Vrijeme čitanja: 6 minuta
cijena zubnih implantata

Što uključuje cijena zubnih implantata?

Cijena zubnih implantata je investicija koja će vam vratiti samopouzdanje, lijep osmijeh, nesmetano žvakanje i ono najbitnije – oralno zdravlje. Zašto kažemo oralno zdravlje? Zato što je oralno zdravlje najbitniji dio svakog osmijeha. U nastavku donosimo sve što je potrebno znati ukoliko razmišljate nadomjestiti izgubljen zub.

Sadržaj:

ŠTO UKLJUČUJE CIJENA ZUBNIH IMPLANTATA?
CIJENA ZUBNIH IMPLANTATA
SVEOBUHVATAN PRISTUP ZDRAVLJU
CERTIFICIRANI NOSITELJ ZUBNIH IMPLANTATA
MODERAN PRISTUP I SIGURNE TEHNIKE ZA VRHUNSKE REZULTATE

Što uključuje cijena zubnih implantata?

Cijena zubnih implantata uključuje zubni implantat (titanski vijak) i operativni kirurški zahvat ugradnje zubnog implantata u čeljust. Svaki zub ima svoju funkciju u ustima i njegov nedostatak može uzrokovati promjene i premještaj susjednih zubi. Na mjestu gdje je zub izvađen dolazi do povlačenja zubne kosti. Nedostatak zubne kosti može dodatno prolongirati proces ugradnje zubnog implantata. Sve pacijente koji su izgubili zub, pozivamo na inicijalni pregled gdje ćemo procijeniti je li zubni implantat najbolje rješenje u vašem slučaju.

Stomatološki pregled

Na stomatološkom pregledu saznat ćemo jeste li idealan kandidat za ovaj zahvat. Tijekom pregleda doktor Šebečić uputit će vas na nekoliko potrebnih nalaza koji su dio zdravstvene dokumentacije koju smatramo važnom. Za sve pacijente koji su idealni kandidati, započet ćemo planiranje zahvata. Prvi korak je ugradnja zubnog implantata. Predviđeno vrijeme trajanja operativnog stomatološkog zahvata je sat vremena. O svim detaljima zahvata uputit će vas tim stručnjaka za stomatologiju u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji. Za početak donosimo više detalja o paketu dobrodošlice za nove pacijente.

Operativni zahvat

U prvom koraku izvodimo operativni zahvat i u čeljust ugrađujemo zubni implantat. Nakon operativnog zahvata potrebno je pričekati od 4-6 mjeseci dok se ne završi proces oseointegracije. U tom procesu odvija se sraštanje zubnog implantata sa zubnom kosti. Nakon toga slijedi postavljanje suprastrukture na zubni implantat. Po proteku mjesec dana od postavljanja suprastrukture započinjemo s izradom zubne krunice na implantatu. 

Cijena zubnih implantata formira se na temelju 3 dijela zubnog implantata. 

 • Zubni implantat

 • Suprastruktura

 • Zubna krunica na implantatu

Cijena zubnih implantata 

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji provodimo detaljan proces ispitivanja kandidata za zubni implantat. To uključuje i dodatne pretrage koje će nam omogućiti detaljno planiranje tijeka terapije. Na taj način postižemo najvišu stopu uspješnosti cjelokupnog procesa ugradnje zubnog implantata. Cijena zubnih implantata u Hrvatskoj u prosjeku se kreće u rasponu od 1000 do 1500 €. Cijena u Hrvatskoj je i do nekoliko puta jeftinija nego u zapadnim zemljama dok je kvaliteta i brend zubnog implantata jednak. Razlog tome je viša cijena dentalne usluge u zapadnim zemljama. Svakako valja imati na umu da ugradnjom zubnog implantata investirate u vlastito oralno zdravlje.

Moguće komplikacije

Moguće komplikacije nakon ugradnje zubnog implantata mogu uključivati periimplantitis i druge ozbiljne komplikacije. Komplikacije nakon zahvata moguće su u slučaju nepotpunog procesa dijagnostike ili zanemarivanjem zdravstvenog stanja pacijenta prilikom testiranja za ovu vrstu operativnog zahvata.  U slučaju komplikacija postoji mogućnost da tijelo može odbaciti zubni implantat. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji stavili smo naglasak na detaljan proces dijagnostike tijekom samog pregleda. Po završetku operativnog zahvata svakom pacijentu osigurat ćemo putovnicu zubnog implantata sa svim pojedinostima o ugrađenom zubnom implantatu. 

Ključne prednosti zubnih implantata:

 • Dugotrajno rješenje

 • Visokokvalitetni biokompatibilni materijali

 • Zaustavlja pomicanje zubi u područje praznine gdje nedostaje zub

 • Ravnomjeran raspored žvačnih sila

 • Veća zagrizna moć

 • Očuvanje zubne kosti

Sveobuhvatan pristup zdravlju

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji pacijentima nudimo moderan i nov pristup stomatologiji. Pozivamo pacijente da obave stomatološki pregled i savjetovanje kod našeg iskusnog doktora. Bezbolni zahvati i invazivno liječenje zubi naša su specijalnost. Uz pomoć ciljanih edukacija o oralnom zdravlju nastojimo unaprijediti cjelokupno zdravlje pacijenta. Oralno zdravlje usko je povezano sa cjelokupnim zdravljem. Stomatološki problemi mogu dovesti do kardiovaskularnih i drugih bolesti.

Pravovremena ugradnja zubnog implantata

Pravovremenom ugradnjom zubnog implantata moguće je sačuvati zubnu kost. Odugovlačenje s nadoknadom zuba može dovesti do propadanja zubne kosti. Za ugradnju zubnog implantata potrebno je imati zdravu zubnu kost. O stanju zubne kosti odlučit ćemo nakon uvida u 3D CBCT snimak pacijenta. Ova vrsta 3D snimka prikazuje dubljinu i volumen postojeće zubne kosti.

Preduvjet za uspješan zahvat

U slučaju da je došlo do povlačenja zubne kosti, potrebno je napraviti augmentaciju zubne kosti kao preduvjet za ugradnju implantata. Drugi preduvjet je pozicija maksilarnog sinusa. Augmentaciju zubne kosti i podizanje maksilarnog sinusa radimo u jednom zahvatu. No pacijenti moraju biti svjesni kako se ovim pripremnim zahvatima prolongira vrijeme do potpune nadoknade zuba.

Dentus perfectus – Certificirani nositelj zubnih implantata

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji ponosni smo na status certificiranog nositelja zubnih implantata. U radu koristimo Neodent zubne implantate. Sve proizvode i materijale s kojima radimo karakterizira vrhunska kvaliteta, otpornost i biokompatibilnost. Iako su lagane strukture, zubni implantati koje odabiremo izuzetno su čvrsti. To ih čini odličnim izborom za nadoknadu zuba. Nadoknada jednog izgubljenog zuba ili potpune čeljusti je naša specijalnost.

Cijena zubnih implantata: Premium segment proizvoda

Uspješna terapija ugradnje zubnog implantata ovisi o stanju zubne kosti i cjelokupnoj zdravstvenoj slici pacijenta. Zahvaljujući 100%-tnoj dijagnostici provodimo uspješno planiranje terapije. Pritom se vodimo dobrim stanjem općeg medicinskog zdravlja pacijenta. Prilikom izvođenja stomatoloških tretmana posebnu pažnju obraćamo na oralno zdravlje no podjednako nam je važan pristup cjelokupnom zdravlju pacijenta. Ponosni smo što imamo mogućnost pacijentima ponuditi premium segment proizvoda i renomirane materijale svjetski poznatih proizvođača. 

Moderan pristup i sigurne tehnike za vrhunske rezultate

Moderne tehnike koje koristimo u radu primarno pomažu smanjiti bol, poboljšavaju ishode liječenja i ubrzavaju očekivani oporavak nakon zahvata. Naglasak stavljamo na precizne i ugodne stomatološke postupke. Funkcionalnost, estetika i dugotrajnost naših radova idu ruku pod ruku. Pritom nudimo jedinstveno stomatološko iskustvo, termine bez čekanja i ugodan ambijent. Želimo da se osjećate ugodno i opušteno. Zahvate detaljno planiramo i pritom obraćamo pažnju na cjelokupno zdravlje pacijenta.

Dugotrajan osmijeh

Naglasak na dugotrajnost omogućit će vam da u godinama koje dolaze uživate u sjajnom osmijehu. Dobro cjelokupno zdravlje pacijenta je preduvjet za visoku uspješnost zahvata i vrhunske rezultate. Uz detaljan pregled i planiranje terapije uspješno izbjegavamo moguće komplikacije nakon zahvata. Također, naglašavamo kako za najbolje rezultate u danima nakon zahvata, kada se odvija proces zaraštanja, pacijenti moraju ostati disciplinirani i držati se uputa stomatologa. Detaljan klinički pregled kandidata i uvid u 3D CBCT snimak pomaže nam kod planiranja individualnog tijeka terapije.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS