Vrijeme čitanja: 6 minuta
zubni implantat cijena

Kolika je cijena zubnog implantata?

Zubni implantat cijena jedna je od čestih nedoumica pacijenata. Vaša nedoumica oko zubnog implantata i njegove cijene u potpunosti je opravdana i razumljiva. Donosimo sve detalje kako bi pacijenti bili informirani i lakše se pripremili prije samog zahvata. Napominjemo kako je ovo najbolje rješenje kojim nadomještamo izgubljen zub. Novi zub i potpun zagriz svakako će vam donijeti neprocjenjiv osjećaj, zadovoljstvo vlastitim izgledom i potpunu funkcionalnost zubi. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji na adresi Lastovska 12 smatramo kako je to investicija u zdravlje. Investicija u dobru oralnu brigu i osmijeh dugoročno će vam se isplatiti.

Sadržaj:
ZUBNI IMPLANTAT CIJENA KAO INVESTICIJA U DUGOROČNO ZDRAVLJE
ZUBNI IMPLANTAT CIJENA OPRAVDAVA VIJEK TRAJANJA I PUNO VIŠE
ZAŠTO SU IMPLANTATI BOLJI IZBOR OD PROTEZA I ZUBNOG MOSTA?
ZUBNI IMPLANTAT CIJENA
PERIOD ZARASTANJA

Investicija u dugoročno zdravlje

Usporedno s regularnim stomatološkim uslugama zubni implantat cijena često može iznenaditi pacijente. No, zubni implantat je dugoročna investicija u oralno zdravlje. Uspješno rješavamo problem nedostatka zuba. Za operativni zahvat i nadomjestak bilo kojeg tipa savjetujemo pacijente da biraju provjereno najkvalitetnije premium proizvode poznatih proizvođača. Sigurni smo da ste upoznati s izrekom „Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari“. Na nekim stvarima valja štedjeti, ali nikako ne na zdravlju.

Na vrijeme spriječite gubitak zubne kosti

Ne nadomjesti li se izgubljeni zub ubrzo će doći do značajnog gubitka kosti i stradanja susjednih zubi. Gubitak kosti može otežati ugradnju implantata radi manje dubine kosti od duljine implantata. Zubna kost pruža potporu dok su u njoj zubni korijeni. Jednom kada izgubimo korijen zuba, zubna čeljust počinje gubiti svoju funkciju te se povlači. Susjedni zubi izgubit će čvrstoću i potporanj. To može dovesti do klimanja i gubitka susjednih zubi. Znate li da se ortodontska terapija radi prvenstveno zbog pravilne raspodjele žvačnih sila. Ukoliko nedostaje zub, žvačne sile će preopteretiti pogrešne zube. Veliko preopterećenje prouzročit će lom zuba. Prilikom savjetovanja i planiranja terapije zubnog implantata potrebno je odraditi ortopan ili rendgenski snimak zubi koji će nam potvrditi u kakvom je stanju zubna kost.

Zubni implantat cijena opravdava vijek trajanja i puno više

Zubni implantat cijena uključuje provjerene i certificirane, najkvalitetnije materijale i dugogodišnji niz ispitivanja. Postojanost od već 30 godina i stalna ispitivanja od strane svjetskih stručnjaka daju nam  veliko povjerenje, ali i iskustvo u svakodnevnom radu. Naši stručnjaci za stomatologiju predložit će Vam plan terapije kojom će nadoknaditi eventualne gubitke kosti ili sinus lift zahvat ukoliko za to postoji potrebe. Do navedenih gubitaka dolazi uslijed odgađanja ugradnje zamjenskog zuba na mjestu gdje ste izgubili zub. Stručno oko našeg stomatologa primjetit će i najmanje nedostatke, a sve u cilju kako bi se stvorili idealne uvjete u kojima će vaš implantat zubi postići svoj maksimalni vijek trajanja.

 • Sigurnost i trajnost proizvoda

 • Premium proizvod

 • Certifikat o implantatu

 • Pouzdani rezultati

Zašto su implantati bolji izbor od proteza i zubnog mosta?

U slučaju nedostatka zuba postoji više mogućnosti nadoknade. Pomična proteza i zubni most imaju ograničen vijek trajanja nakon kojeg je potrebno ponavljati proces svakih 7 do 15 godina. Zubni implantati cijena je u potpunosti opravdana uzme li se u obzir da je moguće ostvariti doživotni vijek trajanja. Ugradnjom zubnog implantata imitiramo korijen zuba i na taj način sprječavamo promjene u zubnoj kosti. Zubni most ne može postići očuvanje zubne kosti. U slučaju potpune bezubosti preporuča se all on 4 fiksni zubni most.

 • Osjećajte se samopouzdano.

 • Ponovno normalno žvačite.

 • Smijte se bez zadrške.

Zubni implantat cijena

Zubni implantat cijena formira se ovisno o tipu implantata koji pacijent odabere. Na tu cijenu pribraja se cijena suprastrukture ili takozvanog abutmenta. Štift postavljamo na zubni implantat nakon što se sve zaraste, a neposredno prije postavljanja protetike. Primjerice pacijenti mogu birati između Nobel Biocare implantata i suprastrukture ili Neodent te Neodent Aqua implantata i suprastrukture. Cijene se kreću od 620 € za Neodent zubne implantate sve do 720 € za Nobel Biocare zubni implantat. Na te cijene nadodaje se cijena suprastrukture i protetike.

Period zarastanja

Iako je ugradnja implantata gotova kroz pola sata do sat vremena, nakon ugradnje implantata do ugradnje suprastrukture potrebno je pričekati da se završi proces oseointegracije ili zaraštavanja. To je period u trajanju od 2-4 mjeseci ovisno o kojoj čeljusti je riječ. Kod ugradnje implantata u gornju čeljust potrebno je pričekati minimalno 3-4 mjeseci, a za donju čeljust 2-3 mjeseca. Svakodnevno ispirite usta slanom otopinom i pojačajte unos vitamina D kako bi osigurali uspješno zarastanje s kosti. Nakon ugradnje implantata potrebno je dolaziti na godišnje kontrolne preglede.

Investiranjem u zubni implantat brinete za dugoročno zdravlje osmijeha i zdravlje susjednih zubi. Sačuvajte postojeće zube i postojeću razinu zubne kosti. Uživajte u hrani i pravilnoj raspodjeli žvačnih sila. Gubitak zubi i gubitak zubne kosti u potpunosti narušava facijalnu ekspresiju i uzrokuje promijenjen izgled lica. Često pacijenti izgledaju starije no što jesu, bez zubi izgledamo strogo i opasno. Nedostatak zubi izaziva fufljanje, nemogućnost žvakanja tvrde hrane i brojne druge neugodnosti. Najviše od svega utječe na samopouzdanje. Rezervirajte naš paket dobrodošlice i zatražite savjetovanje oko ugradnje zubnog implantata.

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite tape terapije kako vam najviše odgovara

KONTAKTIRAJTE NAS