Vrijeme čitanja: 7 minuta
vađenje umnjaka cijena

Vađenje umnjaka cijena

Vađenje umnjaka cijena može varirati od umnjaka do umnjaka ovisno o složenosti pojedinog slučaja. Na temelju složenosti slučaja odredit ćemo o kojoj vrsti vađenja umnjaka. Vađenje umnjaka u velikom broju slučajeva poštedit će vas bolova, oteknuća, promjena u čeljusti te trajne štete po oralno zdravlje. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji brinemo za vaše oralno zdravlje i pratimo promjene između svakog pregleda. Posjetite nas i saznajte je li vam potrebno kirurško vađenje umnjaka.

Sadržaj:
VAĐENJE UMNJAKA CIJENA
KADA PREPORUČAMO VAĐENJE UMNJAKA?
VAĐENJE UMNJAKA CIJENA PREGLEDA S ORTOPANOM
JEDNOSTAVNO ILI KIRURŠKO VAĐENJE UMNJAKA
PERIOD OPORAVKA

Vađenje umnjaka cijena

Vađenje umnjaka cijena se razlikuje ovisno o vrsti vađenja umnjaka – jednostavno ili kirurško vađenje umnjaka. S obzirom da umnjaci rastu posljednji u nizu svih trajnih zubi, često dolazi do poremećaja u rastu. Umnjaci mogu uzrokovati nesnosne bolove, ali i uzrokovati trajnu štetu i pomak postojećih zubi. Savjetujemo napraviti pregled na kojem ćemo procijeniti je li umnjak potrebno izvaditi ili je poželjno nastaviti pratiti njegov rast.

Kada preporučamo vađenje umnjaka?

Umnjaci su zadnji zubi – po 2 u svakoj čeljusti – koji su tijekom evolucije izgubili svoju svrhu. Naši pradjedovi koristili su ih za žvakanje hrane jer je tada i ljudska čeljust bila drugačijih proporcija i dimenzija. Danas se hrana obrađuje i napori koje koristimo za njezino žvakanje i usitnjavanje su značajno manji. Upravo iz tog razloga nije nam više potrebna velika čeljust jer niti prehrana nike divlja kao što je nekad bila. Umnjaci kod nekih izrastu u potpunosti, kod nekih djelomično ili uopće ne izrastu. U koju god skupinu da pripadate, važno je popratiti stanje s umnjacima. Brojni su slučajevi u kojiima vadimo umnjak radi zdravstvenih razloga. To može biti impaktirani umnjak, premala čeljust, bolesti desni, pogrešan smjer rasta, izbijanje susjednog zuba ili radi ortodontske terapije, za nadomjestak izgubljenog dijela zubne kosti. U svakom slučaju razloga ima mnogo. 

Vađenje umnjaka cijena pregleda s ortopanom

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji naš stomatolog prati razvoj umnjaka i na vrijeme prepoznaje ukoliko postoji moguća komplikacija radi koje je najbolje rješenje izvaditi umnjak. Redoviti pregledi omogućavaju nam hitru reakciju prije nego li se stvar zakomplicira. Radi nedostupnosti i teškog čišćenja često su pravi mamac za karijes i bolesti desni. U nekim slučajevima vrlo je važno i pametno izvaditi umnjake u ranoj mladosti jer to može spriječiti naknadno pomicanje zubi i promjene u čeljusti. Paket dobrodošlice za nove pacijente iznosi 35 € te uključuje ortopan i pregled. Ortopan ili zubni rendgen je nužan dio pregleda koji nam omogućava detaljan uvid u područje ispod linije desni. Nakon što dijagnosticiramo stomatološki problem u skladu s time ćemo savjetovati plan i cijenu zahvata. Ovo je vrijeme kada možete saznati sve što vas zabrinjava. Za pregled ostavljamo dovoljno vremena kako bi odgovorili na sva vaša pitanja i uklonili sve strahove i nesigurnosti. Dentus perfectus stručnjaci stoje vam na raspolaganju za razgovor tijekom pregleda. Od pripreme za vađenje umnjaka pa sve do detaljnih uputa za period oporavka nakon zahvata.

Jednostavno ili kirurško vađenje umnjaka

Cijena zahvata razlikuje se u slučaju jednostavnog i kirurškog vađenja umnjaka. Kirurško vađenje umnjaka stručno nazivamo alveotomija. Kirurško vađenje umnjaka izvodi se u slučaju zarobljenog umnjaka. U slučaju zarobljenog umnjaka kirurškim putem pristupamo umnjaku. S obzirom nat složeniji, dulji i kompleksniji zahvat često ga nazivamo i komplicirano vađenje umnjaka. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji za vas smo osigurali odlično stomatološko iskustvo. Svakodnevno donosimo novitete iz svijeta moderne stomatologije kako bi naši pacijenti ostvarili besprijekornu oralnu skrb. Vaš osmijeh zaslužuje biti u rukama stručnjaka za stomatologiju. U ordinaciji primjenjujemo najvišu razinu higijenskih protokola kako bi osigurali sterilne uvjete za rad.

  • Jednostavno vađenje umnjaka cijena

    Jednostavno vađenje umnjaka izvodimo pomoću stomatoloških kliješta ispod linije desni bez previše komplikacija. U pravilu je to vađenje u “komadu”. Pomoću stomatoloških alata nastojimo olabaviti zub i glatko ga izvući iz zubne kosti. Područje ekstrakcije anesteziramo tako da pacijent ne osjeća bol niti u jednom trenutku. Jednostavno vađenje umnjaka iznosi 60€ po zubu.

  • Kirurško vađenje umnjaka cijena

    Alveotomija ili kirurško vađenje umnjaka cijena je veća nego u slučaju jednostavnog vađenja iz razloga što je to operativni zahvat kojim režemo liniju desni te zubnu kost kako bi pristupili umnjaku. Umnjak je nekada moguće izvaditi u komadu no najčešće je potrebno ispiliti ga u nekoliko dijelova radi lakšeg vađenja. Zahvat je rutinski no može potrajati i iznimno je zahtjevan radi toga što umnjaci imaju najveće korijene. Kirurško vađenje umnjaka cijena iznosi 200 € po zubu. Izvodimo ga u lokalnoj anesteziji.

Nekoliko savjeta

Umnjak je teže izvaditi što je osoba starija. Mlađi pacijenti imat će nešto mekšu kost tako da je i zahvat nešto jednostavniji za mlađe pacijente. Ovo ne kažemo samo da vas potaknemo da što prije razmislite o vađenju umnjaka nego da bismo na vrijeme spriječili promjene u čeljusti do kojih dolazi kod izrastanja i pomicanja umnjaka. U slučaju ortodontske terapije preporučamo posavjetovati se o situaciji s umnjacima prije početka terapije kako bi se na vrijeme isplaniralo vađenje umnjaka ako je ono potrebno. U suprotnome nakon završetka terapije može doći do neželjenog preslagivanja i pomicanja zubi. Umnjaci koji se nalaze duboko u zubnoj kosti mogu biti smješteni neposredno uz sam živac što dodatno otežava operativni zahvat vađenja umnjaka.  Umjaci sa nepravilnim korijenjem mogu biti pravi izazov iziskujući pokoji atom snage više da bismo ih uspješno izvadili. 

Oporavak nakon zahvata

Umnjaci su radi svoje veličine, izuzetno specifični zubi i nekako je sve vezano za umnjake izuzetno bolno iskustvo. Ako vas očekuje zahvat vađenja umnjaka ili ste ih netom izvadili donosimo savjete kako prilagoditi prehranu i odabir namirnica u danima oporavka. Po završetku zahvata osigurat ćemo vam detaljne upute koje je nužno pratiti kako bi sve prošlo u najboljem redu. Provodite detaljnu oralnu higijenu u ustima izuzev mjesta vađenja umnjaka. Za ispiranje slanom otopinom pričekajte 24 sata od zahvata. Suha alveola je stanje koje se javlja kod pacijenata koji se ne drže post operativnih uputa. Da bi što bezbolnije i bezbrižnije prošli kroz ovaj period savjetujemo da detaljno usvojite upute i pitate ako postoji neka nedoumica. Rado ćemo vas savjetovati.

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji koristimo vrhunske materijale i tehnike kojima pospješujemo period zarastanja rane u ustima. Posjetite nas na stomatološkom pregledu i spriječite na vrijeme oticanje, bolove i upalne reakcije uzrokovane umnjakom. Za točan iznos cijene zahvata u vašem slučaju posjetite nas na stomatološkom pregledu.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Često postavljena pitanja

Mogu li sutradan na posao ako sam vadio/la umnjak?

Da! Najčešće nema potrebe da pacijent otvara bolovanje. No morate računti kako nije moguće neke psolove obavljati 100%-tno nakon vađenja umnjaka. Ukoliko vaše radno mjesto uključuje puno pričanja, predavanja ili slične radnje onda će u tom slučaju biti potrebno uzeti bolovanje. No za sve ostalo biti ćete u redu. Naši pacijenti, točnije studenti, redovito odlaze na predavanja dan nakon vađenja i nikada nije bilo problema vezano za svakodnevne obaveze.

Zašto neki pacijenti žele opću anesteziju kod vađenja umnjaka?

Iako je općepoznato kako umnjaci jako bole, to je stvorilo želju da se zahvat radi u općoj anesteziji. No to nije nužno. Zahvat vađenja umnjaka je bezbolan i provodimo ga u lokalnoj anesteziji. Pacijenti ponekad misle da će lakše podnijeti zahvat ako ništa ne čuju i nisu prisutni tijekom zahvata. No zahvat obavljamo brzo i efikasno i nema potrebe za općom anestezijom. Lokalna anestezija može držati i do 5-6 sati nakon zahvata.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS