Vrijeme čitanja: 6 minuta
cirkonske krunice

Sve prednosti cirkonske krunice

Cirkonske krunice su idealno stomatološko rješenje za kompletnu zamjenu krune zuba. Naši pacijenti odabiru ovaj tip zubne krunice radi dugogodišnje trajnosti i lijepe estetike.

Sadržaj:
ZAŠTO ODABRATI CIRKONSKE KRUNICE: savjet stomatologa
3 PREDNOSTI CIRKONSKE KRUNICE
DOBRO ORALNO ZDRAVLJE JE IMPERATIV
CIRKONSKE KRUNICE ISKUSTVA ODAJU MAKSIMALNO ZADOVOLJSTVO PACIJENATA
VODIMO VAS KROZ PROCES IZRADE 

Zašto odabrati cirkonske krunice: savjet stomatologa

Cirkonske krunice odlično su rješenje u velikom broju slučajeva. Cirkon je odličan materijal izbora iz više razloga. Njegove glavne karakteristike su čvrsta i snažna struktura. Svojim izgledom uspješno oponaša prirodan zub. Koristi se u slučaju nastalih oštećenja na kruni zuba te u slučaju pokvarenih ili napuklih zubića. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji paket dobrodošlice za nove pacijente osigurat će vam 100%-tnu dijagnostiku u sklopu prvog pregleda. Paket uključuje klinički pregled i rendgen snimak zubi. Protetska rješenja naša su specijalnost. Cirkonske krunice najsličnije su prirodnim zubima i odlično su rješenje što za prednje, što za stražnje zube. Restauracijom ovog tipa nastojimo postići prirodan osmijeh.

3 prednosti cirkonske krunice

Zahvaljujući napretku same tehnologije i novorazvijenih tehnika u stomatološkim liječenjima, razvijeni su materijali koji vjerno nadomještaju zub i sve njegove funkcije. Jedan od najpoželjnijih stomatoloških materijala je upravo cirkon. To cirkonske krunice čini izvrsnim rješenjem za nadomjestak zuba.

 • Hipoalergen materijal i biokompatibilnost

  visokokvalitetan materijal cirkonske krunice ne uzrokuje alergijske reakcije i ne izaziva iritabilno djelovanje. Metalna baza i keramika osigurat će sigurno, stabilno i čvrsto rješenje.

 • Dugotrajnost

  predviđen vijek trajanja ove vrste stomatoloških rješenja je od 10-15 godina. Na to će utjecati puno čimbenika. Neki od najbitnijih koje valja izdvojiti svakako su oralna higijena, jeste li pušač te zdravstveno stanje pacijenta.

 • Prirodan izgled

  cirkonske krunice istovjetnog su izgleda kao i prirodan zub. Upravo ih to čini najpopularnijim estetskim rješenjem. Svjetlost uspješno prodire kroz cirkon. U usporedimo li ih sa prirodnim zubom, nema vidljive razlike.

Cirkonske krunice poželjno su rješenje u sljedećim situacijama:

Dobro oralno zdravlje je imperativ

Predviđen vijek trajanja cirkonske krunice najčešće iznosi od 10 do 15 godina. Puno čimbenika može utjecati na vijek trajanja zubne krunice. Dobrom oralnom higijenom i redovitim pregledima moguće je produžiti vijek trajanja. U suprotnome je moguće očekivati nešto kraći vijek trajanja usred loše slike oralnog zdravlja. Važno je reći kako zubne krunice postavljamo na zdrav zub. Ukoliko zub ima upalni proces, potrebno je provesti njegovo liječenje. Liječenje upale korijena zuba provodimo endodontskom terapijom.

Cirkonske krunice iskustva odaju maksimalno zadovoljstvo pacijenata

Perfekcionističko oko doktora Šebečića ne dozvoljava propuste. Iskustva pacijenata govore nam kako su pacijenti maksimalno zadovoljni ovim oblikom restaurative. Pravilna briga i njega oko zubnih nadomjestaka te svakodnevno korištenje oralnog tuša može napraviti veliki pomak u individualnoj oralnoj njezi. Potrebno je započeti ispravne korake higijene i zaštititi postojeće zube i stomatološke radove.

Vodimo vas kroz proces izrade

Osim što pomažu postići ljepši izgled zuba, također pomažu održati zdravlje i zaštitu unutrašnjeg dijela zuba. Ako vam je potrebna zubna krunica, potrebno je pripremiti zub za zubnu krunicu. Postupak izrade započinjemo brušenjem zuba i skeniranjem intraoralnim skenerom. Proces smo u potpunosti digitalizirali za ugodnije iskustvo pacijenata. Biti će potrebno napraviti probu ili dvije prije fiksiranja zubne krunice. Na probama imamo mogućnost dodatno prilagoditi zubni nadomjestak po vašem osmijehu. Bilo da je riječ o točnoj nijansi zuba, obliku ili veličini – na probama smo jako detaljni. Jednom kada smo sigurni da su svi uvjeti ispunjeni, uslijedit će cementiranje zubne krunice. Time završavamo proces, a vi dobivate nov i potpun zub!

Ovime smo za vaš osmijeh osigurali:

 • Funkcionalnost zagriza

 • Produžen vijek trajanja zuba

 • Vrhunsku estetiku

 • Zaštitu od daljnjeg oštećenja zuba

Cirkonske krunice osigurat će vam dugotrajno rješenje istovjetno prirodnom zubu. Razliku nećete ni primjećivati. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji vodimo se dugotrajnim rješenjima i stvaramo osmijehe koji će trajati, upravo zato posebnu pažnju posvećujemo probama. Našim pacijentima zahvaljujemo na strpljivosti tijekom svake probe. Od velike nam je važnosti stvarati zadovoljne osmijehe i tome posvećujemo maksimalnu pažnju. Na svaki osmijeh gledamo kao da je naš vlastiti. Na poveznici saznajte kada odabrati zubne krunice, a kada zubne ljuskice.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Cirkonske krunice cijena?

Cijena cirkonske krunice iznosi 360 €.

Krunice za zube cijena?

Krunice za zube protetski su dio kojim uspješno nadomještamo zub. Izrađuju se individualno po mjerama vašeg zuba. Krunice za zube cijena se kreće od 226 € ovisno o odabranom materijalu.

Zubne krunice cijena forum?

Zubne krunice cijena forum može varirati u rasponu od 292 do 385 €.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS