Vrijeme čitanja: 3 minuta
strah od zubara

Strah od zubara i kako ga pobijediti

Strah od zubara javlja se u obliku nervoze prilikom posjete stomatološkoj ordinaciji. Brinete li o tome nekoliko dana ili čak tjedana prije dolaska na zakazani termin !? Imate li strah od zubara i stomatoloških tretmana u toj mjeri da neprestano brinete o tome !? Naši pacijenti posjećuju nas sa osmijehom i sa osmijehom i izlaze iz naše ordinacije!

Bezbrižno kod zubara

Zapravo i manja i veća nelagoda prilikom posjeta zubaru je u potpunosti uobičajena. Neke studije su zaključile da do 75% ispitanih pacijenata ima barem djelomično prisutan strah od posjete stomatologu. Osim toga, čini se da 10% -15% pacijenata osjeća vrlo veliki strah u toj mjeri da ih sprječava da redovito posjećuju stomatologa. Nemojte čekati hitne situacije kada više nema alternative da biste posjetili zubara. Uz naše preporuka pobijedite strah od zubara još danas.

Zašto se javlja strah od zubara?

Strah od zubara nije urođen. Svatko tko se boji, imao je neko loše iskustvo ranije prilikom posjete stomatologa. Oni drugi mogu se bojati isključivo zbog priča koje su čuli, filmova koje su  gledali ili nekih drugih neizravnih iskustava. Također preplašeni roditelj može prenijeti svoje strahove na dijete, na način da je posjeta stomatologu nešto čega se treba bojati. Takve poruke mogu doprinjeti kod pacijenata da izbjegavaju redovne posjete stomatologu i time nemaju mogućnost da nauče da stvari mogu biti bolje i drugačije.

Smjernice stomatologa kako uspješno pobijediti strah od zubara?

Pratite naše smjernice kako bi uspješno savladali strah od zubara i osjećali se ugodno i sigurno prilikom posjete stomatologu.

1. Vaši strahovi su opravdani. Strah od zubara je vrlo česta pojava. Budimo realni – ići kod stomatologa nije najzabavnije na svijetu. Često traumatična iskustva iz djetinjstva mogu imati trajne posljedice u odrasloj dobi. Ne zaboravite da su stomatološki zahvati znatno poboljšani u posljednjih nekoliko godina. Moderna stomatologija nudi nove metode i mogućnosti liječenja tako da se osjećate ugodnije.

2. Pronađite stomatologa koji razumije vašu zabrinutost i osjećaj straha. Dogovorite prvi pregled u našoj ordinaciji. Naš pristup i paket dobrodošlice uključuje prvi pregled i rentgenski snimak zubi. Gledamo na njega kao priliku za upoznavanje i razgovor bez da se išta popravlja, buši… To će vam dati priliku se upoznate s našim dragim stomatološkim timom i steknete povjerenje. Naš stomatolog može preporučiti i objasniti cijeli postupak liječenja i time objasniti korak po korak što je potrebno raditi.

3. Sprijateljite se sa stomatologom. Razgovarajte i upoznajte svog stomatologa. Ispričajte mu kakav je vama dan bio. Razgovarajte o svojim hobijima, svojem poslu i o zajedničkim interesima. Razgovor sa stomatologom i sklapanje prijateljstva pomoći će vam da se osjećate ugodnije i da se rješite tjeskobe.

4. Znajte da ne morate učiniti sve odjednom. Dogovorite nekoliko termina da postepeno rješavate probleme zasebnim dolascima. Nakon nekoliko uspješnih iskustava bez stresa i tjeskobe uspjet ćete pobijediti strah od zubara.

5. Slobodno povedite prijatelja ili člana obitelji kao pratnju kako bi se osjećali opuštenije i sretnije.

6. Posjećujte stomatologa redovito kako bi spriječili probleme. Za pacijente koji imaju veliki strah od zubara, čak i uobičajene redovite kontrole izazivaju nervozu. No učestalim posjetama i dolascima na redovne kontrolne preglede i redovito čišćenje zubnog kamenca vjerojatnije je da ćete izbjeći veće probleme.

S vama gradimo prijateljsku vezu punu povjerenja kako bismo eliminirali strah.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

KONTAKTIRAJTE NAS