Vrijeme čitanja: 7 minuta
zubni implantati cijena

Zubni implantati cijena

Zubni implantati cijena se razlikuje ovisno o vrsti zubnih implantata. Cijena je također ono što uvijek valja ispitati tijekom izrade plana liječenja. Nedostatak jednog zuba ili nekoliko zubi uspješno će nadomjestiti zubni implantati. Saznajte sve detalje o temi “zubni implantati cijena” u nastavku.

Sadržaj:
ZUBNI IMPLANTATI CIJENA 
DIJELOVI ZUBNOG IMPLANTATA
DIJAGNOZA I KANDIDATI 
PROCES UGRADNJE KORAK PO KORAK
ZUBNI IMPLANTATI CIJENA I PREDNOSTI
ZAVRŠNA RESTAURACIJA OSMIJEHA 
ZUBNI IMPLANTATI CIJENA I NJEGA

Zubni implantati cijena

Za nove pacijente u ponudi imamo „paket dobrodošlice“ za kojeg je moguće predbilježiti se još danas. Predbilježbe primamo telefonski ili putem weba. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji brinemo za cjelokupno oralno zdravlje pacijenata. To uključuje redovne tretmane čišćenja i popravaka zubi, estetske tretmane, parodontološke terapije i kirurške zahvate. U nekim slučajevima zubu nema spasa i potrebno je izvaditi ga. Važno je znati kako je tako izvađen zub potrebno nadoknaditi. Postoje 2 rješenja: zubni implantati ili zubni most.

Idealna zamjena za zub

Na ovu stomatološku uslugu valja gledati kao na investiciju u osmijeh i oralno zdravlje pojedinca. S obzirom da će ugrađeni zubni nadomjestak trajati dugoročno, za njega je potrebno izdvojiti nešto više nego za regularne stomatološke usluge. Materijalom i izdržljivošću su idealna zamjena za zub koji vam nedostaje. Brine li vas izgled osmijeha, želimo u samom početku napomenuti kako estetski nije moguće uočiti razliku usporedimo li prirodni zub i zubni implantat. Za taj dio će se pobrinuti perfekcionističko oko stomatologa. Doktor Šebečić u suradnji s dentalnim laboratorijem pazi na svaki detalj vašeg osmijeha. Ukoliko vam nedostaje zub, savjetujemo vam nadoknaditi ga prije povlačenja zubne kosti kako ne biste trebali raditi dodatni zahvat nadoknade zubne kosti. Dodatni zahvat može produžiti trajanje terapije, ali i povisiti konačnu cijenu terapije.

Dentus perfectus Reference Clinic

Ponosni smo certificirani nositelj statusa Nobel Biocare Reference Clinic. Uspješno nadoknađujemo i potpun broj zubi jedne čeljusti putem All-on-4 ili All-on-6 stomatološke tehnike. Uz Nobel u ponudi imamo i Neodent zubne implantate. Zubni implantati cijena ovisi o odabranom zubnom implantatu i materijalu od kojeg izrađujemo zubnu krunicu na vijku. Riječ je o premium segment proizvodu zubnog implantata. Cijenu opravdava garancija, pouzdanost i izdržljivost proizvoda. Zubni implantati izrađuju se od titanija 4 stupnja s obrađenom površinom. Neodent tvrtka već 40+ godina provodi istraživanja i proizvodnju svih vrsta zubnih implantata i pratećih proizvoda. Glavni razlog odabira leži u konceptu temeljenom na Brånemarkovim istraživanjima. Ona polažu temelj moderne stomatološke implantologije. S obzirom na odabranu vrstu zubnog implantata moguće je izračunati točan iznos pojedinog zubnog implantata. Odabir vrste zubne krunice koju postavljamo na zubni implantat ovisi od osobe do osobe i potrebno je porazgovarati s našim doktorom kako bi Vas detaljno savjetovali oko izbora. Posjetite nas na pregledu i saznajte jeste li kandidat za zubni implantat.

Dijelovi zubnog implantata

Zubni implantati cijena se formira ina temelju ukupno 3 dijela implantata.

  • Zubni implantat

  • Suprastruktura

  • Zubna krunica na implantatu

zubni implantati cijena

Dijagnoza i kandidati

Na prvom pregledu potrebno je napraviti ortopantomogram. Možete ga napraviti u sklopu pregleda u prostorijama Dentus perfectus stomatološke ordinacije. Doktor Šebečić postavit će dijagnozu, uputiti Vas na prioritetne probleme koje je potrebno rješavati te predložiti terapiju. Znate li da nisu svi pacijenti kandidati za ugradnju zubnog implantata?! Tako je, potrebno je zadovoljiti određene kriterije za ovaj zahvat. S obzirom da je riječ o ugradnji titanskog vijka u zubnu kost, prvi preduvjet je dovoljna razina i gustoća zubne kosti. U slučaju da ste kandidat za ugradnju zubnog implantata potrebno je napraviti 3D CBCT snimak zubi i krvnu sliku pacijenta. Na temelju 3D CBCT snimka određujemo položaj i poziciju implantata. Više detalja o potrebnim pretragama dobit ćete od našeg stomatologa tijekom pregleda. Ukoliko je doktor Šebečić zadovoljan vašim rezultatima pretraga, krenut ćemo u dogovaranje zahvata.

Priprema za sam zahvat

Gubitak zubne kosti javlja se u slučaju kada pacijenti više godina ne nadomjeste izgubljen zub, u slučaju apscesa zuba i drugim anomalijama na zubu. U tom slučaju ugradnja zubnog implantata je moguća uz dodatni zahvat ugradnje zubne kosti. Taj zahvat stručno nazivamo augmentacija zubne kosti. Povećanje volumena zubne kosti stvara potreban prostor za zubni implantat. Zubni implantat ima svoju dužinu i potrebna je odgovarajuća razina zubne kosti u koju će se ugraditi. Povlačenje zubne kosti i nedovoljan prostor za zubni implantat mogu produljiti vrijeme potrebno za ugradnju zubnog implantata. Radi dodatnog zahvata i produljenja vremena oporavka produžuje se vremenski period kompletne izvedbe zahvata. Nakon ugradnje zubne kosti potrebno je uspješno završiti period oporavka. Kada je riječ o gornjim zubima, često uz gubitak zubne kosti dolazi i do spuštanja maksilarnog sinusa. U tom slučaju potrebno je napraviti zahvat podizanja sinusa stručno zvani sinus lift zahvat. Augmentaciju zubne kosti i sinus lift zahvat izvodimo u jednom operativnom zahvatu. Sinus lift zahvat može biti mali ili veliki, ovisno o tome je li zahvat složen ili jednostavan.

Proces ugradnje – korak po korak

  • PRVI PREGLED I DIJAGNOZA

  • UGRADNJA ZUBNOG IMPLANTATA

  • POSTAVLJANJE ABUTMENTA

  • DIGITALNI SKEN ZA IZRADU ZUBNE KRUNICE

  • PROBA ZUBNE KRUNICE

  • PREDAJA ZUBNE KRUNICE

Zubni implantati cijena i prednosti

Zubni implantati cijena opravdava brojne prednosti. Najveća u nizu prednosti koju bismo izdvojili je svakako očuvanje zubne kosti i susjednih zubi. Potpun broj zubi omogućava pravilan raspored žvačnih sila čeljusti. To znači da ćete imati čvrstu zagriznu moć prilikom svakog zagriza. Neravnomjerno raspoređene žvačne sile predstavljaju izazov pri svakom zagrizu. One mogu izazvati puknuće zuba radi preopterećenja zuba. Još jedna prednost je što zubni implantat ne može razviti karijes.

Završna restauracija osmijeha

Briga za sigurnost i dugoročnost radova na prvom su nam mjestu. Stoga za naše pacijente odabiremo najkvalitetnije tehnike i materijale. Upravo zato zubni implantati cijena i vijek trajanja na vaše zadovoljstvo idu ruku pod ruku. Cijena u najvećem broju slučajeva opravdava doživotni vijek trajanja zubnog implantata. Zamislite koliko vrijedi osmijeh s potpunim brojem zubi. Pritom ne mislimo samo na estetiku već i na oralno zdravlje pacijenata. Kao stručnjaci za stomatologiju svakodnevno podižemo oralno zdravlje pacijenata na zavidnu razinu. Slijedi dogovor za odabir zubne krunice. Završni korak je predaja zubne krunice na implantatu. S time će estetika vašeg osmijeha biti u potpunosti oporavljena, a oralno zdravlje očuvano. Preostaje vam uživati u novom osmijehu.

Zubni implantati cijena i njega

Iako ne postoji mogućnost razvoja karijesa, potrebno je održavati svakodnevnu oralnu higijenu kao i u slučaju prirodnih zubi. Kod slabe higijene i u slučaju pušača u iznimnim i rijetkim slučajevima može doći do periimplantitisa. Periimplantitis je upala zubnog implantata. Koristite zubni konac i nastavak za električnu četkicu namijenjen zubnim implantatima. Uz to provodite uobičajenu oralnu higijenu koja uključuje usnu vodicu i oralni tuš. Posjećujte stomatologa na redovitom godišnjem pregledu.

Zašto odabrati Dentus perfectus?

Rješite sve probleme na jednom mjestu. Vršimo kompletnu pripremu za zahvat ugradnje zubnog implantata – ugradnja zubne kosti i podizanje maksilarnog sinusa u jednom dolasku. Svakodnevno koristimo najnoviju tehnologiju i najkavlitetnije renomirane materijale. Za zahvat augmentacije zubne kosti postoji nekoliko opcija od kojih izdvajamo: metoda regeneracije vlastitom krvnom plazmom PRF protokol (Palatel Rich Fibrin) i Smart Dentin Grinder uređaj ili nadoknada zubne kosti kirurškim zahvatom. Kirurški zahvat uključuje ugradnju umjetne kosti koja će osigurati mogućnost ugradnje zubnog imaplantata. Po završetku implantološkog zahvata dobit ćete putovnicu za svoj zubni implantat. U njoj će biti zavedene sve informacije o ugrađenom zubnom implantatu te njegov serijski broj i jamstvo. Imamo sve što tražite! Za vas smo osigurali potpunu stomatološku skrb na jednome mjestu. Pristupačan tim stomatologa pratit će vas kroz svaki korak terapije. Naše recenzije potvrđuju ugodno stomatološko iskustvo pacijenata.

Ugradnja zubnih implantata je proces koji zahtjeva određeno vrijeme kako bi se postupak oseointegracije u potpunosti završio. Oseointegracija je proces stapanja titanskog vijka sa zubnom kosti. Kako bi se implantat u potpunosti srastao sa zubnom kosti, potrebno je pričekati od 4-6 mjeseci prije nastavka terapije. Nakon tog perioda nastavljamo sa završnim korakom. Imajte na umu kako svaki dodatni zahvat prolongira završetak terapije. Pridružite se i vi našoj zajednici zdravih osmijeha.

Zatraži paket dobrodošlice još danas.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS