Vrijeme čitanja: 5 minuta
izbjeljivanje zuba kod kuće

Izbjeljivanje zuba kod kuće

Izbjeljivanje zuba kod kuće idealno je za održavanje bjeline zubi između profesionalnih tretmana izbjeljivanja u ordinaciji. Održavanje blistavog osmijeha između godišnjih tretmana izbjeljivanja nikada nije bilo učinkovitije. Rješite se tamnih mrlja uz nekoliko savjeta našeg stomatologa.

Sadržaj:
IZBJELJIVANJE ZUBA KOD KUĆE
SPRIJEČITE MOGUĆA OŠTEĆENJA
KAKO IZGLEDA IZBJELJIVANJE ZUBA KOD KUĆE
ISPRAVNI KORACI ODRŽAVANJA BJELINE ZUBA
PROFESIONALNI TRETMAN IZBJELJIVANJA ZUBA
ZAŠTITA ZUBI NA PRVOM MJESTU

Izbjeljivanje zuba kod kuće

U digitalno doba bijeli zubi su pravi “must have”. S obzirom da više vremena provodimo na videopozivima i sastancima, te da svi volimo snimati selfie fotografije, upravo je osmijeh došao u prvi plan. Tako je posljednjih godina izbjeljivanje zubi jedan od najpopularnijih i najtraženijih estetskih tretmana u našoj stomatološkoj ordinaciji. Postoje brojni kućni tretmani za izbjeljivanje zubi no nisu svi poželjni niti ih sve preporučamo. Ovisno o tome što želite postići, izgled bijelih zubi između godišnjih tretmana poželjno je održavati i kod kuće.

Spriječite moguća oštećenja

Nemojte se dati zavarati, svako drugo izbjeljivanje zuba kod kuće koje nije nadgledano od strane stručnjaka za stomatologiju nije provjeren proces, štoviše vrlo je vjerojatno da je u nekoj mjeri štetan proces. Izbjeljivanje zuba kod kuće bez savjetovanja sa stomatologom, može uvelike oštetiti zubnu caklinu ili zubno meso. Uslijed korištenja abrazivnih i nagrizajućih sredstava moguće je izazvati trajnu osjetljivost zubi i desni. Korištenjem abrazivnih sredstava, mogu se javiti ogoljeni zubni korijeni, zubi zatim postaju iznimno osjetljivi i moguća je pojava karijesa. Long story short – ukoliko izbjeljivanje izvodite na svoju ruku bez da ste se posavjetovali sa stomatologom, vrlo je vjerojatno da zube izlažete nekoj razini rizika stoga predlažemo da se uvijek prvo posavjetujete sa stomatologom.

Kako izgleda izbjeljivanje zuba kod kuće

Trenutnu nijansu zubi moguće je održavati ispravnim odabirom i svakodnevnim korištenjem paste i usne vodice za izbjeljivanje. Izbjeljivanje zuba kod kuće moguće je provoditi ukoliko pratite smjernice stomatologa. Naš stomatolog otkriva tajnu profesionalnog načina kako održati bjelinu zubi između godišnjih tretmana izbjeljivanja. Poslušajte preporuku proizvoda koji su u potpunosti sigurni i odobreni od strane liječnika. Svi ostali domaći pripravci nisu sigurni za zdravlje zubi i neće svi osigurati željeni rezultat. Profesionalni tretmani su jedini tretmani koje preporučamo sa stručnog stajališta. Od profesionalnih tretmana kod kuće izdvajamo izbjeljivanje zubi udlagama. Ovaj učinkovit i provjeren proces osigurat će vam rezultate kroz period od 10-tak dana. U tom periodu potrebno je prilagoditi obveze i proritizirati redovito nošenje udlaga kako rezultat nebi izostao. Međutim postoje ključne prednosti za izbjeljivanje zubi u ordinaciji. Ako spadate u skupinu kada niste u mogućnosti započeti s izbjeljivanjem prije željenog životnog događaja ili zakazanog eventa, ili vam je teško biti redovit uz današnje obveze vama je potrebno brzo rješenje.

Sanjate li o holivudskom osmijehu mi imamo savršeno rješenje za vas u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji. Izbjeljivanje zubi u ordinaciji najsigurniji je i najučinkovitiiji tretman za snježno bijel osmijeh u samo jednom dolasku. Da bi ste zadržali bijel osmijeh ključna je rutina higijene oralnog zdravlja.

Ispravni koraci održavanja bjeline zuba kod kuće

Za održavanje bjeline zuba kod kuće, naš stomatolog preporuča držati se rutine. Dnevna rutina oralne higijene uključuje kombinaciju više pasti za zube. Među odabranim pastama poželjno je uvrstiti i pastu za izbjeljivanje zubi. Naši favoriti uključuju Sensodyne Extra Whitening pastu za zube ili Blend-a-med pastu za zube. Pastu za izbjeljivanje poželjno je koristiti u kombinaciji sa ručnom soft četkicom ili ultrazvučnom električnom četkicom za zube. Ultrazvučne električne četkice za zube imaju brojne prednosti. Jedna od najvećih prednosti je njihov nježan pristup površini zuba pomoću ultrazvučnih valova kojima razbijaju nakupine kamenca. Nakon četkanja zubi preporučamo koristiti usnu vodicu sa efektom izbjeljivanja. Na taj način postiže se maksimalan efekt bjeline zuba.

Profesionalni tretman izbjeljivanja u našoj ordinaciji

Za željeni izgled holivudski bijelog osmijeha savjetujemo napraviti izbjeljivanje zubi u našoj ordinaciji sa provjerenim materijalima čiji sastav nam je dobro poznat i čiji sastav je odobren i provjeren od strane stručnjaka i zdravstvenih organizacija. Tijekom tretmana brinemo za vašu udobnost. Paket Bijeli zubi osigurava sjajno bijele zube po pristupačnoj cijeni. U sat vremena uklonit ćemo sve tvrdokorne mrlje i ujednačiti boju zubi. Vaš osmijeh može biti i do 4 puta svjetlije nijanse.

Zaštita zuba na prvom mjestu 

Izbjeljivanje zuba u ordinaciji provodimo pod stalnim nadzorom stručnjaka sa svim potrebnim zaštitama. Zaštite postavljamo prije samog tretmana kako bi sva meka tkiva ostala zaštićena. Po završetku tretmana mi i dalje mislimo na zdravlje vaših zubi i štitimo ih nanošenjem zaštitnog gela koji samostalno nanosite i kod kuće a sve u svrhu dodatnog jačanja zubne cakline.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Ako imam alergiju na hidrogen smijem li izbjeljivati zube?

Preporučujemo da izbjegavate izbjeljivanje zubi u slučaju alergije na hidrogen jer većina preparata koji se koriste za efekat bijelih zubi sadrži neki postotak hidrogena u sebi.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS