Vrijeme čitanja: 4 minuta

Zubi – 5 činjenica koje niste znali

zubi - 5 cinjenica koje nista znali

Zubi – 5 činjenica koje niste znali

Nove tehnike i inovativna rješenja pridonose većem zadovoljstvu vlastitim izgledom i oralnim zdravljem općenito. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji želimo da se osjećate ugodno u svakom trenutku. Stoga pratimo novitete i pohađamo edukacije kako bi vam približili najbolje što stomatologija nudi. Bilo da vas zanima estetska stomatologija, popravak zuba, implantologija ili vam je potrebna protetika – nudimo rješenje za svaki vaš problem. Redovito održavanje zubi i oralne higijene vrlo je bitno. Redoviti odlasci na stomatološke preglede mogu učiniti puno za zdravlje vaših zubi. Sljedećih 5 činjenica o zubima će vas iznenaditi. Otkrijte ih u nastavku.

ZUBI – OTKRIJTE 5 ČINJENICA

  • 1. ZUBI I ZAGRIZ SU JEDINSTVENI

  • 2. CAKLINA SE NE REGENERIRA

  • 3. CAKLINA MOŽE BITI OŠTEĆENA

  • 4. ZUBI I USTA SADRŽE VELIK BROJ BAKTERIJA

  • 5. SLINA IMA ULOGU DEZINFICIJENSA

ZUBI I ZAGRIZ SU JEDINSTVENI

Zubi i zagriz su jedinstveni baš kao i otisak prsta. Oralno zdravlje svakodnevno zahtjeva našu pažnju. Dnevno je potrebno izdvojiti svega nekoliko minuta za potpunu oralnu higijenu.

CAKLINA SE NE REGENERIRA

Zubna caklina je najčvršći dio tijela. Nažalost, u slučaju cakline ne postoji mogućnost samoobnavljanja. Korištenje zubne paste s fluorom može biti od velike pomoći za obnovu cakline. Savjetujemo Vas da uvrstite zubnu pastu s dodatkom fluora u svoju svakodnevnu higijenu.

CAKLINA MOŽE BITI OŠTEĆENA

Iako je izuzetno čvrsta, caklina je sklona oštećenjima. Caklinu najviše oštećuju gazirana pića, razne kiseline i šećeri.

ZUBI I USTA SADRŽE VELIK BROJ BAKTERIJA

Mikroorganizmi u ustima zahvaćaju zubno meso i tkiva zubi. Bakterijskim nagrizanjem cakline dolazi do nastanka karijesa. Neke od bakterija u ustima su uzročnici parodontoze. Visoka zastupljenost bakterija dovodi do razvoja upala i bolesti desni. Parodontne bolesti uzrokuju brojne probleme što se tiče oralnog ali i sveopćeg zdravlja. Ukoliko se ne tretira, parodontitis može uzrokovati gubitak zubi. Velike količine plaka uslijed slabije higijene dovode do stvaranja kamenca.

SLINA IMA ULOGU DEZINFICIJENSA

Slina je uglavnom sačinjena od vode. Ima vrlo važnu ulogu za zdravlje i vlažnost naše usne šupljine. Slina održava naše zdravlje zubi. U slini se nalaze minerali kojima se štiti zubnu caklinu i dezinficiraju se zubi. Simptomi po kojima prepoznajemo karijes uključuju bol, zadah, promjenu boje, oticanje desni.

Redovita oralna higijena pomoći će vam da zaboravite na karijes! Zubi se mogu zaštiti ranom dijagnostikom karijesa. Zubnu caklinu možemo zaštiti korištenjem paste za zube s dodatkom fluora. Možda niste o tome imali prilike razmišljati, ali osmijeh može osvježiti vaš izgled. Samopouzdanje i zadovoljstvo radi zdravih i bijelih zubi može uvelike promijeniti vaš osmijeh. Mi volimo vjerovati da jedan osmijeh može učiniti puno. Pružit ćemo vam prijateljsku ruku na putu do zdravih zubi i učinit ćemo sve u našoj moći kako biste bili zadovoljni svojim osmijehom. Javite nam se za savjetovanje ili nas posjetite na adresi Lastovska 12 a.

KONTAKTIRAJTE NAS