Vrijeme čitanja: 6 minuta
vađenje umnjaka cijena

Vađenje umnjaka cijena

Vađenje umnjaka cijena može varirati od umnjaka do umnjaka. Vađenje umnjaka u velikom broju slučajeva poštedit će vas bolova, oteknuća, promjena u čeljusti te trajne štete po oralno zdravlje. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji brinemo za vaše oralno zdravlje i pratimo promjene između svakog pregleda. Posjetite nas i saznajte je li vam potrebno vađenje umnjaka.

Sadržaj:
VAĐENJE UMNJAKA CIJENA
KADA PREPORUČAMO VAĐENJE UMNJAKA?
VAĐENJE UMNJAKA CIJENA PREGLEDA S ORTOPANOM
JEDNOSTAVNO VAĐENJE UMNJAKA
KOMPLICIRANO VAĐENJE UMNJAKA
PERIOD OPORAVKA

Vađenje umnjaka cijena

Vađenje umnjaka cijena se razlikuje ovisno o vrsti vađenja umnjaka – jednostavno ili komplicirano vađenje umnjaka. S obzirom da umnjaci rastu posljednji u nizu svih trajnih zubi, često dolazi do poremećaja u rastu. Umnjaci mogu uzrokovati nesnosne bolove, ali i uzrokovati trajnu štetu i pomak postojećih zubi. Savjetujemo napraviti pregled na kojem ćemo procijeniti je li umnjak potrebno izvaditi ili je poželjno nastaviti pratiti njegov rast.

Kada preporučamo vađenje umnjaka?

Umnjaci su zadnji zubi – po 2 u svakoj čeljusti – koji su tijekom evolucije izgubili svoju svrhu. Naši pradjedovi koristili su ih za žvakanje hrane jer je tada i ljudska čeljust bila drugačijih proporcija i dimenzija. Danas se hrana obrađuje i napori koje koristimo za njezino žvakanje i usitnjavanje su značajno manji. Upravo iz tog razloga nije nam više potrebna velika čeljust jer niti prehrana nike divlja kao što je nekad bila. Umnjaci kod nekih izrastu u potpunosti, kod nekih djelomično ili uopće ne izrastu. U koju god skupinu da pripadate, važno je popratiti stanje s umnjacima. Brojni su slučajevi u kojiima vadimo umnjak radi zdravstvenih razloga. To može biti impaktirani umnjak, premala čeljust, bolesti desni, pogrešan smjer rasta, izbijanje susjednog zuba ili radi ortodontske terapije, za nadomjestak izgubljenog dijela zubne kosti. U svakom slučaju razloga ima mnogo. 

Vađenje umnjaka cijena pregleda s ortopanom

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji naš stomatolog prati razvoj umnjaka i na vrijeme prepoznaje ukoliko postoji moguća komplikacija radi koje je najbolje rješenje izvaditi umnjak. Redoviti pregledi omogućavaju nam hitru reakciju prije nego li se stvar zakomplicira. Radi nedostupnosti i teškog čišćenja često su pravi mamac za karijes i bolesti desni. U nekim slučajevima vrlo je važno i pametno izvaditi umnjake u ranoj mladosti jer to može spriječiti naknadno pomicanje zubi i promjene u čeljusti. Paket dobrodošlice za nove pacijente iznosi 34 € te uključuje ortopan i pregled. Ortopan ili zubni rendgen je nužan dio pregleda koji nam omogućava detaljan uvid u područje ispod linije desni.

Ovo je vaše vrijeme sa stomatologom kada možete saznati sve što vas zabrinjava. Za pregled ostavljamo dovoljno vremena kako bi odgovorili na sva vaša pitanja i uklonili sve strahove i nesigurnosti. Dentus perfectus stručnjaci stoje vam na raspolaganju za razgovor tijekom pregleda. Od pripreme za vađenje umnjaka pa sve do detaljnih uputa za period oporavka nakon zahvata.

Cijena zahvata razlikuje se u slučaju jednostavnog i kompliciranog vađenja umnjaka. Komplicirano vađenje umnjaka nazivamo još alveotomija. Na cijenu vađenja nadodaje se cijena lokalne anestezije. U cijenu je uključen kontrolni pregled. Za vas smo osigurali odlično stomatološko iskustvo. Svakodnevno donosimo novitete iz svijeta moderne stomatologije kako bi naši pacijenti ostvarili besprijekornu oralnu skrb. Vaš osmijeh zaslužuje biti u rukama stručnjaka za stomatologiju. U ordinaciji primjenjujemo najvišu razinu higijenskih protokola kako bi osigurali sterilne uvjete za rad.

  • Jednostavno vađenje umnjaka cijena

    Jednostavno vađenje umnjaka je vađenje koje se izvodi pomoću stomatoloških kliješta ispod linije desni bez previše komplikacija. U pravilu je to vađenje u “komadu”. Vađenje umnjaka radi se pod lokalnom anestezijom. Jednostavno vađenje umnjaka iznosi 67 € po zubu.

  • Komplicirano vađenje umnjaka cijena

    Alveotomija ili komplicirano vađenje umnjaka cijena je veća nego u slučaju jednostavnog vađenja iz razloga što je to operativni zahvat kojim režemo liniju desni te zubnu kost kako bi pristupili umnjaku. Umnjak je nekada moguće izvaditi u komadu no najčešće je potrebno ispiliti ga u nekoliko dijelova radi lakšeg vađenja. Zahvat je rutinski no može potrajati i iznimno je zahtjevan radi toga što umnjaci imaju najveće korijene. Komplicirano vađenje umnjaka cijena iznosi 160 € po zubu. Izvodimo ga također pod lokalnom anestezijom.

Period oporavka

Umnjaci su radi svoje veličine, izuzetno specifični zubi i nekako je sve vezano za umnjake izuzetno bolno iskustvo. Ako vas očekuje zahvat vađenja umnjaka ili ste ih netom izvadili donosimo savjete kako prilagoditi prehranu i odabir namirnica u danima oporavka. Po završetku zahvata osigurat ćemo vam detaljne upute koje je nužno pratiti kako bi sve prošlo u najboljem redu. Provodite detaljnu oralnu higijenu u ustima izuzev mjesta vađenja umnjaka. Za ispiranje slanom otopinom pričekajte 24 sata od zahvata. Suha alveola je stanje koje se javlja kod pacijenata koji se ne drže post operativnih uputa. Da bi što bezbolnije i bezbrižnije prošli kroz ovaj period savjetujemo da detaljno usvojite upute i pitate ako postoji neka nedoumica. Rado ćemo vas savjetovati.

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji koristimo vrhunske materijale i tehnike kojima pospješujemo period zarastanja rane u ustima. Posjetite nas na stomatološkom pregledu i spriječite na vrijeme oticanje, bolove i upalne reakcije uzrokovane umnjakom. Za točan iznos cijene zahvata u vašem slučaju posjetite nas na stomatološkom pregledu.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS