Vrijeme čitanja: 6 minuta

Zašto je zubni implantat najbolje rješenje za izgubljen zub?

Saznajte zašto je zubni implantat najbolje rješenje za izgubljen zub. Nedostatak jednog ili više zubi negativno utječe na oralno zdravlje pacijenta. Uz dobru oralnu higijenu zubni implantat može biti dugotrajno rješenje za vaš osmijeh. Zubni implantat najbolje je rješenje za izgubljen zub radi uspješnog povezivanja sa zubnom kosti. Također, prirodni izgled implantata poboljšat će izgled osmijeha. Ono što volimo naglasiti pacijentima je da izgubljen zub nije samo pitanje izgleda već i općeg zdravlja te kvalitete života.

Sadržaj:

ZAŠTO JE ZUBNI IMPLANTAT NAJBOLJE RJEŠENJE ZA IZGUBLJEN ZUB?
KAKO NEDOSTATAK ZUBI ŠTETI ORALNOM ZDRAVLJU PACIJENTA?
TKO JE IDEALAN KANDIDAT?
ŠTO U SLUČAJU NEDOSTATKA ZUBNE KOSTI?
PROCES UGRADNJE ZUBNIH IMPLANTATA

zašto je zubni implantat najbolje rješenje za izgubljen zub

ZAŠTO JE ZUBNI IMPLANTAT NAJBOLJE RJEŠENJE ZA IZGUBLJEN ZUB?

 • Štiti susjedne zube od propadanja

 • Pojačava zagriznu moć čeljusti

 • Uspješno imitira korijen zuba

 • Lagana, čvrsta i stabilna struktura

KAKO NEDOSTATAK ZUBI ŠTETI ORALNOM ZDRAVLJU PACIJENATA?

 • UGRADNJA JEDNOG ZUBNOG IMPLANTATA

  Nadoknaditi se može i samo jedan zub. Nakon vađenja zuba i proteklog kratkog perioda zarastanja rane, već je moguće započeti dogovor o ugradnji implantata. Odgađanjem ugradnje može doći do komplikacija koje će kasnije zahtijevati više stomatoloških zahvata prije ugradnje samog implantata.

 • UGRADNJA VIŠE ZUBNIH IMPLANTATA

  U slučaju nedostatka više zubi potrebno je nadoknaditi zube ugradnjom zubne krunice ili zubnog mosta kao trajne nadoknade za izgubljene zube. Zubni implantat tada služi kao nosač. U slučaju bezubosti ugrađujemo all on 4 ili all on 6 koncepciju implantata. Riječ je o protezi koju mogu nositi 4 ili 6 implantata što ju čini izrazito čvrstom. Poželjna je radi brze ugradnje, prirodnog izgleda, velike stabilnosti i ugodnosti prilikom nošenja.

IZGUBLJEN ZUB POTREBNO JE NADOKNADITI KAKO NEBI DOŠLO DO:

 • Povlačenja zubne kosti na mjestu izgubljenog zuba

 • Propadanja susjednih zubi i zubne kosti

TKO JE IDEALAN KANDIDAT?

Za procjenu jeste li kandidat za zubni implantat potrebno je obaviti pregled i poželjno je napraviti rentgenski snimak zubi. Nužan preduvjet za ugradnju je da ste ostali bez zuba. Za preporučen plan terapije savjetujemo pacijente tek nakon detaljnog uvida u oralno zdravlje. Pregled i ortopan je moguće napraviti u samo jednom dolasku u prostorijama Dentus perfectus stomatološke ordinacije. 3D CBCT snimak potreban je nalaz u slučaju planiranja implantološkog zahvata kako bi se vidjelo točnu razinu gustoće zubne kosti i položaj vilice. Zubni implantat je najbolje rješenje za izgubljen zub za besprijekorno oralno zdravlje pacijenta. Njegova ugradnja omogućava oseointegraciju i čvrsto povezivanje implantata uz zubnu kost. Jeste li kandidat za zubni implantat ovisi o stanju postojeće zubne kosti. Želite li znati zašto je zubni implantat najbolje rješenje za izgubljen zub te jeste li kandidat za zubni implantatpotrebno je napraviti rendgen zubi.

ŠTO U SLUČAJU NEDOSTATKA ZUBNE KOSTI?

Ukoliko je pacijent duži period bez zuba, kost se zna vidno povući. S obzirom na dimenzije implantata, manjak kosti onemogućava njegovu ugradnju. U slučaju nedostatne razine zubne kosti postoje pripremne radnje koje provodimo prije glavnog zahvata. U idealnom slučaju pacijent ima dovoljno kosti te je moguće odmah ugraditi implantat.

PROCES UGRADNJE ZUBNIH IMPLANTATA

Odgovor zašto je zubni implantat najbolje rješenje za izgubljen zub leži u njegovom prirodnom izgledu i sraštavanju uz zubnu kost. Sam proces ugradnje zubnih implantata započinje lokalnom anestezijom. Nakon anestezije slijedi ugradnja implantata ili tzv. titanskog vijka u čeljust. Uz čekanje da anestezija započne s djelovanjem, ugradnja implantata traje oko pola sata. Slijedi period oseointegracije u trajanju od od 3 do 6 mjeseci tijekom kojeg se implantat sraštava uz zubnu kost. Potom slijedi izrada zubnih krunica. Za izradu zubnih krunicu potrebne su zubne probe kako bi se uvjerili da odgovaraju vašim prirodnim zubima. Zubne probe najčešće traju od tjedan do dva tjedna.

Zubni implantat je najbolje rješenje za vaš osmijeh. Ugradnja zubnog implantata odvija se brzo ukoliko nije potrebno nadograđivati zubnu kost i izvoditi operativni zahvat podizanja sinusa. Stoga preporučamo da prilikom gubitka zuba odmah započnete s procesom nadomjestka izgubljenog zuba. Ukoliko vam nedostaje kosti, potrebno je ugraditi kost. Zubni implantat vjerodostojno će nadomjestiti zub koji ste izgubili. Nakon završene oseointegracije, prirodan izgled implantata postižemo zubnom krunicom na implantatu. Zubnu krunicu izrađuje naš laboratorij na temelju otiska pacijenta. Zubna krunica u potpunosti je prilagođena bojom, oblikom i veličinom tako da je istovjetna prirodnim zubima pacijenta. Nazovite nas i zatražite termin pregleda ili nas posjetite na adresi Lastovska 12.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS