Vrijeme čitanja: 6 minuta
vađenje zuba cijena

Vađenje zuba cijena

Vađenje zuba cijena ovisi o zubu koji je potrebno izvaditi. Najčešći razlozi zbog kojih dolazi do gubitka zuba je karijes, upala na zubu ili trauma zuba, impaktirani umnjak ili nedovoljno prostora u ustima. Iako su uzroci različiti, ishod je jednak. Nerado vadimo zube, no u slučajevima kada ne postoji alternativa to je jedini način da uklonimo izvor boli. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji u blizini centra Zagreba vađenje zuba provodimo brzo i bezbolno.

Sadržaj:
VAĐENJE ZUBA CIJENA
VAĐENJE ZUBA CIJENA I VRSTE VAĐENJA
OPORAVAK NAKON VAĐENJA ZUBA
VAĐENJE ZUBA CIJENA I ŠTO DALJE?
VAĐENJE ZUBA CIJENA I ALVEOTOMIJA

Vađenje zuba cijena

Vađenje zuba cijena se razlikuje ovisno o zubu kojeg je potrebno izvaditi. Tako razlikujemo jednostavno i komplicirano vađenje zuba. Vađenje zuba cijena se kreće u rasponu od 30 do 70 €. Na cijenu vađenja nadodajemo cijenu lokalne anestezije.

Vađenje zuba cijena i vrste vađenja

 • JEDNOSTAVNO VAĐENJE ZUBA

  odnosi se na prednje zube, prednju vidljivu frontu i lak pristup zubu

 • SLOŽENO VAĐENJE ZUBA

  impaktirani zubi i već liječeni zubi smatraju se problematičnima i mogu biti iznimno teški za izvaditi. U nekim slučajevima kada je korijen zuba jako oštećen može doći do puknuća zuba prilikom vađenja

 • ALVEOTOMIJA

  odnosi se na vađenje umnjaka koje zahtjeva kirurški pristup. Pravi je operativni zahvat i zahvat može potrajati. Umnjaci imaju velik korijen zuba i upravo zato uzrokuju velike probleme pacijentima. Ponekad umnjaci znaju biti pravi borci koji se jako odupiru vađenju. Tako da doktori moraju uložiti posebno jake napore da bi ih uspješno izvadili.

 • APIKOTOMIJA

  kirurški zahvat provodimo ga kao alternativu endodontskoj terapiji. Uklanjamo vršak korijena zuba kada liječenje zuba endodontskom terapijom ili revizija liječenja korijena više ne pomaže

Oporavak nakon vađenja zuba

Po završetku vađenja zuba doktor Šebečić stavlja kolageni uložak u ranu. Kolagenim uloškom postižemo brzo i sigurno zarastanje rane. Oporavak nakon vađenja zuba ovisi od osobe do osobe, no u pravilu prolazi glatko i gotovo neprimjetno. Posebice kada su u pitanju mliječni zubi kod djece. Najčešće nema oteknuća niti bolova. No nakon zahvata potrebno je držati se uputa za brz i potpun oporavak. Za uspješno zarastanje rane potrebno je tjedan dana izbjegavati teške treninge i velike fizičke napore. Potrebno je jesti potpune i zdrave obroke. Oporavak tkiva iziskuje raznovrsnu prehranu. Nije dozvoljeno pušiti na dan vađenja zuba i dan nakon vađenja. U suprotnom se može javiti krvarenje rane. Za pacijente kod kojih je moguće izvesti simultano vađenje zuba i ugradnju implantata prednosti su brojne. Iako je riječ o kombinaciji zahvata oni iziskuju jednak oporavak kao i kod zasebnog zahvata vađenja zuba. Bol je nešto slabijeg intenziteta nego kod zasebno provođenih zahvata, nema oticanja i štedite vrijeme i novac.

Vađenje zuba cijena i što dalje?

Nakon što ste izvadili zub potrebno je pričekati da rana zaraste. Izgubljen zub moguće je nadomjestiti pomoću zubnog implantata. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji najbolji rezultati oporavka i uspješne oseointegracije dokazani su prilikom vađenja zuba i ugradnje zubnog implantata. Kod kombinbacije zahvata postiže se maksimalno očuvanje kosti. Rade li se zahvati odvojeno, u periodu između gubitka zuba i ugradnje zubnog implantata dolazi do povlačenja kosti. Tko je kandidat za zahvat ovisi od pacijenta do pacijenta. Na pregledu će doktor procijeniti jeste li kadndiat s obzirom na stanje zubne kosti, zdravlje tkiva i zub koji je potrebno nadoknaditi. Iz tog razloga potrebno je obaviti stomatološki pregled kako bi obavili detaljnu dijagnostiku za vaš izdvojen slučaj. Kombinacijom ovih dvaju zahvata u jednom zahvatu postižemo maksimalno očuvanje zubne kosti, duboku oseointegraciju i štedimo vam vrijeme koje bi bilo potrebno u slučaju da se svaki zahvat radi odvojeno.

Ortopan

Za vađenje zuba cijena potrebno je usnimiti rendgen snimak zuba. Zubni rendgen je dijagnostički alat koji nam dodatno pomaže uočiti sve bitne detalje kod vađenja zubi. Ukoliko već imate rendgenski snimak, isti će nam biti potreban prilikom pregleda. Ukoliko još niste snimili ortopan, možete ga usnimiti u našim prostorijama. Zubni rentgen prije vađenja zuba omogućit će nam detaljan uvid u poziciju zuba i otkriti ukoliko postoji upala na korijenu zuba ili druge abnormalnosti i zubne patologije poput ankiloze ili hipercementoze. Sve navedeno može utjecati na vitalnost zuba i prije samog vađenja potrebno je vidjeti u kojem stanju se nalazi korijen. Zubni rentgen može i sačuvati zub. Postoje situacije kada procijenimo da je zub moguće u potpunosti izliječiti. Takve situacije vesele i nas i naše pacijente. Kod stražnjih i teško dostupnih zubi poput umnjaka, nužno je napraviti zubni rendgen radi točnog uvida u broj i poziciju korijena zuba.

Vađenje zuba cijena i alveotomija

Alveotomiju je potrebno dogovoriti unaprijed radi kirurške pripreme i prilagođene duljine trajanja termina. Također je potrebno da pacijent uzme u obzir oticanje nakon zahvata i ne izlaže se naporima. Ukoliko radite s ljudima ili djecom savjetujemo planirati zahvat na zadnji radni dan u tjednu ili uzeti slobodan dan nakon zahvata.

Vađenje zuba cijena ovisi o zubu kojeg je potrebno izvaditi. U slučaju da osjećate bol javite nam se odmah i pokušat ćemo vam pomoći još danas.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS