Vrijeme čitanja: 5 minuta
Zubna krunica

Zubna krunica prikriva veće nedostatke zuba

Današnja moderna stomatologija osigurala je nadomjestke i zaštitu zubi uslijed raznih stomatoloških problema. Zubna krunica je najbolji odabir za prikrivanje brojnih oštećenja zubi. Pomaže nam postići funkcionalnost zubi i osmijeha. Upravo iz tog razloga je najbolji odabir za prikrivanje većih nedostataka zuba.

Sadržaj:
ŠTO JE ZUBNA KRUNICA?
U KOJIM SITUACIJAMA SE PREPORUČA ZUBNA KRUNICA?
PROCES POSTAVLJANJA
POSTPROCEDURALNA NJEGA
PREDNOSTI I OGRANIČENJA
ZUBNA KRUNICA I ZUBNA LJUSKICA – RAZLIKE

Što je zubna krunica?

Zubna krunica je navlaka za zub. Postavlja se na prirodan zub i štiti ga od daljnjih oštećenja. Dugotrajno je rješenje i jednom kada se fiksira izgledat će i osjećat ćete je kao prirodan zub. Ukoliko ste liječili zub ili izgubili zub ona je idealno rješenje koje će produžiti vijek trajanja vašeg prirodnog zuba. Neprimjetno prikriva slabosti i oštećenja prirodnog zuba. Postavljamo je na zubni implantat u slučaju kada nedostaje prirodni zub. Cilj nam je zaštititi zub od daljnjeg oštećenja i spriječiti brojne posljedice koje u suprotnome mogu dovesti do vađenja zuba. Velik izbor materijala od kojih izrađujemo zubne krunice pokriva sve potrebe i preference te individualne oralne potrebe naših pacijenata. Postavljanje je moguće samo na zdrav zub. Stoga je potrebno izliječiti zub i ukloniti karijes prije samog postavljanja.

U kojim situacijama se preporuča zubna krunica?

• Kod nedostatka zuba. Zubnu krunicu postavljamo na zubni implantat.
• Kod zubnog mosta u nedostatku dva ili više zubi.
• U kozmetičke svrhe: za prekrivanje diskoloracija na zubu.
• Za prekrivanje molarno incizivne hipomineralizacije na zubu.
• Za prekrivanje zuba nakon liječenja korijena zuba.

Proces postavljanja

Potrebna su 3-4 dolaska na dogovorene termine.

 • 1.KORAK

  PREGLED I PLAN TERAPIJE

 • 3.KORAK

  PROBA I PROVJERA BOJE, OBLIKA I RUBOVA ZA SAVRŠEN FIT

 • 4.KORAK

  FIKSIRANJE

Zubna krunica

Postproceduralna njega

Iako štiti od loma i puknuća zuba, potrebno je detaljno četkati i uklanjati zaostatke naslaga u međuzubnim prostorima. Uz detaljnu higijenu i dobro oralno zdravlje, zubna krunica postići će maksimalan vijek trajanja. Puno je koraka koji mogu unaprijediti oralnu higijenu. Investirajte u dobru i ispravnu oralnu higijenu. Rutina pranja zubi traje svega 4 minute, a čini puno za vaš osmijeh. Posvetite se detaljnom izvođenju oralne higijene i dugoročno uživajte u besprijekornom oralnom zdravlju.

Prednosti i ograničenja

 • ZAŠTITA I LJEPŠA ESTETIKA ZUBA
 • FUNKCIONALNOST I POTPUNE ŽVAČNE SILE
 • DUGOTRAJNO PROTETSKO RJEŠENJE ( 10 – 15 godina)

Iako su važan dio zaštite zuba, one ne štite zub od razvoja karijesa. Posebice ukoliko svakodnevna oralna higijena nije potpuna ili ste skloni preskočiti je.

Zubna krunica i zubna ljuskica – razlike

Glavna razlika je da zubna krunica prekriva cijeli zub dok zubna ljuskica prekriva prednju plohu zuba.

Za odgovore na pitanja i dvojbe na temu zubnih krunica zakažite termin i saznajte sve detalje iz prve ruke. Doktor Šebečić pravi je stručnjak s godinama iskustva za zaštitu postojećih zubi i njihovu vrhunsku estetiku. U Dentus perfectus stomatološkoj poliklinici na zagrebačkoj adresi specijalizirani smo za vaš osmijeh! Redovito nas posjećujte na kontrolnom pregledu po uputi našeg stomatologa. U preporučenom vremenu poželjno je usnimiti zubni rendgen. To je najdetaljniji pregled kojim će stomatolog popratiti je li sve u redu.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Krunice za zube cijena

Cijena zubne krunice ovisi o odabranom materijalu, vrsti stomatološkog problema koji se rješava te oralnom zdravlju pacijenta. Početna cijena kreće se od 226 € po zubu.

Cirkonske krunice iskustva

Cirkonske krunice su najpopularnije i najtraženije rješenje radi prirodnog i transparentnog izgleda. Identičnog su izgleda kao i prirodni zubi. Materijal je u potpunosti biokompatibilan.

Upala zuba ispod krunice

Upala zuba ispod krunice izaziva veliku bol i pritisak koji je nemoguće ignorirati. Može biti izazvana karijesom, upalom korijena zuba, bolešću parodonta ili drugom patologijom zuba. Potrebno je usnimiti rendgen snimak i obaviti pregled kako bismo ustanovili i dijagnosticirali izvor problema.

Zubni implantati

Zubni implantati su titanski vijci koji se ugrađuju u zubnu kost. Zubna krunica postavlja se na prirodni zub ili na zubni implantat i u potpunosti oponaša prirodni zub.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS