Vrijeme čitanja: 6 minuta
pasta za izbjeljivanje zubi

Pasta za izbjeljivanje zubi

Pasta za izbjeljivanje zubi idealna je za održavanje bjeline u periodu između tretmana izbjeljivanja. Uz preporučenu pastu osigurajte sjajan osmijeh cijelu godinu. Ne dozvolite da sjaj vašeg osmijeha padne u drugi plan. Uz Dentus perfectus stručnjake za osmijehe vaša potraga za sjajnim osmijehom je završena! Danas, više nego ikad, obraćamo pažnju na lijep osmijeh i sjajne zube. Estetska stomatologija omogućava nam da vam približimo tretmane kojima je moguće poboljšati i osvježiti izgled. Saznajte zašto odabrati profesionalni tretman izbjeljivanja zubi i kako održavati sjajan osmijeh tokom cijele godine. Za Vas donosimo provjerene preporuke i sigurnu rutinu koju vole stomatolozi u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji.

Sadržaj:
PASTA ZA IZBJELJIVANJE ZUBI
KOJA PASTA ZA IZBJELJIVANJE ZUBI DAJE NAJBOLJI EFEKT?
ZUBI
PROFESIONALNI TRETMAN IZBJELJIVANJA ZUBI
OPASNOST IZVOĐENJA IZBJELJIVANJA ZUBI KOD KUĆE

Pasta za izbjeljivanje zubi

Pasta za izbjeljivanje zubi je odličan pomoćnik u održavanju bijelog osmijeha između godišnjih tretmana izbjeljivanja zubi. Uz pravilan izbor paste i četkice za zube moguće je maksimizirati efekat bijelih zubi unatoč navikama koje ostavljaju tragove na zubima. Najbolji rezultat postiže se korištenjem paste u kombinaciji s električnom ultrazvučnom četkicom za zube. Koristite ju kao dodatno pranje u danu. Dakle, nakon konzumacije hrane potrebno je ići sa regularnom četkicom i pastom koja će jače očistiti zube. Pastu za izbjeljivanje zubi preporučamo koristiti u slučaju prvog ili posljednjeg pranja zubi u danu.  Tretman izbjeljivanja zubi naš je najdraži tretman radi suptilne promjene, a opet osvježenog i uočljivog sjaja zubi. Pastom je moguće posvijetliti zube za jednu nijansu ili zadržati postojeću nijansu boje zubi.

Kada koristiti pastu za izbjeljivanje zubi?

Ovaj tip paste preporučamo koristiti ujutro ili navečer prije spavanja. Ujutro ju je dobro nanositi prije doručka. Druga najdraža stvar kod ove paste je to što je idealna za svjež dah koji će potrajati. Idealno ju je koristiti ujutro za svakoga tko ujutro konzumira samo pića, a čeka kasnije sate u danu za doručak. U slučaju da ste ljubitelj doručka, preporučamo koristiti pastu s dodatkom fluora koja zaštititi vaše zube. Vodica za usta s efektom izbjeljivanja, idealna je nadopuna za efekt bijelih zubi. Redovitim korištenjem usne vodice, ultrazvučne električne četkice i paste za izbjeljivanje efekt bijelih zubi bit će postojan.

U kombinaciji s kojom četkicom se koristi pasta za izbjeljivanje zubi?

Korištenje paste za izbjeljivanje zubi donosi najveće rezultate ukoliko se koristi u kombinaciji s ultrazvučnom električnom četkicom za zube. Zahvaljujući ultrazvučnim valovima visoke frekvencije uspješno razbija zubni plak. Idealna je za osobe sklone zubnom kamencu te za sve pacijente sa nekim oblikom protetskog nadomjestka na zubu. Odličan je izbor i u slučaju zubnih implantata. Zubni kamenac stvara se i na nadomjestcima zubi. Iako su zamjene za zub – zubne krunice, zubne ljuskice, zubni implantati te zubni most podliježu nakupinama zubnog kamenca. Preventivno korištenje ultrazvučne četkice može spriječiti razvoj bolesti parodonta. Od ultrazvučnih električnih četkica preporučujemo Megasonex četkicu M8-S.

Koja pasta za izbjeljivanje zubi daje najbolji efekt?

Pasta koju preporučujemo te i sami svakodnevno koristimo je Blend-a-med Glamorous white pasta za zube. Svojim sastavom sigurna je za svakodnevno korištenje. Uz pojačan efekat bjeline osigurava iznimno svjež dah koji će trajati satima. Odlična je za jutarnju i večernju higijenu kada nam je potrebna maksimalna svježina. Uz nju preporučamo i Sensodyne Extra Whitening pastu za zube za pacijente koji imaju izričito osjetljive zube. U slučaju zubi ne postoji mogućnost samoobnove. Stoga je izuzetno važno koristiti isključivo provjerene materijale. Više detalja o preporučenim pastama za zube donosimo vam na linku.

Profesionalni tretman izbjeljivanja zubi

Profesionalni tretman izbjeljivanja zubi izvodi se u stomatološkoj ordinaciji pod nadzorom Dentus perfectus stručnjaka za osmjehe. Cijeli proces u potpunosti je siguran. Tretman izvodimo uz sve potrebne zaštite i nadzor. Moguće je prilagoditi intenzitet i broj ciklusa. Za maksimalan učinak i značajnu razliku idealno je napraviti 4 ciklusa izbjeljivanja. Sva 4 ciklusa moguće je izvesti u jednom dolasku. 1 ciklus traje 20 minuta. U usporedbi s kućnim tretmanima i DIY tretmanima, profesionalno izbjeljivanje izvodi se u prisutstvu stručnjaka za stomatologiju. Materijali koje koristimo su provjereni i sigurni, a njihov učinak je zagarantiran. Mi brinemo za svaki detalj i zdravlje osmijeha u svakom trenutku. Stoga preventivno štitimo meka tkiva.

Opasnost izvođenja izbjeljivanja zubi kod kuće

Najveća opasnost pasta za izbjeljivanje leži u prekomjernom izlaganju zubi i mekih tkiva.  To će izazvati osjetljivost zubi. Ukoliko se postupak prečesto ponavlja, može doći do oštećenja zubne cakline. Jednom oštećena zubna caklina podložna je karijesu. Iako su neki tretmani namijenjeni izvođenju kod kuće, potrebno je znati da ono iziskuje predviđeno vrijeme trajanja tretmana. Potrebno je slijepo pratiti upute kako nebi došlo do kontraindikacija. U praksi se naši pacijenti žale da nisu u mogućnosti držati se striktnog rasporeda i svaki dan izvoditi tretman. Stoga ukoliko izostane tretman, izostaju i rezultati. Kao stomatolozi apeliramo da se umjereno koristi zubnu pastu i da se naizmjenično kombinira sa regularnom pastom za zube.

Kako izgleda tretman izbjeljivanja zubi u stomatološkoj ordinaciji?

Dubinska priprema zubi

Prije izbjeljivanja pripremamo zube profesionalnim čišćenjem zubi. Ono uključuje uklanjanje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje zubi i gornje i donje čeljusti zubi. Izvodimo ga posebnim preparatima. Ovo dubinsko i detaljno čišćenje idealno je za uklanjanje pigmentacija i mrlja sa zubi. One mogu nastati radi svakodnevnih navika poput pušenja, ispijanja kave ili čaja te drugih tamnih pića. Profesionalno čišćenje zubi, preporuča se ponavljati svaka 4 do 6 mjeseci. Za sve pacijente koji su ovaj tretman izvodili unazad mjesec dana, tu pripremnu radnju moguće je preskočiti. Kod pacijenata koji krvare savjetujemo pričekati sutradan. U tom periodu desni će se smiriti. Ukoliko desni ne krvare započinjemo s izbjeljivanjem.

 • Nanosimo retraktore i stavljamo zaštitu na meka tkiva

  Retraktori služe da odmaknemo obraze od zubi i stvorimo pregledno radno polje. Meka tkiva izričito su osjetljiva te ih je potrebno zaštititi.

 • Nanosimo gel za izbjeljivanje

  Određujemo intenzitet i broj ciklusa izbjeljivanja. Moguće je postići i do 4x svjetliju nijansu zubi u samo sat vremena.

 • Po završetku tretmana nanosimo zaštitni gel

  Zaštitni gel osigurat ćemo Vam i za nanošenje kod kuće. Zašto je važno nanijeti završnu zaštitu nakon tretmana? Preparat koji nanosimo sadrži CPP-ACPF. To je bitan sastojak kojim remineraliziramo zubnu caklinu i štitimo zube od izloženosti karijesu. Ovim preparatom postiže se veća tvrdoća zubne cakline. Podsjećamo da snažna zubna caklina sprječava razvoj karijesa i ostalih anomalija na stijenkama zubi.

Holivudski osmijeh moguće je postići izbjeljivanjem zubi u svega sat vremena. Efekat bijelog, sjajnog osmijeha pratit će vas narednih godinu dana. Za najbolje rezultate preporučamo izvoditi izbjeljivanje jednom godišnje u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji kao dio osnovne stomatološke higijene. U periodima između tretmana savjetujemo odabrati preporučenu pastu našeg stomatologa kako bi zadržali sjajan izgled osmijeha.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

  List Content goes here

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS