Vrijeme čitanja: 8 minuta
navlake za zube

Navlake za zube

Navlake za zube su omiljeni odabir naših pacijenata kojim postižemo prirodan izgled i zaštitu oštećenih zubi. Otkrivamo rezultate osmijeha koje je moguće očekivati uz zubne krunice. Navlake prvenstveno služe za očuvanje oblika zuba i povratak izgubljenih funkcija te povrh svega vrhunsku estetiku osmijeha.

Sadržaj:
ŠTO SU NAVLAKE ZA ZUBE?
KADA PREPORUČAMO NAVLAKE ZA ZUBE?
PREDNOSTI
VODIMO VAS KROZ PROCES IZRADE
FINALNI REZULTATI KOJE MOŽETE OČEKIVATI
NAVLAKE ZA ZUBE ZA POTPUN SMILE MAKEOVER
ZUBNE LJUSKICE KAO MOGUĆA ALTERNATIVA
KAKO IZGLEDA NJEGA ZA NAVLAKE ZA ZUBE?

Što su navlake za zube?

Navlake za zube ili zubne krunice su protetsko rješenje koje trajno fiksiramo na zub kako bi  njihova svrha je osigurati zaštitu prirodnog zuba. Osim što učinkovito štite postojeći zub, osigurat će vam sjajan izgled osmijeha. Njima postižemo velike transformacije osmijeha i uspješnu nadoknadu zubi. Navlake za zube postavljamo na prirodan zub ili na zubni implantat. Najčešće su dio završnog koraka u procesu liječenja korijena zuba. 

Stomatolozi u Dentus perfectus privatnoj stomatološkoj ordinaciji nude protetske nadomjestke odlične kvalitete i rješenja za sve stomatološke probleme uključujući nedostatke zubi. Uz modernu opremu i najnovije tehnike ostvarite ugodno iskustvo stomatološkog liječenja.

Kada preporučamo navlake za zube?

U slučaju endodontskih liječenja korijena zubi te drugih velikih oštećenja zubi, potrebno je osnažiti preostali zub, zaštititi korijen zuba, te pravilno raspodijeliti prijenos žvačnih sila.  

Prednosti 

 • Povratak izgubljene funkcije zuba

  Potpuna stabilnost prilikom žvakanja i zagriza. Prekrivanje oštećenog ili tamno obojenog zuba.

 • Kozmetičko rješenje

  Rješenje za najzahtjevnije anomalije zuba. Prekrivanje oštećenog ili tamno obojenog zuba.

 • Zaštita zuba

  Učvršćuje zub i sprječava puknuće zuba. Štiti unutrašnjost zuba od daljnjih karijesa.

Vodimo vas kroz proces izrade

1. Pregled i dijagnostika

Stomatološki pregled nužan je korak kako bismo procijenili mogu li navlake za zube biti rješenje za vaš problem. Potrebno je provjeriti zdravlje zubi iz razloga što protetska rješenja postavljamo isključivo na zdrave zube. Rendgen dijagnostika potvrdit će zdravi korijen zuba. Ukoliko postoji upala na zubu na koji se postavlja navlaka potrebno je prvo izliječiti zub. Zubne krunice u pravilu traju od 5 do 15 godina. Kako bi ostvarili maksimalan vijek trajanja navlaka potrebno je dijagnosticirati detaljan plan liječenja. Saznajte što sve uključuje paket dobrodošlice za nove pacijente

2. Intraoralni skener

Digitalni sken ili otisak šaljemo našem dentalnom laboratoriju kako bi izradili navlake po prirodnom zubu i u skladu sa zagrizom, veličinom, bojom i oblikom ostalih zubi. U ovom koraku slikamo boju prirodnih zubi koju ćemo poslati dentalnim tehničarima kako bi odabrali podton koji će odgovarati prirodnom izgledu vaših zubi. Uklanjanjem zubne cakline stvaramo prostor za navlake za zube.

3. Privremene navlake za zube 

Za vrijeme izrade navlake za zube, osigurat ćemo vam privremenu zubnu krunicu. Privremena zubna krunica ima nekoliko svrha. Pacijentima najbitnija svrha je prikrivanje nedostataka zuba dok traje proces izrade i probe trajne krunice. Ukoliko se zub nalazi u prednjoj fronti, njegova vidljivost je naglašena i lako primjetna. Radi brušenja i ostalih postojećih nedostataka u vidu tamne boje zuba, pacijenti vole prikriti zub i kroz proces izrade proći što neprimjetnije. Druga bitna funkcija tiče se funkcionalnosti i prilagodbe. Privremena zubna krunica omogućit će desnima da se prilagode na mjestima završetaka zubne krunice. Uz to zaštitit će zub od oštećenja u periodu dok izrađujemo navlake za zube.

4. Probe

Probe su nam od velike važnosti i posvećujemo im puno detalja kako bi se uvjerili da je sve u najboljem redu i ukoliko je potrebno nešto dodatno prilagoditi za maksimalnu udobnost.

5. Izrada trajne navlake za zube

Slijede probe trajne navlake za zube koju izrađujemo. Probe nam služe kako bismo maksimalno prilagodili zubnu krunicu vašem obliku zuba, visini, ispravnom zagrizu i boji zuba. S obzirom na dug vijek trajanja zubne krunice, želimo da sve bude odlično odrađeno kako bi postigli maksimalnu udobnost i maksimalan vijek trajanja navlake za zube. 

Finalni rezultati koje možete očekivati

 • Zaštita zuba od bakterija i karijesa

 • Smanjen rizik od infekcija zuba

 • Smanjena mogućnost puknuća

 • Sprječava propadanje zuba

U slučaju kada je zub oštećen radi puknuća, liječenja korijena i drugih anomalija zuba, oštećenje postaje vidljivo. Zub je često smanjen i odudara od susjednih zubi što veličinom, što oblikom, što bojom. Zubne krunice postavljamo na pripremljen zub. Vratit ćemo vaš prirodan izgled zuba. Vaš osmijeh ponovno će biti potpun. Uz vraćen izgled zuba, vratit ćemo i njegove izgubljene funkcije. Prednosti su ugodan osjećaj i pravilno žvakanje. Pravilno žvakanje izuzetno je važno za zaštitu svih zubi od puknuća u slučaju pogrešne raspodjele pritiska. Nakon cementiranja krunice za zube mogu izazvati neugodan osjećaj za jezik. Potrebno je nekoliko dana da se jezik privikne na nov oblik zuba. Za sve pacijente koji se suočavaju s bruksizmom, potrebno je izraditi i zaštitnu nagriznu udlagu koja će zaštititi postojeće zube od mogućeg oštećenja prilikom naleta velikih sila.

Zubne ljuskice kao moguća alternativa

Zubne ljuskice koristimo za sitne nedostatke zuba poput boje ili oblika zuba. No one su isključivo kozmetičkog karaktera i koristimo ih za prednju frontu zubi. Dok zubne ljuskice koristimo kako bi produžili životni vijek zuba. Prvotno želimo zaštititi zub i produžiti njegov vijek trajanja. Lijep izgled zuba i kompletnog osmijeha definitivno je dodatni plus zašto pacijenti vole ljuskice za zube i zašto se za njih u konačnosti i odlučuju.

Kako izgleda njega za navlake za zube?

Za navlake za zube potrebno je brinuti jednako kao i za prirodne zube. Potrebno je provoditi redovitu oralnu higijenu. To uključuje detaljno četkanje zubi zubnom četkicom u trajanju od 2-3 minute, korištenje zubnog konca ili tuša za usta u međuzubnim prostorima te usne vodice radi antibakterijskog djelovanja. Preporučamo koristiti zubnu pastu s dodatkom fluora. Posjećujte nas na redovitim kontrolnim pregledima i uklanjanju zubnog kamenca u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji. Zdravlje zuba ispod zubne krunice moguće je redovito provjeravati uz pomoć ortopana. Ortopan nam daje uvid u područje ispod linije desni. 

Sačuvajte postojeće zube uz odličan i prije svega prirodan izgled zuba. Protetskim nadomjestcima pacijentima omogućavamo odličnu higijenu. Posjetite nas na stomatološkom pregledu i saznajte više detalja i sve mogućnosti terapija. Potražite savjet Dentus perfectus stomatologa na adresi Lastovska 12 a. 

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Navlake za zube (Često postavljena pitanja)

Navlake za zube cijena

Cijena navlake za zube ovisi o materijalu odabira. U ponudi imamo nekoliko opcija i svaku preporučujemo u određenom slučaju i s određenom problematikom. Za sve detalje oko odabira vrste navlake najbolje je zatražiti stručno mišljenje našeg stomatologa. Cijena navlake kreće se od  292 € do 400 €.

Cirkonske krunice cijena

Cirkonske krunice odličan su odabir radi svoje izrazite čvrstoće i otpornosti. Cijena iznosi od 292 € do 400 €.

Zubne krunice cijena forum

Zubne krunice cijena forum obuhvaća različita iskustva pacijenata. No važno je reći da svaki pacijent ima individualan slučaj i potrebe. U nekim slučajevima pacijenti se suočavaju sa bruksizmom koji stvara velike nalete žvačnih sila koje mogu oštetiti zube. Prije odabira zubne krunice svakako se posavjetujte sa našim stomatologom.

Koliko dugo traju navlake na zubima

Vijek trajanja navlake na zubima iznosi od 5 do 15 godina. Navlake je potrebno njegovati i brinuti za cjelokupno oralno zdravlje kako bi maksimalno produžili njihov vijek trajanja.

Upala zuba ispod krunice

Ukoliko se javi upala zuba ispod krunice potrebno je liječiti upalu korijena zuba. Liječenje provodimo endodontskom terapijom.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS