada redovito koriste usnu vodicu. Vrijedi isprobati zar ne. Po isteku 1 min ispljunite otopinu.

Pravilan redoslijed pranja zubi

  • Vodica za ispiranje usta

  • Zubni konac

  • Tuš za usta

  • Četkajte zube u trajanju od 2-3 minute

  • Vodica za ispiranje usta

Preporuka stomatologa

Ukoliko koristite oralni tuš savjetujemo da u njega stavite vodicu za ispiranje usta kako bi istovremeno odradili čišćenje međuzubnih prostora i antibakterijsko ispiranje. Preporučamo koristiti Listerine vodicu za ispiranje usta. U ponudi možete pronaći više okusa i vrsta. Pronađite okus koji Vam najviše odgovara i upotpunite svoju dnevnu rutinu oralne higijene. Savjetujemo da djeca ispod 7-8 godina starosti ne korsite usnu vodicu radi mogućnosti nesvjesnog gutanja iste. Usna vodica nije zamjena za redovitu oralnu higijenu već je svojevrsna nadopuna.

Kozmetičke promjene

Odabirom vodice za ispiranje usta koja izbjeljuje zube također je moguće postići i kozmetičku promjenu osmijeha. Redovitim korištenjem vodice za izbjeljivanje postignite holivudski bijel osmijeh.  Zahvaljujući hidrogen peroksidu zubi postaju svijetlije nijanse. Usna vodica pogoduje i za izgled zubnog mesa i smanjenja zubnog kamenca. Redovitim korištenjem moguće je postići promjenu. Uz profesionalni tretman izbjeljivanja u Dentus perfectus ordinaciji ovo je korak kojim ćete uspješno održavati biserno bijel osmijeh. Uz vodicu i pastu za izbjeljivanje preporučamo koristiti Megasonex četkicu za zube kako bi svakodnevno zadržali holivudski osmijeh.

Najveći benefit od svih navedenih je poboljšanje općeg oralnog zdravlja.

Solna otopina

Za sve pacijente koji koriste tuš za usta, moguće je u njega staviti i solnu otopinu. Solnu otopinu možete složiti kod kuće u svega 3 koraka. Sve korake za ispiranje slanom vodom pronađite na poveznici. Solna otopina donosi brojne prednosti prilikom redovitog korištenja.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS