Vrijeme čitanja: 7 minuta
zubni most cijena forum

Zubni most cijena forum

Sadržaj:
ZUBNI MOST CIJENA FORUM
PREGLED I PLAN TERAPIJE
KADA TRAŽITI ZUBNI MOST CIJENA FORUM?
ŠTO ODABRATI: ZUBNI MOST ILI IMPLANTAT?
VODIMO VAS KROZ PROCES IZRADE
ZUBNI MOST CIJENA FORUM I ODRŽAVANJE

Zubni most cijena forum

Zubni most cijena forum je čest upit pacijenata prilikom informiranja i razmatranja svih alternativa terapije. Kako bismo barem malo pomogli kod donošenja odluke odlučili smo prenijeti iskustva koja imamo i iskustva naših pacijenata na tu temu. Ukoliko to pomogne samo jednome od pacijenata da lakše donese odluku o željenoj terapiji, onda je naša misija uspjela. Zubni most cijena se kreće ovisno o broju članova zubnog mosta i odabranom materijalu od kojeg se izrađuje zubni most. 

Pregled i plan terapije

Stomatološki pregled omogućava nam detaljnu dijagnostiku koju vršimo pomoću kliničkog pregleda. Uz klinički pregled, detaljnu dijagnostiku nam omogućava rendgenski snimak zubi. Na taj način dobivamo uvid u trenutačno zdravstveno stanje pacijenta koje nam je potrebno kako bismo isplanirali plan terapije sukladno vašim potrebama i uključili pripremne postupke koje je potrebno napraviti prije samog zahvata. Zubni most može biti postavljen na zubnim implantatima ili na prirodnim zubima. 

 • Priprema zubi

  Dogovaramo termin u kojem ćemo izvršiti pripremu zubi. Postupak pripreme uključuje brušenje zubi. Bruse se zubi koji će nositi zubni most. Ukoliko zubni most postavljamo na zubni implantat, dogovaramo termin za ugradnju zubnog implantata. 

 • Digitalno skeniranje čeljusti za izradu zubnog mosta

  Intraoralnim skenerom ubrzali smo cijeli proces izrade zubnih nadomjestaka. Trenutačno šaljemo 3d digitalni otisak vaše čeljusti u naš dentalni laboratorij koji će započeti s izradom zubnog mosta. Sljedeće vršimo probe rada – proba zagriza, funkcija i boje. S probama smo jako detaljni kako bi dobili željeni završni izgled. Tako da uvijek nastojimo imati nekoliko proba kojima ćemo provjeriti i osigurati najbolji rezultat.

 • Privremeni zubni most (provizorij)

  Privremeni zubni most pomaže kod prilagodbe mekih tkiva na zubni most te uspješno prikriva pripremljene zube za trajni zubni most. Provizorij je nužan kod endodontskih liječenja koja nije moguće izliječiti u jednom dolasku. Idealan je način kako prikrivamo proces trajanja terapije tijekom trajanja proba. Pomaže pacijentima u procesu prilagodbe zubnog mesa na zubni nadomjestak.

 • Trajni zubni most

  Trajni zubni most postavljamo kada smo sigurni da sve odgovara. Postavljamo ga cementiranjem. Ovaj postupak je trajan. Nakon toga sigurni smo u čvrstoću zubnog mosta. 

Kada tražiti zubni most cijena forum?

Ukoliko ste izgubili 2 ili više zubi možete razmišljati o nadomještanju izgubljenih zubi pomoću zubnog mosta te u slučaju nadomještanja svih zubi jedne čeljusti.

Neke od prednosti koje ćete ostvariti zubnim mostom su:

 • Poboljšati žvakanje i govor

 • Ostvariti lijepu estetiku

 • Postići pravilan raspored žvačnih sila

 • Zadržati izgled facijalnih mišića

 • Spriječiti pomicanje zubiŠto odabrati: zubni most ili implantat?

Kod pacijenata kojima nedostaje nekoliko zubi na različitim mjestima, preporučamo ići sa zubnim implantatom ako je pacijent kandidat za zubni implantat. Posebice preporučamo odabrati implantat u slučaju mlađih osoba. Zubni most sastoji se od najmanje 3 međusobno povezane zubne krunice. Zubni most cijena forum ovisi o individualnim potrebama pacijenta. One se razlikuju kod svakog pacijenta. Protetska rješenja postavljamo na zdrave zube i desni. Stoga je pregled najbolji način da steknemo uvid u sve što je potrebno napraviti i uključiti u plan terapije.

Vodimo vas kroz proces izrade

Zubni most cijena forum govori kako cijena može varirati ovisno o tome postavlja li se na prirodne zube ili na zubne implantate te o izabranom materijalu od kojeg izrađujemo zubni most. Ukoliko je riječ o ugradnji zubnih implantata onda će i investicija u osmijeh biti nešto izašnija, no to je tako radi kvalitete i biokompatibilnih materijala. Također, ključna informacija je da zubni most i ostale vrste nadomjestaka stavljamo na zdrave zube. Stoga u slučaju karijesa prvo radimo popravak zuba. Postoji li upala korijena zuba prvo provodimo liječenje zuba. Kod upaljenih desni potrebno je zaliječiti ih i dovesti pod kontrolu. Jedino na taj način moguće je osigurati zdrav i sretan osmijeh. To će osigurati i dug niz godina u kojima će vas zubni most odlično služiti. U slučaju da je potrebno izvaditi zub koji iz nekog razloga nije moguće zaliječiti, potrebno je izračunati period oporavka prije početka izrade protetskog rješenja.

Zubni most cijena forum i održavanje

Održavanje je pitanje koje se često provlači uz temu zubni most cijena forum. Vrijeme trajanja iznosi od 5 do 15 godina, a uvelike ovisi o oralnom zdravlju. Dobro oralno zdravlje, oralna higijena i redoviti pregledi mogu produžiti vijek trajanja. Ukoliko nedostaje svakodnevne higijene, može doći do problema sa zubnim mesom ili sa razvojem karijesa i upale na zubnom živcu. Stoga savjetujemo pacijente da pojačaju oralnu higijenu i ne rade iznimke kod njezina svakodnevnog provođenja. Zubni most cijena forum često ne napominje da je uz zubni most potrebno osigurati i odgovarajuću udlagu kojom ćemo zubni most zaštititi. Cijena zubnog mosta kreće se od 250 € po jednom zubu.

Po završetku rada izrađujemo zaštitnu udlagu za zube. To je jedna važna informacija koju se rijetko spominje na temu na zubni most cijena forum. Za sve pacijente koji pate od bruksizma potrebno je napraviti i zaštitnu udlagu za zube. Iako je to posljednji korak, jako nam je važan jer će nam pomoći kako bi zaštitili zubiće od puknuća ili njihova skraćivanja prilikom primjene jakih sila. Zaštitna udlaga štiti zube u slučaju da pacijent ima sklonost bruksizmu ili škripanju zubima. Trenjem i pritiskanjem gornje čeljusti o donju, zubi su skloni oštećenjima. Ukoliko postoje dentalni nadomjestci na zubima, zaštitna udlaga je najbolje rješenje koje će produžiti vijek trajanja zubnog mosta.

Zatražite termin i saznajte što je najbolje stomatološko rješenje koje bi preporučili u Vašem slučaju. Nazovite nas još danas!

Zubni most vijek trajanja

Predviđeno vrijeme trajanja zubnog mosta najčešće je u intervalu od 5 do 15 godina. Maksimalno vrijeme trajanja ostvaruje se dobrom oralnom higijenom i redovitim stomatološkim pregledima. Ukoliko dođe do promjena pravovremeno ćemo otkloniti problem. Redovitim uklanjanjem zubnog kamenca smanjuje se prisutnost bakterija u ustima. Na taj način smanjuje se mogućnost karijesa, upala desni, stvaranja parodontnih bolesti i drugih promjena.

Zubni most ili implantat

Zubni most ili implantat je česta dilema s kojom se pacijenti suočavaju u slučaju kada žele nadomjestiti dva ili više zubi. Potrebno je napraviti pregled na kojem ćemo procijeniti jeste li kandidat za zubni implantat. Predložit ćemo idealnu terapiju i proći sva alternativna rješenja koja bi vas mogla zanimati. Tako da ćete saznati sve opcije i cijene koje će vam pomoći da donesete odluku.

Liječenje korijena zuba

Liječenje korijena zuba izuzetno je složena vrsta liječenja, a o uspješnosti liječenja ovisi i životni vijek zuba. Ukoliko je upala korijena zuba neizliječiva, zub je potrebno izvaditi.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

 • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge


 • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

 • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

 • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS