Vrijeme čitanja: 5 minuta
Električna četkica za zube

Električna četkica za zube, jeste li isprobali ultrazvučnu električnu četkicu?

Ultrazvučna električna četkica za zube Megasonex

Zamislite da postoji električna četkica za zube koja je toliko snažna da radi 192 milijuna pokreta u minuti. Zahvaljujući dizajnu s niskom amplitudom pripada među najnježnije električne četkice za zube u svojoj klasi. Zamislite kako bi bilo da ujedinjuje terapeutske ultrazvučne pokrete sa konvencionalnim zvučnim pokretima kako bi stvorila jedinstveno iskustvo čišćenja zubi. Zamislite četkicu koju radi njenog dizajna osjećate poput produžetka vaše ruke. Posebno izrađenu kako bi čišćenje teško dostupnih mjesta u ustima učinila jednostavnijim. Zamislite tehnologiju koja je ispred svog vremena.

Da li ultrazvučna električna četkica za zube oštećuje caklinu?

Ova električna četkica za zube ne oštećuje caklinu jer vlakna četkice su napravljena od nježnih Dupont Tynex vlakana koja ne oštećuju caklinu (ista vlakna se koriste i kod Curaprox četkica). Namijenjena je svakodnevnoj uporabi, baš kao i ručna ili klasična električna četkica za zube. Pogotovo se preporučuje za upotrebu  kod protetskih nadomjestaka i implantanata za smanjenje plaka, te sprečavanje parodontitisa, gingivitisa, te zubnog kamenca i karijesa. Najbolji učinak postiže se uporabom s Megasonex pastom za zube s nano-hidroksiapatitom.

MEGASONEX® Megacrystal™ radi na sigurnoj niskoj ultrazvučnoj frekvenciji od 1.6MHz, što predstavlja 96 milijuna pokreta u minuti. Slična frekvencija koristi se za terapiju fraktura kostiju. Uobičajene sonične četkice koriste 15 – 40 tisuća pokreta u minuti ili 125 – 333 Hertza.

Električna četkica za zube koja kontrolira pokrete

Pojačajte kontrolu kada se radi o vašoj oralnoj higijeni. Uz MEGASONEX® možete odabrati i dodatne sonične pokrete slične onima koje omogućuju i druge sonične četkice za zube. Omogućen je izbor između 9,000 i 18,000 soničnih pokreta u minuti uz ultrazvuk od 1,6MHz. Ili koristite samo ultrazvuk uz ručno četkanje, bez dodatnih soničnih pokreta. Ultrazvuk će i dalje djelovati na bakterije koje izazivaju plak. Tih i nježan terapeutski ultrazvuk koji se emitira kada god je četkica uključena još je jedna u nizu prednosti ove četkice.

Električna četkica za zube – upute za pokretanje

MEGASONEX® zubnu četkicu potrebno je prije prve upotrebe puniti 18 sati. Uređaj ne može biti prekomjerno napunjen, jer se napunjena baterija automatski isključi. U trenutku kada se napuni, punjač se automatski prebacuje u stanje mirovanja na način da štedi energiju. Ako zubnu četkicu na trenutak maknete s punjača, punjač se može ponovno reaktivirati. Napunjena nova baterija dovoljna je za približno 28 trominutnih čišćenja ili 2 tjedna upotrebe bez dodatnog punjenja.

Upute za čišćenje zuba

Za optimalno djelovanje baterija mora biti u cjelosti napunjena. Slijedite ove jednostavne korake za povećanje učinkovitosti vašeg četkanja zuba.

  • U mislima razdijelite usta na 6 područja

    Kako bi osigurali jednakomjerno i temeljito pranje, u mislima razdijelite vaša usta na šest područja.

  • Četkajte zube pod kutem

    Namjestite glavu zubne četkice na zadnje donje zube tako da bude prislonjena pod kutom na desni i uključite zubnu četkicu. Ručku četkice držite laganim stiskom. Pomičite zubnu četkicu malim kružnim kretnjama tako da dlačice četkice i tekućina prodru na svako mjesto između zuba. Nježno pomičite četkicu i zahvatite sve površine svakog zuba. Kod čišćenja zadnjih zuba počnite čistiti najprije bočno, zatim s gornje strane i nakon toga s unutarnje strane, odnosno sa strane jezika. Namjenite nekoliko sekundi svakom zubu te pomičite zubnu četkicu prema sljedećem zubu.

  • Četkajte zube 3 minute

    Nakon 30 sekundi vaš uređaj upozorava da se pomaknete na sljedeće područje u ustima. Nastavite s čišćenjem zuba u sveukupnom trajanju 3 minute (30 sekundi na svakom od 6 područja, 3 područja na gornjoj i 3 područja na donjoj čeljusti). Za to vrijeme očistit ćete sve zube na gornjoj i donjoj strani. Neka četkica obavi sav posao za vas. Ne pritišćite prejako i ne četkajte na silu. Za vrijeme čišćenja pokušajte održati što više vode oko dlačica glave četkice. Posvetite više vremena čišćenju zubnih džepića u kojima se ispod ruba desni nakuplja plak. Posavjetujte se sa svojim stomatologom za pomoć pri otkrivanju problematičnih područja.

Električna četkica za zube

Megasonex pasta

MEGASONEX® pasta za zube razvijena je i proizvodi se u SAD(Kalifornija). Posebno je formulirana za korištenje s MEGASONEX® i ostalim električnim četkicama za zube, ali može se koristiti i uz ručne četkice. Glavni sastojak je nano-hidroksiapatit koji je prirodni sastojak naših zubiju i kostiju. Zajedničkim djelovanjem Megasonex električna četkica i pasta uz čestice hydroksiapatita nano veličine sprječavaju demineralizaciju zubi i obnavljaju zubnu caklinu čineći je manje poroznom, a rezultat redovite upotrebe su manje osjetljivi, sjajni, glatki i bijeli zubi.

Megasonex pasta i ultrazvučna električna četkica za zube

MEGASONEX® pasta za zube ne sadrži sapune, fluor, sulfate, parabene niti konzervanse. Jedinstven sastav čini ju sigurnom za redovitu uoptrebu, za djecu i odrasle dok istovremeno štiti i obnavlja zubnu caklinu. Blag okus mentola ne narušava osjećaj okusa. Zamislite da imate mogućnost obnoviti zubnu caklinu svaki puta kada perete zube. Zamislite da imate mogućnost zaustaviti karijes u ranom stadiju * i obnoviti caklinu da zub ponovno bude zdrav. Zvuči kao znanstvena fantastika? Ne, to je znanstvena činjenica.

Megasonex četkicu i rezervne nastavke četkica te zubnu pastu možete naručiti putem navedene webstranice našeg partnera https://4smile.hu/hr/, poseban popust od 5% možete iskoristiti prilikom narudžbe, KUPON: dp5

Nazovite nas

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS