Vrijeme čitanja: 4 minuta
privatno vađenje zuba cijena

Privatno vađenje zuba cijena

Privatno vađenje zuba cijena ovisi o nekoliko ključnih faktora. Kada zub nije moguće popraviti niti izliječiti uslijed teških upala korijena, zub je nužno izvaditi.

Sadržaj:
PRIVATNO VAĐENJE ZUBA CIJENA
PRIVATNO VAĐENJE ZUBA CIJENA ZAHVATA
RENDGEN SNIMAK ZA TOČNU DIJAGNOZU
PRIVATNO VAĐENJE UMNJAKA
OPORAVAK OD VAĐENJA ZUBA
NADOMJEŠTANJE IZVAĐENOG ZUBA

Privatno vađenje zuba cijena

Vađenje zuba u Dentus perfectus privatnoj stomatološkoj ordinaciji je uvijek ugodno iskustvo. Zahvat provodimo uz lokalnu anesteziju u potpunosti bezbolno. Cijena vađenja zuba kreće se od 30 € do 70 € i ovisi o vrsti zuba. Cijena anestezije iznosi 15 – 20 €. Cijena vađenja razlikuje se za mliječne zube, trajne ili ankilozirne zube te za umnjak. Cijena ovisi o tome je li riječ o jednokorijenskom ili višekorijenskom zubu ili kirurškom vađenju zuba.

Privatno vađenje zuba cijena zahvata

Ankilozirni zub je oštećen zub koji je prethodno bio liječen i postoji velika mogućnost za njegovo puknuće tijekom vađenja. Takva vađenja su zahtjevna i potrebno je dulje vrijeme za zahvat. Zub je potrebno opustiti i izvaditi iz njegova ležišta zajedno s korijenom. Nakon što zub izvadimo iz ležišta ostaje nam očistiti ranu i po potrebi staviti kolageni uložak za ubrzano i sigurno zaraštanje rane.

Rendgen snimak za točnu dijagnozu

Rendgen snimak omogućava nam potpun uvid u zdravstveno stanje. Ortopan je poželjno usnimiti u slučaju problema sa zubom kako bismo vidjeli stanje korijena i kako bismo potvrdili dijagnozu. Na temelju rendgen snimka možemo točno dijagnosticirati problem i odrediti terapiju. Za slučajeve kada je zub već toliko oštećen da ga nije moguće sanirati, preporuča se vađenje zuba. Za nove pacijente u ponudi imamo Paket dobrodošlice u sklopu kojeg se ostvaruje povoljnija cijena. Ortopan snimamo u rendgen studiju u prostorijama ordinacije. Za sve pacijente koji su već usnimili rendgen snimak savjetujemo da snimak ponesu na zakazani termin ili nam ga pošalju na email adresu.

Privatno vađenje umnjaka

Privatno vađenje umnjaka može biti jednostavno ili složeno. Složeno vađenje umnjaka uključuje operativni kirurški zahvat kada umnjaci nisu u potpunosti izrasli. Umnjaci su najveći zubi, smješteni su najdalje u čeljusti s najdubljim korijenjem. Iz tog razloga njihovo vađenje može biti izuzetno zahtjevno. U slučaju složenog vađenja umnjaka potrebno je otvoriti zubno meso i doći do zuba. Zub se vadi ili u komadu ili se reže na dijelove kako bismo ga lakše izvadili van.

Oporavak od vađenja zuba

Oporavak od vađenja zuba traje od nekoliko dana do mjesec dana, ovisno o vrsti vađenja. Tijekom oporavka potrebno je pojačano provoditi oralnu higijenu kako bi rana i područje oko rane bilo čisto. U danima nakon zahvata preporuča se posebna prehrana i izbjegavanje tvrde, ljepljive, vruće i ljute hrane. Izbjegavajte žvakati na strani gdje je zub izvađen. Nije dozvoljeno grgljanje ni mućkanje prva 24 sata od vađenja zuba. Pušačima savjetujemo da ne puše u tom periodu.

Nadomještanje izvađenog zuba

Izvađen zub moguće je nadomjestiti. O protetskim rješenjima savjetovat će vas naš stomatolog. Moguće opcije uključuju zubni implantat i zubni most. U ordinaciji zagovaramo imedijatnu implantaciju kojom je moguće ugraditi zubni implantat neposredno nakon vađenja zuba. Za taj zahvat radimo dodatne provjere i preglede kako bismo potvrdili jeste li kandidat za zahvat.

Suočavate li se s lošom dijagnozom za određen zub, savjetujemo Vas da potražite mišljenje našeg stomatologa. U slučaju vađenja zuba preporučamo da odmah isplanirate nadomještanje zuba kako bi sačuvali oralno zdravlje. Za plan terapije posjetite nas u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS