Vrijeme čitanja: 7 minuta
cijena zubnog implantata

Cijena zubnog implantata

Cijena zubnog implantata može biti glavni uzrok za brigu naših pacijenata u slučaju da se suočavaju sa gubitkom zuba. Izgubljen zub potrebno je nadoknaditi kako nebi došlo do brojnih komplikacija u oralnom zdravlju. Posjetite nas u certificiranoj Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji i saznajte plan terapije za najbolje rješenje za izgubljen zub. Donosimo sve informacije kako biste se informirali prije samog pregleda te kako bi razjasnili sve što vas zabrinjava. Mi brinemo za Vaš sretan osmijeh!

Sadržaj:

CIJENA ZUBNOG IMPLANTATA

KOLIKO IZNOSI CIJENA ZUBNOG IMPLANTATA?

PREDVIĐENO VRIJEME ZAHVATA

DIJAGNOSTIKA I DETALJNA PROCJENA KANDIDATA

ZUBNA KRUNICA CIJENA

Cijena zubnog implantata

“Koja je cijena zubnog implantata” je često pitanje naših pacijenata. Potpuna ugradnja zubnog implantata izvodi se u 3 koraka. Nakon ugradnje zubnog implantata, organizam provodi proces oseointegracije u kojem se uspješno okoštava zubna kost i meso sa ugrađenim zubnim implantatom. Stabilnost i snažno okoštavanje postiže se isključivo biokompatibilnim materijalom. Titanski vijak je zamjena za prirodni korijen zuba. Cijena za titanski dio zubnog implantata i operativni zahvat ugradnje kreće se od 580 €.

Certificirani zubni implantati

Cijena zubnog implantata uključuje certifikat i putovnicu zubnog implantata. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji odabiremo isključivo provjerene i svjetski poznate proizvođače provjerene premium kvalitete. U svome radu ostvarujemo izvrsne rezultate. Detaljno oko i veliko iskustvo našeg stomatologa prepoznat će već prilikom pregleda, ukoliko nedostaje neki od preduvjeta za ugradnju implantata. Naš cilj je osigurati idealne uvjete za maksimalan vijek implantata koji će vas trajno služiti. Želimo svakom pacijentu omogućiti odlično oralno zdravlje. 

Koliko iznosi cijena zubnog implantata?

Cijena zubnog implantata ovisi o odabranom proizvođaču.  Cijenu za cjelokupnu nadoknadu zuba formiramo iz 3 dijela, od kojih je zubni implantat tek prvi dio. Za vas smo detaljno pojasnili što sve uključuje cijena implantata. Cijena zubnog implantata kreće se od 580 €. Cijena suprastrukture kreće se od 180 €. I konačno, cijena zubne krunice na implantatu kreće se od 292 €. Ukupna cijena nadoknade zuba kreće se od 1052 €. €

 • Zubni implantat

  Nakon ugradnje titanskog vijka potrebno je uračunati period zarastanja od 4-6 mjeseci dok se ne završi proces oseointegracije.

 • Suprastruktura ili abutment

  Služi nam za oblikovanje i prilagodbu zubnog mesa. Postavlja se na period od mjesec dana koliko je potrebno da se meka tkiva prilagode.

 • Zubna krunica na implantatu

  Potreban je period od 2-3 dolaska na probe tokom kojih ćemo prilagoditi sve detalje kako bi dobili odličan završni rezultat. 

Predviđeno vrijeme zahvata

Predviđeno vrijeme zahvata za operativni zahvat ugradnje zubnog implantata traje u prosjeku 60 minuta. Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom. Riječ je o rutinskom zahvatu kojeg izvodimo svakodnevno. Naš uhodan tim stručnjaka za stomatologiju pratit će vas kroz cijeli proces nadoknade zuba. Od svih pripremnih radnji do detaljnih uputa koje osiguravamo za period nakon samog zahvata.

Cijena zubnog implantata i što ako nisam kandidat za zubni implantat?

Nije tajna da uspješnost i vijek zubnog implantata ovise o općem i oralnom zdravlju pacijenta. No velik dio ovisi i o odabiru ispravnog zubnog implantata za pojedini slučaj. Sigurni smo da će vas oduševit činjenica kako zubni implantat ne podliježe zubnom karijesu. Mogući dodatni troškovi ugradnje zubnog implantata mogu varirati u slučaju da na prvu niste kandidat za zubni implantat. Ako na prvu niste kandidat, to može značiti da vam nedostaje zubne kosti. U tom slučaju proces pripreme za zahvat nešto je drugačiji. Odgađanje nadoknade zuba može produžiti period bez zuba te uzrokovati dodatne troškove koje možda niste očekivali. Gubitak zubne kosti događa se u slučaju dužeg nedostatka zuba. Praznina u zubnoj kosti uzrokuje smanjenje njezina volumena. To zahtjeva nadoknadu zubne kosti i u nekim slučajevima i sinus lift zahvat. Zubnu kost nadoknađujemo kirurškim zahvatom augmentacije zubne kosti ili regeneracijom i PRF protokolom i faktorima rasta.

Čvrstoća, stabilnost i dugotrajnost: zubni implantat ima sve odlike prirodnog zuba

Kako bismo bili sigurni u dugotrajnost, čvrstoću i stabilnost zubnog implantata, potrebno je osigurati sve preduvjete za njegovu uspješnu ugradnju. Nažalost nije kod svih pacijenata idealna situacija za ovaj operativni zahvat. Kod nekih pacijenata potrebno je stvoriti preduvjete za ugradnju titanskog vijka. Svaki od tih stomatoloških zahvata može produbiti planirani budžet za nadoknadu zuba. Kako bi izbjegli ovu situaciju, savjetujemo pacijente da ne odgađaju zahvat nadoknade izgubljenog zuba. Pozivamo pacijente da pravovremeno reagiraju i nadoknade zub prije nego li dođe do povlačenja zubne kosti u ustima. S obzirom da je riječ o trajnoj nadoknadi zuba, naš glavni cilj je stvoriti idealne uvjete za zubni implantat. Za sve one pacijente koji su idealan kandidat za zubni implantat započet ćemo s planiranjem i dogovorom zahvata.

Dijagnostika i detaljna procjena kandidata

Tijekom detaljnog pregleda odlučit ćemo jeste li kandidat za zubni implantat. Za ugradnju zubnog implantata potrebno je imati dovoljno zubne kosti kako bi implantat bio stabilan i čvrst. U suprotnome može doći do raznih komplikacija prilikom i nakon samog zahvata. Periimplantitis je jedna od mogućih komplikacija. Detaljni proces dijagnostike tijekom pregleda omogućava nam visoku stopu uspješnosti u izvođenju ovog tipa stomatološkog zahvata. Za potpunu dijagnostiku potreban nam je dvodimenzionalni snimak (ortopantomogram) i trodimenzionalni snimak zubi (3D CBCT). Zubni implantat je najmodernije i najtrajnije rješenje za potpunu nadoknadu izgubljenog zuba. Stoga prije samog zahvata detaljno planiramo ugradnju, položaj i poziciju implantata.Doktor Šebečić procijenit će je li potrebna priprema radnog polja ili je pacijent idealan kandidat za zahvat. Priprema radnog polja može uključivati već spomenutu augmentaciju zubne kosti ili sinus lift zahvat.

Cijena zubnog implantata i zubna krunica cijena

Zubna krunica uspješno nadoknađuje krunu zuba. Zubna krunica postavlja se na zubni implantat. Cijena zubne krunice na implantatu kreće se od 292 €. Izrađujemo je u našem dentalnom laboratoriju. Pri izradi uzimamo u obzir liniju desni, položaj usta i očiju te boju prirodnih zubi. Prilagođavamo je kako bi bila identična prirodnim zubima i kako bojom ili veličinom nebi odudarala od prirodnih zubi.

Osigurali smo sve što Vam je potrebno na jednom mjestu. Posjetite nas u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji i obavite dijagnostički pregled. Osigurajte dugoročno zdravlje zubne kosti, postojećih zubi, zagriza i žvačnih sila. Zadržite snažne facijalne mišiće. Zadržite lijep osmijeh za godine koje dolaze.

Cijena zubnog implantata i nadomještanje jednog zuba

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji moguće je isplanirati zahvat koji uključuje vađenje zuba i ugradnju zubnog implantata u istom zahvatu. Našim pacijentima to će osigurati jednostavniju sanaciju nego da se svakom zahvatu zasebno izlažu. Nadamo se da smo vam malo približili kolika je cijena zubnog implantata i što sve uključuje.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS