Vrijeme čitanja: 6 minuta
zubne krunice cijena

Zubne krunice cijena

Zubne krunice cijena i rješenje su važan upit kada je u pitanju oštećen zub. Oštećen zub potrebno je sanirati. Zubna krunica idealno je rješenje koje će zubu vratiti njegovu funkciju, zaštititi ga od daljnjeg oštećenja, ojačati ga i dugotrajno rješiti vaš problem. Vratit će zubu prvotni izgled. Idealno je rješenje radi visoke estetike i sličnosti sa svim karakteristikama prirodnog zuba. Posjetite nas na dentalnom pregledu u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji i saznajte koja zubna krunica je idealan odabir u vašem slučaju.

Sadržaj:
ZUBNE KRUNICE CIJENA I VRSTE
CIJENA JAMČI DUGOTRAJNOST
PROCES IZRADE
U KOJIM SLUČAJEVIMA PREPORUČAMO ZUBNE KRUNICE
ZUBNE KRUNICE CIJENA I KAKO BRINUTI ZA NJIH

Zubne krunice cijena i vrste

Zubne krunice cijena se kreće ovisno o vrsti odabranog materijala. Cijena zubne krunice uključuje vrhunske svjetski poznate proizvođače, rad dentalnog laboratorija, prilagodbu i potpunu nadoknadu izgubljenog zuba. Maksimalno zaštitite svoj prirodni zub od daljnjih oštećenja.

Više detalja o pojedinoj vrsti zubne krunice pročitajte pod temom „Odabir zubne navlake”. O savršenom odabiru zubne krunice odlučit će stomatolog prilikom pregleda i uvida u vaše oralne navike i potrebe. Izbor zubne krunice ovisi o položaju zuba, zagrizu, obliku, veličini i boji zuba.

 • Metal keramička krunica na zubu

  Cijena iznosi 250 € po zubu.

 • Bezmetalna e.max keramička krunica

  Cijena iznosi 320 € po zubu.

 • Bezmetalna fasetirana cirkon keramička krunica na zubu

  Cijena iznosi 360 € po zubu.

 • Privremene zubne krunice

  Izrađujemo ih za prikrivanje nedostataka kod zahtjevnijih estetskih zahvata. One služe do izrade trajne zubne krunice, a maksimalno trajanje je godinu dana. Cijena privremene zubne krunice kreće se od 30 € do 55 €.

Cijena jamči dugotrajnost

Zubne krunice moguće je postavljati na sve zube – i stražnje i prednje – no najčešće su idealno rješenje za stražnje zube radi njihove velike izdržljivosti prilikom snažnih sila žvakanja. U tome je glavna razlika kod usporedbe sa ljuskicama za zube. Ljuskice za zube radi nešto veće gracilnosti postavljamo isključivo na prednje zube. Uz ispravnu brigu zubne krunice cijena može opravdati dug vijek trajanja. Uz detaljnu brigu bit ćete mirni kroz narednih 7 do 15 godina.

Proces izrade

Za izradu zubne krunice potrebno je doći na pregled. Na pregledu ćemo uzeti otisak ili digitalno poskenirati željeni zub na koji će se postavljati zubna krunica. Boju zubne krunice odabiremo sukladno boji prirodnih zubi kako nebi bilo odstupanja. Želimo postići prirodan izgled. Otisak šaljemo u naš dentalni laboratorij koji vrši izradu rješenja striktno po individualnim mjerama i otisku zuba. Slijede probe i trajno postavljanje.

Privremene zubne krunice

Kod većih zahvata moguće je dogovoriti i dodatni korak izrade privremene zubne krunice. Privremena zubna krunica služi kako biste estetski neprimjetno prošli kroz proces izrade vašeg novog zuba i liječenja zuba. Privremena zubna krunica je idealna za prilagodbu zubnog mesa kako bi čvrsto prianjalo uz trajnu krunicu jednom kada se postavi. Osjećajte se samopouzdano i tijekom trajanja terapije. Nakon toga slijede probe na kojima ćemo “uštimati” i najmanja odstupanja. Kada pripremimo zub te završimo s prilagodbom i uvjerimo se da je sve u redu, slijedi trajno cementiranje rada. Ono će omogućiti dugi vijek trajanja i čvrsto prianjanje uz prirodan zub. Za izradu je potrebno od 3-5 dana. Strpljivo odrađujemo probe kako bi se uvjerili u najbolji fit i prirodan izgled.

U kojim slučajevima preporučamo zubne krunice?

 • Za napukli zub i velike karijese

 • Jako trošenje zubi izazvano bruksizmom

 • Nakon endodontskog liječenja zuba

 • Kod velikih ispuna

 • Za estetska rješenja poput zubnog mosta

 • Kod zubnog implantata kada „prikrivamo” radove u ustima

  Cilj je postići prirodan izgled.

 • Za diskoloracije i upotpunjavanje oblika, boje i veličine zuba

Zubne krunice cijena i kako brinuti za njih

Kako bi postigli maksimalni vijek trajanja zubne krunice potrebno je provoditi svakodnevnu detaljnu oralnu higijenu. Najveća prijetnja smanjenom periodu trajanja krunica su slaba oralna higijena i bakterije. Stoga je jako bitno provoditi redovitu oralnu higijenu. Pranje zubi potrebno je vršiti najmanje 2x dnevno – ujutro i navečer, idealno nakon svakog obroka. Navečer prije četkanja koristite zubni konac kako bi uklonio zaostatke od cijelog dana. Usna vodica preporuča se prije i nakon četkanja zubi. Dobra oralna higijena zaštitit će zub od ulaska bakterija i razvoja karijesa. Izbjegavajte izrazito čvrstu i ljepljivu hranu. Zubne krunice cijena opravdava dug vijek trajanja. Posjećujte nas u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji na zagrebačkoj adresi na redovitim pregledima i uklanjanju zubnog kamenca.

Zubne krunice ili „navlake za zub” koristimo kako bi očuvali vaš prirodni zub i sve njegove funckije. Prilikom raznih trauma zub je sklon oštećenjima. Oštećen zub moguće je sanirati postavljanjem zubne krunice istovjetne prirodnom zubu. Zakažite pregled kako bi saznali što je idealno rješenje u vašem slučaju.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite tape terapije kako vam najviše odgovara

KONTAKTIRAJTE NAS