Vrijeme čitanja: 6 minuta
zubni implantati hzzo

Jesu li zubni implantati HZZO pokriveni osiguranjem?

Zubni implantati HZZO nije pokrivena usluga osnovnim zdravstvenim osiguranjem. Kako postoje brojni razlozi koji mogu dovesti do gubitka zuba, potrebno je reći kako tu uslugu pacijenti sami plaćaju. Zubni implantat je dugoročno i trajno rješenje za vaš osmijeh. U nastavku saznajte zašto je nedostatak zuba prvenstveno zdravstveni, a ne samo estetski problem.

Sadržaj:
ZUBNI IMPLANTATI HZZO
ZUBNI IMPLANTATI HZZO CIJENA UGRADNJE
OSNOVNE STOMATOLOŠKE USLUGE
KANDIDATI ZA ZUBNI IMPLANTAT
ŠTO AKO NISAM KANDIDAT ZA ZUBNI IMPLANTAT?
ZUBNI IMPLANTATI ISKUSTVA

Zubni implantati HZZO

Zubni implantati HZZO nisu stavka koju će osiguranici ostvariti putem zdravstvenog osiguranja. No s obzirom da predstavljaju najbolje rješenje za sve one koji su izgubili zub, savjetujemo da investirate u svoj osmijeh. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji brinemo prvenstveno za zdravlje zubi i osmijeha. Pazimo da je svaka restauracija funkcionalno, dugotrajno i estetski najbolje rješenje. Vodimo se i najmanjim detaljima prilikom svake probe. To nam omogućava prirodan izgled zubnih nadomjestaka. Dobro usavršena protetika i veliko iskustvo s naglaskom na svaki detalj omogućit će vam osmijeh o kojem ste sanjali.

Zubni implantati HZZO cijena ugradnje

Zubni implantati HZZO nije stomatološka usluga koju Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokriva. Sve stomatološke usluge na koja pacijenti polažu pravo možete saznati iz pravilnika o dentalnoj zaštiti iz obveznog osiguranja. Na teret HZZO-a izvodi se određen broj usluga. Neke od usluga koje pacijenti mogu besplatno ostvariti na teret HZZO-a su: vađenje zuba, uputnice za specijalistički pregled, liječenje zuba… Sve ostale zahvate i pomagala koja se ne nalaze u pravilniku, pacijenti snose o vlastitu trošku. Cijena zubnog implantata u Hrvatskoj se kreće od 580 €. U cijenu je uključen operativni zahvat ugradnje zubnog implantata. Cijena se može razlikovati ovisno o odabranom tipu zubnog implantata. U drugim zemljama europe cijena za isti odabir zubnog implantata je veća i do 3 puta nego li cijena u Hrvatskoj. Pritom je važno reći kako je riječ o istim proizvodima. Jedina razlika je u cijeni stomatološke usluge. Zubni implantati koje ugrađujemo i s kojima radimo su certificirani i u potpunosti biokompatibilni. Neprestan razvoj stomatologije ponudio je zubni implantat kao najbolje rješenje za izgubljen zub.

Osnovne stomatološke usluge

Iako je u Hrvatskoj broj osnovnih stomatoloških usluga brojan, zubni implantati HZZO nisu jedna od osnovnih stomatoloških usluga. Nedostaje li vam zub to nije isključivo estetski problem. Potrebno je reći kako je to prvenstveno zdravstveni problem jer su brojne komplikacije koje mogu nastati ne nadomjestite li izgubljen zub na vrijeme. Svako odgađanje nadomještanja zuba produbljuje nužne zahvate i cjelokupnu terapiju. Osim što to za pacijente izaziva veću investiciju u osmijeh, potrebno je uračunati vrijeme do završetka terapije koje se također prolongira.

Kandidati za zubni implantat

Kako biste saznali jeste li kandidat za ugradnju zubnog implantata potrebno je obaviti pregled i savjetovanje kod našeg stomatologa. U ponudi imamo paket dobrodošlice koji uključuje sve potrebne stavke za klinički pregled – ortopantomogram i pregled s planom terapije. Na pregledu provjeravamo sve preduvjete za ugradnju zubnog implantata. Prvo i najvažnije krećemo od zubne kosti. Zanima nas postoji li dovoljno zubne kosti u koju će doći titanski vijak. Vrlo je važno da pacijent ima zdravu zubnu kost. Prilikom pregleda doktor će vam dati uputnicu za CBCT snimak zubne kosti i krvnu sliku. Kada zaprimimo nalaze slijedi detaljan dogovor terapije. 100%-tan proces dijagnostike pomaže nam zadržati visoku stopu uspješnosti zahvata. Na taj način smanjenja je mogućnost nastanka komplikacija nakon ugradnje zubnog implantata. Ukoliko ste idealan kandidat zahvat je moguće planirati pri idućem dolasku.

Što ako nisam kandidat za zubni implantat?

Za sve one koji nisu idealni kandidati potrebno je:

 • POPRAVITI KRVNU SLIKU

  U slučaju loših nalaza, uzet ćemo vremena da poboljšate krvnu sliku po uputama koje će vam osigurati doktor Šebečić.

 • AUGMENTACIJA ZUBNE KOSTI

  Kod pacijenata s nedostatnom razinom zubne kosti razmotrit ćemo sve otvorene mogućnosti za augmentaciju zubne kosti.

 • SINUS LIFT ZAHVAT

  Ukoliko postoji potreba, zakat ćemo sinus lift zahvat. Postoji mali i veliki sinus lift operativni zahvat.

To su neki od pripremnih zahvata kojim ćemo osigurati uspješnu ugradnju zubnog implantata i u slučaju pacijenata koji nisu idealni kandidati za ugradnju.

Zubni implantati iskustva

Zubni implantati iskustva govore kako pacijenti primjećuju brojne promjene nakon ugradnje implantata. Radi popunjene praznine na mjestu izgubljenog zuba prvenstveno vraćamo zagriznu moć i ravnomjeran raspored žvačnih sila. Ponovno se možete smješiti i fotografirati bez neugode. Najbolje od sveg je što smo ugradnjom implantata spriječili pomicanje zubi na mjesto praznine zbog zuba koji nedostaje. Očuvali smo zubnu kost koja bi se u potpunosti povukla na mjestu izgubljenog zuba. Očuvali smo zubnu kost kod susjednih zubi. Za pacijente koji žele holivudski osmijeh potrebno je izbijeliti zube prije postavljanja zubnog implantata. Zubnu krunicu koja dolazi na zubni implantat u tom slučaju izrađujemo u nijansi izbijeljenih zubi. Nakon ugradnje zubnog implantata potrebno je provoditi detaljnu oralnu higijenu. Iako zubni implantat ne može razviti karijes, mogu se pojaviti komplikacije izazvane nehigijenom i pušenjem.

Zubni implantati cijena Zagreb

Zubni implantat cijena Zagreb uključuje zubni implantat i ugradnju zubnog implantata. Ugradnja zubnog implantata je operativni zahvat koji izvodimo u lokalnoj anesteziji.

Koliko traje ugradnja?

Ugradnja zubnog implantata traje otprilike pola sata. Ovisno o tome izvodimo li sinus lift zahvat i augmentaciju zubne kosti, zahvat može trajati nešto duže.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS