Vrijeme čitanja: 5 minuta

Intraoralni skener za ugodnije stomatološko iskustvo

Intraoralni skener je inovacija iz svijeta stomatologije kojom smo unaprijedili do sada korišten tradicionalni način uzimanja otisaka pomoću glinene mase. Upoznajte i Vi novu tehnologiju u našoj ordinaciji. Uz ovu inovaciju i Medit i700 intraoralni skener za naše pacijente odlučili smo pojednostaviti proces uzimanja otisaka. Za pacijente to znači još ugodnije stomatološko iskustvo ostvareno u kraćem vremenskom periodu od onog na koje ste navikli. Analogni način rada sve je manje popularan, a digitalni način sve više ispunjava današnje potrebe stomatoloških terapija.

Sadržaj
ŠTO JE INTRAORALNI SKENER?
KOJE SU PREDNOSTI DIGITALNOG SKENIRANJA?
KAKO IZGLEDA PROCES SKENIRANJA?
ZA ŠTO SE SVE KORISTI INTRAORALNI SKENER
O PRIMJENI

Što je intraoralni skener?

Meditov i700 intraoralni skener novi je ručni pomagač koji iskustvo izrade protetskih radova i zubnih nadomjestaka čini puno ugodnijim. Napredna tehnologija omogućava najprecizniji pristup izradi radova. Za razliku od uzimanja otiska medit i700 intraoralni skener povećava uvid u stvarni izgled čeljusti, zubne kosti i zubi.

Koje su prednosti digitalnog skeniranja?

 • 3D prikaz

  Ovom popularnom i novom metodom skeniramo zube i čeljust kako bi dobili 3D prikaz. 3D prikaz služi nam za precizniju izradu, modifikaciju i maksimalnu prilagodbu radova. Pacijent dobiva uvid u u točan izgled zubi i čeljusti. Ukoliko postoje zubni karijesi ili određene promjene odmah ćemo ih uočiti.

 • Trenutačni prijenos snimke zubnom laboratoriju

  Umreženost i brzi prijenos snimke omogućava nam trenutačnu povezanost i komunikaciju s našim dentalnim laboratorijem. Na taj način štedimo vam vrijeme i ubrzavamo izradu. Za to vrijeme možemo se posvetiti vašim brigama i strahovima kako bi pronašli idealno rješenje za vaš slučaj.

 • Veća preciznost izrade

  Digitalni svijet omogućava nam precizniji prikaz i bilježenje pojedinačnih slučajeva. U stomatologiji je to izuzetno bitno kod izrade zubi i zubnih nadomjestaka.

 • Ugodno iskustvo

  Zaboravite okuse otisnih masa, intraoralni skener nećete ni osjetiti. Prepoznat ćete ga jedino po zvuku i melodiji koju svira prilikom skeniranja.

 • Jednostavno korištenje

  Nema ponavljanja otisaka. U iznimnim slučajevima kada zubni laboratorij to zatraži, dovoljno je ponoviti skeniranje zubi.

Kako izgleda proces skeniranja?

Na uređaju vršimo kalibraciju kako bi osigurali maksimalnu preciznost uređaja. Proces skeniranja započinje apliciranjem i prelaskom ovog moćnog uređaja uz svaki zub.i čeljust pacijenta kako bi stvorili 3D sliku. Slika se pojavljuje na ekranu. Pacijent ima mogućnost pratiti stvaranje slike. Novom tehnologijom izrađujemo 3D elektronski prikaz zubi i čeljusti. Vrijeme izrade prikaza traje svega nekoliko minuta. 3D snimak nakon skeniranja trenutačno se šalje našem zubnom laboratoriju. Zubni laboratorij tako dobiva mogućnost detaljnog uvida u slučajeve naših pacijenata. Izrada rješenja prvotno se izrađuje pomoću 3D printera koji izrađuje 3D model.

Za što sve koristimo intraoralni skener?

Intraoralni skener koristimo za protetske radove, kod implantata, u ortodonciji i estetskoj stomatologiji.

O primjeni

Intraoralni skener sve se češće primjenjuje. Zubne krunice i zubni most te druge varijante protetskih rješenja moguće je izraditi skeniranjem zubi. Digitalni način rada omogućava nam uštediti vaše vrijeme s obzirom da transfer podataka vršimo digitalnim putem umjesto da šaljemo radove fizičkim putem. Digitalnim radom postižemo visoku kvalitetu i točan prijenos podataka. Izrada fiksnih i pomičnih aparatića od sada je mnogo jednostavnija za izradu. Nema više neugodnih okusa materijala za uzimanje otiska.

Intraoralni skener je postao naš glavni pomagač u izradi vaših osmijeha. Više nema razloga da se šuška o pojednostavljivanju procesa uzimanja otisaka jer je to sada stvarnost naših sadašnjih i budućih pacijenata. Digitalne otiske uzimamo uz pomoć najnovije tehnologije. Digitalizirani način rada donosi nam brojne prednosti. Jedna od ključnih prednosti je mogućnost da detaljno isplaniramo krajnji ishod terapije, ali i svaki korak procesa izrade rada. Nazovite nas i naručite se na pregled kako bi dobili detaljan plan terapije.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS