Vrijeme čitanja: 4 minuta

Zašto pacijenti izbjegavaju ići kod zubara?

Zašto pacijenti izbjegavaju ići kod zubara? Kao najčešći razlog navodi se strah . Kada je u pitanju oralno zdravlje, zubar je naš najbolji prijatelj. S ciljem da biste se oslobodili straha i započeli redovite dolaske na kontrolne preglede, donosimo vam djelotvorne savjete kako se rješiti straha od zubara. Ukoliko osjećate li strah od zubara i ne odlazite na preporučene godišnje preglede, postoji mogućnost da imate upalna stanja koja s vremenom mogu izazvati bol.

Sadržaj:
ZAŠTO PACIJENTI IZBJEGAVAJU IĆI KOD ZUBARA
DENTUS PERFECTUS STOMATOLOŠKA ORDINACIJA – VAŠ NAJBOLJI ODABIR
SLABA ORALNA HIGIJENA JE RAZLOG ZAŠTO PACIJENTI IZBJEGAVAJU ODLAZAK KOD ZUBARA
SAVJETI KAKO POBIJEDITI STRAH OD ZUBARA

zašto pacijenti izbjegavaju ići kod zubara

ZAŠTO PACIJENTI IZBJEGAVAJU IĆI KOD ZUBARA

Prethodno neugodno iskustvo najčešće je glavni uzrok za neodlaske zubaru. Mi volimo vjerovati kako je stomatologija razvila nove pristupe. Uvjerit ćemo vas da su prethodna neugodna iskustva stvar prošlosti. Vama treba brižan i stručan pristup te bezbolno iskustvo. Prepustite se u ruke stručnjaka. U potpunosti pokrivamo sve potrebe vašeg osmijeha. Bilo da vam je potrebna hitna stomatološka pomoć, savjetovanje, drugo mišljenje, rentgenski snimak, ljepši izgled osmijeha ili čišćenje zubnog kamenca… Tu smo da bi vašem osmijehu pružili svu potrebnu njegu.

DENTUS PERFECTUS STOMATOLOŠKA ORDINACIJA – VAŠ NAJBOLJI ODABIR

Doktor Vedran i dentalna asistentica Ana pružit će vam stomatološku skrb kakvu vaš osmijeh zaslužuje. Doktor Šebečić je cijenjeni stomatolog sa dugogodišnjim iskustvom i razumijevanjem za pacijente. Doktor Šebečić odgovara: “Stomatološki zahvati nisu izvor lude zabave za pacijente. No efekat redovitih pregleda na osmijeh pacijenata je zapanjujuć. Činimo sve u našoj moći da pobijedite strah i osjećate se ugodno u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji.” U sklopu usluga koje donosi dječja stomatologija potičemo roditelje da se oslobode straha i da ne opterećuju djecu sa svojim strahovima. Naš stomatolog iz tog razloga osmislio je vodič za roditelje. Ispravna oralna higijena i briga počinje od najranijih dana. Nemojte dozvoliti da vaše dijete stvori strah od zubara. Zakažite termin prvog pregleda i preuzmite naš vodič.

SLABA ORALNA HIGIJENA JE RAZLOG ZAŠTO PACIJENTI IZBJEGAVAJU ODLAZAK KOD ZUBARA

Nemojte čekati da se javi bol, prepoznajte nastanak karijesa na vrijeme. U trenucima boli prepuštate strahu da dominira. Redovitim održavanjem oralnog zdravlja i svakodnevnom higijenom preduhitrit ćete bol. Jeste li upoznati s koracima potpune rutine pranja zubi? Volimo iznova podsjećati na redoslijed – ispiranje usnom vodicom, flossanje i četkanje. Bol je posljednji indikator da vam je potrebna pomoć stomatologa. Naša misija je usrećiti vaš osmijeh. Na tom putu ne sudimo o vašim zubima. Nemojte si dozvoliti da zapostavite svoje zube jer je to začaran krug. Vrijeme je da zakažete termin pregleda i ugodno se smjestite u naš stomatološki stolac.

SAVJETI KAKO POBIJEDITI STRAH OD ZUBARA

Izbjegnite parodontalne bolesti, izbjegnite popravak zuba, vađenje zuba i brojna upalna stanja. Čišćenjem zubnog kamenca i pjeskarenjem smanjujete mogućnost nastanka karijesa i krvarenja desni. Redoviti pregledi smanjuju mogućnost nastanka komplikacija. Rano uočavanje promjena na zubu može spasiti vaš zub. Napominjemo kako su redoviti tretmani puuno ugodniji i smanjuju osjetljivost. Slobodno povedite pratnju na zakazani pregled – bilo da je riječ o prijatelju, bratu, sestri, djevojci, dečku ili baki. Još jedno poznato i drago lice u čekaoni može uvelike pomoći da se opustiš i skupiš potrebnu hrabrost. Stoga nemoj čekati, povedi svoj +1. Mali savjet je da uranite na zakazani termin. Na taj način nećete biti izloženi nepotrebnom stresu. Budite otvoreni i recite nam svoje strahove. Naš tim ima iskustva i pronaći će način kako da pobijedite strah od zubara i zaboravite prošla iskustva.

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji brinemo za pacijente i pritom pružamo sretna iskustva. Odaberite Dentusov tim stručnjaka kako biste suzbili strah od zubara. Želite li i vi sretne dolaske na stomatološki pregled nazovite nas i rezervirajte svoj termin pregleda. Garantiramo vam da ćete doma ponijeti samo pozitivne asocijacije.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS