Vrijeme čitanja: 7 minuta
povećanje usana dermalnim filerima before & after

Najpopularniji estetski tretman: povećanje usana hijaluronskim filerima

Povećanje usana hijaluronskim filerima najpopularniji je estetski tretman. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji možemo kompletno unaprijediti vaš osmijeh i usne. Uz lijep osmijeh i pune usne osjećajte se samopouzdano i atraktivno svaki dan!

Sadržaj:

POVEĆANJE USANA HIJALURONSKIM FILERIMA
ŠTO ODABRATI: TOPIKALNI ANESTETIK ILI LOKALNA ANESTEZIJA
ISKUSTVO PACIJENTICE
OČEKIVANJA VS. REZULTATI
POSTEPENO POVEĆANJE USANA HIJALURONSKIM FILERIMA
HIJALURONSKI FILERI ZA JEDNOSTAVNU KOREKCIJU USANA
OPORAVAK
USNE NAKON FILERA

Povećanje usana hijaluronskim filerima

Kao najpopularniji estetski tretman u posljednje vrijeme izdvajamo povećanje usana hijaluronskim filerima. Riječ je o jednostavnom i brzom tretmanu koji je iznimno učinkovit po pitanju povećanja volumena ili korekcije simetričnosti usana. Hijaluronske filere injektiramo površinski u usne. Tehnika injektirana razlikuje se ovisno o željenom izgledu usana. Primjerice Russian lips jedna su od popularnijih metoda povećanja usana hijaluronskim filerima u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji. Kao stomatološka ordinacija brinemo i za najmanje detalje osmijeha. Kada postignemo zdrav holivudski osmijeh često puta pacijentice pokažu želju za punijim usnama koje će u potpunosti naglasiti lijep osmijeh. Pune usne naglašavaju senzualnost i mladolik izgled. Pacijentice potvrđuju da zadovoljstvo vlastitim izgledom pozitivno utječe na samopouzdanje.

Što odabrati: Topikalni anestetik ili lokalna anestezija

Prilikom tretmana moguće je odabrati topikalni anestetik ili lokalnu zubarsku anesteziju. Naš stomatolog certificiran za izvođenje zahvata preporuča odabrati topikalni anestetik. Zubarska anestezija uzrokuje lagano oteknuće područja u koje se aplicira. Topikalni anestetik nanosi se izvana na površinu koju želimo anestezirati. Nanošenje izvana ne uzrokuje oteknuće tkiva. Samim time omogućena je preciznija injekcija i postizanje željenog efekta. Zbog unaprijed natečenog tkiva uslijed zubarske anestezije efekt filera može izgledati jače nego što doista jest. Stvaran rezultat filera vidljiv je tek nakon prvih tjedan dana. Uz zubarsku aneteziju efekt se može doimati jačim nego što uistinu jest. Već nakon što popusti anestezija, usne će se smanjiti. Kroz narednih tjedan dana moguće je vidjeti realan efekt. Stoga vas izgled može zavarati ukoliko odaberete zubarsku anesteziju. Možda ćete biti zadovoljni trenutnim rezultatom, ali kroz narednih tjedan dana on bi mogao splasnuti.

Iskustvo pacijentice

Pacijentica Mirna rezervirala je termin za povećanje usana hijaluronskim filerima. Pacijentica je naznačila kako je oduvijek nezadovoljna „ispijenim“ izgledom gornje usne. Stoga je odlučila dati priliku dermalnim filerima i popuniti volumen usne. Pacijentica je naglasila kako želi zadržati prirodan izgled usana. Prilikom dolaska pacijentica je bila oduševljena mogućnošću da se tretman izvodi pod zubarskom anestezijom. Nakon kratkog savjetovanja pacijentica se ipak odlučila za topikalni anestetik radi vjerodostojnog trenutačnog izgleda usana. Uz to, dermalni fileri koje koristimo u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji u sebi već sadrže anestetik. Iz tog razloga su ugodniji za aplikaciju i smanjuju nuspojave kao što je oteknuće usne.

 • 1.KORAK

  PRIPREMA

  Uslijedila je priprema područja usana za tretman i povećanje usana hijaluronskim filerima. Priprema uključuje čišćenje lica i detaljno uklanjanje šminke te dezinfekciju lica. Nakon toga nanosimo anestetik na područje usana i okolnog područja (od nosa do brade).

 • MEĐUKORAK

  ANESTETIK

  Potrebno je pričekati 30-tak minuta da anestetik počne djelovati. Kada počne djelovati anestetik blokira živčane impulse i do 2 sata. Za aplikaciju filera potrebno je svega nekoliko minuta tako da ste sigurni da će anestetik držati za vrijeme trajanja tretmana.

 • 2.KORAK

  APLIKACIJA DERMALNIH FILERA
  Aplikacija dermalnih filera željenom tehnikom kako bi postigli rezultat koji pacijentica priželjkuje.

povećanje usana
 • 3.KORAK

   SPECIJALIZIRANA AFTER PROCEDURE KREMA

  Nakon aplikacije filera nanosimo specijaliziranu kremu za nakon zahvata. Post procedure krema će pomoći svojim umirujućim djelovanjem. To će ubrzati potpuni oporavak mjesta gdje se vršila aplikacija filera i “zaključati” svu potrebnu njegu na vašim usnama.

Očekivanja vs. Rezultati (slika)

Kako bi očekivanja bila usklađena s mogućnostima potrebno je zadržati očekivanja u realnim okvirima. Ukoliko pacijentica ima realna očekivanja moguće je ispuniti očekivanja. Nije moguće postići izgled bilo kojih usana. Usne su individualnog tipa i potrebne su različite količine dermalnih filera kako bi se postigao određen volumen. Prirodan oblik usne uvjetuje konačan izgled usne s dermalnim fielrom. Zato je preporučeno da pronađete fotografije usana koje vam se sviđaju. Detaljne fotografije omogućit će našem educiranom i iskusnom liječniku procjenu i odabir tehnike i tipa filera pomoću kojih ćemo postići željen izgled. Osim što postoje različite vrste dermalnih filera, postoje i različite tehnike. O odabiru tehnike prilikom tretmana povećanje usana hijaluronskim filerima odlučit će naš certificirani doktor prilikom savjetovanja za povećanje usana hijaluronskim filerima.

Postepeno povećanje usana hijaluronskim filerima

Želite li postići naglašeniji i atraktivniji volumen usana, savjetujemo to činiti postepeno u nekoliko tretmana. Savjetujemo postepeno povećanje prvenstveno zato što je potrebno određeno vrijeme privikavanja na nov volumen usana. Konačan efekt vidljiv je kroz tjedan dana nakon tretmana povećanje usana hijaluronskim filerima.

Hijaluronski fileri za jednostavnu korekciju usana

Osim povećanja volumena moguća je i korekcija izgleda gornje i donje usne. Najčešće je tražena korekcija asimetrije usana. Bilo da je riječ o različitoj punoći usana ili neravnomjernom izgledu usana, korekcijom je moguće postići jednak izgled usana.

Oporavak

Potrebno je hladiti usne i izbjegavati nanošenje šminke, ljubljenje i pritiskanje usana. Savjetujemo vas spavati na leđima kako nebi došlo do pritiskanja filera. Za potpuni oporavak potrebno je otprilike tjedan dana. Izbjegavajte alkohol 24 h nakon zahvata kako bi izbjegli oticanje. Potrebno je unositi dovoljne količine vode. Izbjegavajte vruća pića i hranu. Nemojte pušiti niti piti na slamku 24 h nakon zahvata.

Usne nakon filera

Nakon filera usne su osjetljive. Izbjegavajte pritiskati usne. Ne preporučamo ljubljenje, spavanje na trbuhu, pušenje ili ispijanje pića na slamku. Neposredno nakon aplikacije usne su sklone oticanju. Poželjno je hladiti usne. Potrebno je tjedan dana kako bi se vidio konačan volumen. Kroz taj period usne su sklone smanjenju volumena. U slučaju otečenosti volumen će izgledati nešto većim nego što će biti nakon tjedan dana, kada se usne smire.

U sklopu estetskih usluga u našoj ponudi izdvajamo i mezoterapiju i SkinPen microneedling tretman.

Povećanje usana cijena

Povećanje usana cijena za hijaluronske filere kreće se od 200 € do 400 € ovisno o vrsti, tipu i količini filera za usne.

Povećanje usana Zagreb

Povećanja usana Zagreb sve je popularniji estetski tretman. Brzo i jednostavno do usana o kojima sanjate. Naglasite lijep osmijeh. Sve što vam je potrebno su pune i njegovane usne! Tretman izvodimo brzo i bezbolno pod anestezijom.

Fileri za usne iskustva

Iskustva govore kako su hijaluronski fileri odličan odabir za sve koji žele unaprijediti izgled usana, osmijeha i općenito lica. Tretman traje pola sata. Učinak punih usana traje od 6 mjeseci do godine dana. Ovisi o brzini razgradnje hijalurona na individualnoj bazi. Tako vrijeme postojanosti varira od osobe do osobe. Pozitivne strane hijalurona su što možete zaboraviti na ispucane usne. Hijaluron pruža svu potrebnu njegu usana iznutra.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS