Vrijeme čitanja: 8 minuta
koliko košta jedan zubni implantat

Koliko košta jedan zubni implantat?

Koliko košta jedan zubni implantat je često pitanje pacijenata koji se suočavaju sa gubitkom zuba. Čekate li na termin za vađenje zuba, sigurni smo da vas zanimaju sve mogućnosti nadomještanja izvađenog zuba.

Sadržaj:
KOLIKO KOŠTA JEDAN ZUBNI IMPLANTAT?
PREGLED I PROCJENA KANDIDATA
PRIPREMNE RADNJE PRIJE ZAHVATA
PROCES UGRADNJE ZUBNIH IMPLANTATA
CIJENA OVISI O SPECIFIČNIM POTREBAMA PACIJENTA
PREDNOSTI ZUBNIH IMPLANTATA
PROFESIONALAN PRISTUP ZAHVATU

Koliko košta jedan zubni implantat?

Cijena zubnog implantata može se izraziti za kompletan nadomjestak zuba ili za svaki dio posebno. Zubni implantat (titanski vijak) je samo jedan korak u procesu nadomještanja zuba. Prilikom procjene za zubne implantate u obzir valja uzeti različite zahvate. Na pregledu utvrđujemo vaše stvarne potrebe, zube koje je potrebno nadomjestiti te zahvat augmentacije zubne kosti i podizanja sinusa iznad razine zubne kosti. U Dentus perfectus ordinaciji dentalne medicine svakodnevno izvodimo implantološke zahvate. Moguće je zamijeniti jedan zub, više zubi ili potpunu čeljust. All-on-4 tehnika daleko je najkvalitetniji način nadoknade zubi potpune čeljusti. Nakon pregleda saznajte koliko košta jedan zubni implantat u vašem slučaju.

Pregled i procjena kandidata

Proces nadoknade zuba uključuje provjere i proces procjene kandidata. U tom procesu može se ispostaviti kako pacijenti možda nisu ispočetka idealan kandidat za ovaj zahvat. No to vas ne treba zabrinjavati jer je kod većine kandidata moguće izvršiti pripremu za zahvat. U sklopu pregleda radimo snimak zubi. Na temelju snimka doktor Šebečić procijenit će jeste li kandidat te je li potrebno provesti neki od pripremnih zahvata. Osigurat ćemo uputnice za pretrage koje je potrebno provesti kako bismo bili sigurni da je vaše opće zdravlje u redu. Za sve kandidate slijedi dogovor termina i detaljno planiranje zahvata. Za dan zahvata osigurat ćemo vam analgetik i antibiotik te sve potrebne upute za zahvat.  

Aesthetic dentistry Dentus Perfectus

Pripremne radnje prije zahvata

Pripremne radnje mogu uključivati nadoknadu zubne kosti i,ili sinus lift zahvat kod pacijenata koji su duži period vremena bili bez zuba. Kod pacijenata koji tek planiraju izvaditi zub i žele odmah nadoknaditi zub, potrebno je u plan terapije uračunati i vađenje zuba. Da bismo točno procijenili situaciju oralnog zdravlja pacijenta potrebno je obaviti stomatološki pregled kod našeg doktora. Zubni implantat je trajno rješenje nadoknade zuba i stoga je potrebno napraviti sve u našoj moći kako bi osigurali savršen ishod. Pod time mislimo na pripremne zahvate poput nadoknade zubne kosti i Sinus Lift operacije kojom proširujemo alveolarni greben. Savršeno pripremljeno radno polje je jedan od osnovnih uvjeta za dobar ishod terapije. Nakon uvida u trenutnu situaciju oralnog zdravlja pacijenta moguće je napraviti točan izračun cijene za svaki od koraka koji će vam osigurati potpunu nadoknadu zuba. 

 

Kod nadomještanja zuba birajte iskusnog i certificiranog stomatologa. Doktor Šebečić je visoko tražen od strane pacijenata radi velike usmjerenosti na detalje, dugogodišnjeg iskustva, korištenja najnovijih stomatoloških tehnika te zavidne preciznosti u radu. Oslonite se na veliko iskustvo Dentus perfectus stomatoloških stručnjaka koji će vam nadomjestiti izgubljene zube.

Proces ugradnje zubnih implantata

  • 1. korak

    Operativni zahvat

  • 2. korak

    Otvaranje implantata i postavljanje gingiva formera

zubni implantati cijena

Za sve koje zanima koliko košta jedan zubni implantat odgovor je da se cijena kreće od 620 . Cijena uključuje zubni implantat (titanski vijak) i kirurški zahvat ugradnje. Svaki implantat u našoj ordinaciji ima osiguranu putovnicu i certifikat. Titanski vijak je u potpunosti biokompatibilan i odlično zarasta sa zubnom kosti. Zbog svoje strukture je iznimno čvrst i stabilan na žvačne sile i pritisak prilikom žvakanja. To su glavni razlozi zašto je zubni implantat najbolje i najtrajnije rješenje za izgubljen zub.

Cijena ovisi o specifičnim potrebama pacijenta

U idealnom slučaju potrebna su 3 koraka za nadomještanje cijelog zuba, no to nije pisano pravilo iz razloga što terapija može uključivati i zahvate koji izlaze iz ovih okvira. Svaki od ova 3 koraka ima svoju cijenu s obzirom na materijale i zahvate iz raznih grana stomatologije kao i rad stomatologa i dentalnog laboratorija. O svim potrebnim koracima koje je potrebno izvesti u vašem slučaju, saznat ćete iz plana liječenja koji će doktor sastaviti za vaš slučaj prilikom konzultacija. Koliko košta jedan zubni implantat saznajte iz prve ruke i nadomjestite cijeli zub (od korijena do krune).

Imedijatna implantacija

Kada je to moguće, u ordinaciji potičemo zahvat vađenja zuba i ugradnju zubnog implantata u jednom dolasku. Stručno ovaj naziv nazivamo imedijatna implantacija. Rezultati koje postižemo su značajno brži oporavak i ono najbitnije, ugodnije je za pacijente nego kada se svaki od zahvata radi odvojeno. To također ubrzava cijeli proces jer imamo jedan oporavak. Ukoliko se zahvati rade odvojeno, potrebno je uračunati period oporavka nakon svakog od zahvata. No nisu svi pacijenti kandidati za ovaj tip zahvata, stoga je nužno obaviti pregled kod doktora Šebečića kako bi procijenili možete li pristupiti zahvatu i je li to najbolja opcija za vaš slučaj.

kosti

Prednosti zubnih implantata

Osmijeh je najljepši dar koji možete darovati. A samo jedan vaš osmijeh koji ste poklonili drugome može uljepšati cijeli dan. Sjetite se svojih najbližih, većina naših sjećanja uključuje emocije izražene osmijehom. Zamjena prirodnog zuba dentalnim implantatom omogućit će vam neometano smijanje, ugodno žvakanje, zadržat će susjedne zube na mjestu, očuvat će zubnu kost, osigurat će vam pravilan raspored žvačnih sila i ono najbitnije osigurat će vam lijep izgled osmijeha. 

Zubni implantati donose brojne prednosti za pacijente i njihovo oralno zdravlje. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji svakodnevno svjedočimo promjenama koje novi osmijeh može donijeti.

Profesionalan pristup zahvatu

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji profesionalno pristupamo svakom zahvatu. Certificirana smo ordinacija za sve oblike implantoloških zahvata. U moderno opremljenoj ordinaciji možete se u potpunosti opustiti bez straha od zahvata ili stomatologa. Pomno biramo materijale i tehnologiju koja ima u vidu pacijente i njihovu udobnost. Doktor Šebečić osigurat će vam ugodan i izrazito detaljan pristup. Prvenstveno radimo dugoročna rješenja u sklopu moderne stomatologije. U svome radu vrlo smo detaljni kako bi osigurali najbolji rezultat i ispunili sve funkcije zubi i zagriza. Priprema za zahvat jednako nam je bitna kao i sam zahvat. Stoga obraćamo pažnju na sve bitne odrednice koje će pacijentu osigurati udobnost, funkcionalnost i lijepu estetiku. 

Posjetite nas i saznajte točan plan terapije i koliko košta jedan zubni implantat u vašem slučaju. Ukoliko vam nedostaje zub zakažite termin pregleda još danas, kako biste saznali plan terapije i koliko košta jedan zubni implantat. Investirajte u oralno zdravlje i kvalitetnu njegu za vaš osmijeh.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Često postavljena pitanja

Zubni implantati cijena forum

Zubni implantati cijena forum otkriva kako cijene za ovaj stomatološki zahvat nadoknade zuba mogu varirati. Ovisno o odabranom implantatu, pripremi prije zahvata i ostalim troškovima. Preporučamo pacijentima da potraže savjet našeg stomatologa za procjenu i plan liječenja. Odaberite certificiranog liječnika i certificirane zubne implantate. Svaki pacijent ima individualnu situaciju i potrebno je prilagoditi terapiju potrebama pacijenata.

Zubni implantati cijena Zagreb

Zubni implantati cijena u Zagrebu kreće se od 500 do 1500 €. Važno je znati da je zubni implantat samo jedan korak u procesu nadoknade zuba. Da bi u potpunosti nadoknadili zub potrebno je uračunati vrijeme oporavka i sve korake predviđene terapije.

Koliko traje ugradnja implantata

Za ugradnju jednog zubnog implantata predvidjeli smo sat vremena. Sam operativni zahvat traje pola sata.

Ugradnja implantata cijena

Ugradnja implantata cijena uključuje materijale, alate, operativni zahvat, certificirani zubni implantat (titanski vijak) te kontrolni pregled nakon zahvata.

Ugradnja implantata zuba iskustva

Ugradnja implantata zuba iskustva se razlikuju od pacijenta do pacijenta. U našoj ordinaciji pacijenti dijele mišljenje kako je zahvat ugodan, kratak i bezbolan. O tome svjedoče recenzije naših zadovoljnih pacijenata. Jednom kada u potpunosti nadoknadimo zub, pacijenti ostaju oduševljeni rezultatom. Posjetite nas na pregledu i konzultacijama. Doktor Šebečić proći će s vama sve detalje zahvata. 

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS