Vrijeme čitanja: 5 minuta
tuš za zube

Tuš za zube kao dodatak oralnoj higijeni

Tuš za zube stomatolozi stručno nazivaju “oralni tuš”. Za sve pacijente koji nas pitaju o njegovoj učinkovitosti odgovaramo kako ovaj gadget može zamijeniti konac za zube. Ovaj gadget može podići oralnu higijenu na višu razinu. S vremena na vrijeme i vaši zubi traže detoks. Ovo “s vremena na vrijeme” u slučaju zubi znači svaki dan. Za sve one koji nisu ljubitelji zubnog konca donosimo više detalja o ovom gadgetu kojeg će vaši zubi obožavati. Osigurajte svojim zubima potreban detox i mirno spavajte. Uvrstite tuš u rutinu pranja zubi i pojačajte osobnu njegu zubi i desni. Vrijeme je da poboljšate njegu zubi. Priuštite zubima najbolju kombinaciju njege.

Sadržaj:

ŠTO JE TUŠ ZA ZUBE?
PREPORUČA LI STOMATOLOG TUŠ ZA ZUBE?
VODICA ZA USTA I TUŠ ZA ZUBE IDEALAN DUO ZA ZDRAV OSMIJEH
ZAŠTO ODABRATI TUŠ ZA ZUBE?
TKO JE IDEALAN KANDIDAT?
DETOX ZUBI I MEĐUZUBNIH PROSTORA
TUŠ ZA ZUBE I KADA GA KORISTITI?

ŠTO JE TUŠ ZA ZUBE?

Tuš za zube radi na principu pritiska vode i vodenog tlaka. Vodeni mlaz učinkovito uklanja bakterije sa zubi i međuzubnih prostora. Postoje dvije opcije, odaberite između tuša na baterije ili na struju. Pomoću vodenog pritiska uklanjajte naslage nataložene na teško dostupnim međuzubnim prostorima.

PREPORUČA LI STOMATOLOG TUŠ ZA ZUBE?

Da, stomatolozi preporučaju korištenje ovog gadgeta. Učinak je jednak kao i kod korištenja zubnog konca. Svejedno je koristite li zubni konac ili tuš za zube sve dok svaku večer brinete o čistoći međuzubnih prostora. Što god vama osobno više odgovara je prihvatljivo rješenje.

VODICA ZA USTA I TUŠ ZA ZUBE IDEALAN DUO ZA ZDRAV OSMIJEH

Umjesto obične vode u spremnik tuša za zube preporuča se stavljati vodicu za usta. Većinom svi noviji modeli podržavaju korištenje vodice za usta. Zašto preporučamo koristiti vodicu za usta? Vodica za usta djeluje antibakterijski i uklanja okom nevidljive nakupine bakterija. Iz iskustva govreći, vodica za usta može spriječiti nastanak afti i upale grla. Također pomaže održavati dah svježim i učinkovito uklanja bakterije s jezika. Izbacivanjem vodice za usta pod pritiskom se postiže veći efekt nego samo mučkanjem. Upravo to čini ovaj duo odličnim prijateljem oralnog zdravlja. Izbjegavajte usnu vodicu na bazi alkohola radi isušivanja usta. Korištenje vodice za usta u kombinaciji sa tušem za usta skraćujete oralnu higjienu za cijelu jednu radnju. Potpuna higijena uključuje četkanje, flossanje i ispiranje vodicom za usta. Koristite li preporučenu kombinaciju to znači da ste u jednoj radnji obuhvatili flossanje i ispiranje vodicom za usta.

ZAŠTO ODABRATI TUŠ ZA ZUBE?

  • Povećana prokrvljenost tkiva
  • Uklanjanje zaostataka hrane i plaka
  • Nema krvarenja kao kod korištenja zubnog konca
  • U kombinaciji s unsom vodicom djeluje antibakterijski
  • Svjež dah
  • Masaža desni
  • Smanjena mogućnost nastanka bolesti parodonta (gingivitis i parodontoza)

TKO JE IDEALAN KANDIDAT?

Idealni kandidat su pacijenati koji imaju zubne nadomjestke, nose fiksni aparatić za zube ili boluju od nekog oblika bolesti parodonta. U tim slučajevima preporučamo koristiti ovaj dodatak kako bi uspješno nastavili održavati detaljnu higijenu usta.

DETOX ZUBI I MEĐUZUBNIH PROSTORA

Vodeni pritisak nježno uklanja bakterije i ne djeluje agresivno na desni. Međuzubni prostori su glavni neprijatelj zdravlja zbog nakupljenih zaostataka koje nije moguće ukloniti korištenjem četkice za zube. Jednostavno korištenje i blag pristup pozitivno djeluju na desni. Znate li da pogrešno korištenje zubnog konca može izazvati povlačenje ili recesiju desni. To je jedan od čestih problema današnjice kojeg rješavamo u sklopu parodontologije. Koristite li usnu vodicu, nju razrjeđujemo vodom u omjeru 1:1.

TUŠ ZA ZUBE I KADA GA KORISTITI

Savjet našeg stomatologa je prati zube najmanje dva puta dnevno u trajanju od 2 minute. Budite nježni prema desnima. Korištenje zubnog konca preporučamo raditi navečer prije posljednjeg četkanja zubi. Tuš je nadopuna osnovnoj higijeni i može zamijeniti konac za zube. Samim time preporučamo i oralni tuš koristiti prije večernjeg četkanja zubi. Preporuka našeg stomatologa je Philipsov bežični oralni tuš Power Flosser​.

Korištenje zubnog konca jedan je od osnovnih koraka dnevne oralne higijene. Ukoliko vam je zubni konac bio izvor frustracije radi krvarenja i krivog korištenja ili vam je jednostavno mrsko ponavljati pokrete zubnim koncem onda je tuš za zube idealan izbor za vaše oralno zdravlje. Pritiskom vode uklonite i najtvrdokornije bakterije. Poboljšajte iskustvo pranja zubi uz tretman čišćenja zubnog kamenca. Nakon profesionalnog čišćenja u ordinaciji održavajte oralno zdravlje kod kuće! 

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS