Dentalni implantati - Nobel Biocare - Dentus perfectus

Dentalni implantati u ordinaciji Dentus perfectus – Nobel Biocare i Neodent

Dentalni implantati – kvaliteta, garancija, cijena?

Dentalni implantati pojavljuju se svakim danom kao proizvod gotovo svakog proizvođača materijala za dentalnu medicinu. U današnje vrijeme globalne trgovine postoji mnoštvo proizvođača koji nude svoje proizvode predstavljajući ih kao pouzdane, sigurne i povoljne. Bez obzira o kojoj djelatnosti je riječ, u osnovi postoje dvije vrste proizvođača. Izvorni proizvođači koji su osmislili, proizveli, patentirali i testirali svoj proizvod, te proizvođači koji rade kopije izvornih proizvoda.

Kako su načela trgovine i želja za profitom prodrijele u sve segmente društva, navedeni procesi zbivaju se i u području medicine i medicinskih proizvoda koji se ugrađuju u ljudsko tijelo. Prilikom odabira dentalnih implantata vodili smo se načelima da koristimo proizvode čija je dugogodišnja uspješnost dokazana, a koncepcija ugradnje znanstveno utemeljena. Nobel Biocare koncept dentalnih implantata temelji se na Brånemarkovim istraživanjima koja su temelj moderne dentalne implantologije. Više od 40 godina kontinuiranog razvoja i istraživanja rezultirali su proizvodnjom Nobel Active implantata s proširenim spektrom indikacija i mogućnošću primjene u graničnim slučajevima.

Nobel Biocare dentalni implantati

Pouzdanost, garancija i cijena svrstavaju Nobel Biocare  dentalne implantate u premium segment. Uspjeh Nobel Biocare implantata temelji se na 50 godišnjem iskustvu u istraživanju i inovacijama. NobelBiocare nudi najopsežniji katalog svih vrsta zubnih implantata i pretećih proizvoda koji se danas smatraju zlatnim standardom u industriji proizvodnje implantata. Zbog toga veliki dio ostalih proizvođače je sklon kopiranju idejnih riješenja od samog Nobela. Svi Nobel Biocare implantati izrađeni su od titanija 4 stupnja s površinskom obradom TiUnite. Gruba površinska struktura implantata povećava površinu u implantatima i ubrzava oseointegraciju čak i u uvijetima gdje imamo slabu gustoću kosti i neposredno(imedijatno-istovremeno) opterećenje. To znači da se zub može ugraditi na zubni implantat odmah nakon operacije.  Nobel Biocare nastavlja ulagati milijune dolara u istraživačke radove na visokoj razini kako bi sigla do najnovijih i inovativnih proizvoda u svijetu zubne implantologije. Takožer postoji i obilje kliničkih studija koje dokazuju učinkovitost i uspješnost implantata čak i u najzahtjevnijim uvjetima.

Dentalni implantati - Neodent - Dentus perfectus

Neodent dentalni implantati

U stomatološkoj ordinaciji Dentus perfectus  uvijek nastojimo poboljšati razinu skrbi i našu ponudu za naše i buduće pacijente. Za nas, mijenjanje sustava implantata nije bila laka odluka da se uzme lako za gotovo jer to je ono što zahtijeva pažljiva istraživanja pri donošenju preporuka i odluka za pacijente. U osnovi je to bila odluka koja se temelji na želji da našim pacijentima i našim pacijentima omogućimo bolji dugoročni ishod i jednostavnije, manje stresno rješenje. Za tu svrhu smo se odlučili za Neodent implantate kao povoljniju opciju nasuprot Nobel Biocare implantataima.

Neodent implantati su tvrtka kćer svjetski poznate Straumann grupacije. Omogućavaju terapiju većine standardnih indikacija u dentalnoj implantologiji te omjerom cijene i kvalitete predstavljaju ekonomičnije riješenje. Zbog povezanosti s tvrtkom Straumann u čijem se vlasništvu i nalazi, odabrali smo Neodent implantate za standard segment. Neodent implantati su osnovani prije 25 godina. Implantati su se pokazali izvrsnima kod: zdravlja desni i estetike mekih tkiva, preporučaju se za sve situacije, efikasan protokol rada, izvrsna podrška i edukacija od matične kompanije i veliki broj znanstvenih studija daje nam pouzdanost u radu s njima.  Budući da uspjeh terapije implantatima uvelike ovisi o proizvodu kojeg koristimo, oslanjamo se na renomirane proizvođače NobelBiocare i Neodent. Ugradnja implantata se planira u 3D računalnom progranu na temelju CBCT snimke čeljusti čime je omogućen precizan odabir implantata na temelju raspoloživog volumena i gustoće čeljusne kosti.

Zubni implantati - Neodent - Dentus perfectus

Želimo naglasiti da osim ugradnje dentalnih implantata za nadoknadu jednog ili više prirodnih zubi uspješno koristimo All-on-4 sustav ugradnje Nobel Active i Neodent Helix implantata za rehabilitaciju potpune bezubosti. Nakon edukacije i provjere stručnosti NobelBiocare je stomatološkoj ordinaciji Dentus perfectus dodijelio status REFERENCE CLINIC.

Pišu: mr.sc. Ozren Mika Krznarić dr.med.dent., Vedran Šebečić, dr.med.dent.

KONTAKTIRAJTE NAS