Vrijeme čitanja: 5 minuta
koliko iznosi cijena bijele plombe

Koliko iznosi cijena bijele plombe?

“Koliko iznosi cijena bijele plombe?” s razlogom je jedno od najčešćih pitanja novih pacijenata. Cijena bijele plombe odnosi se na uklanjanje karijesa sa zuba i postavljanje ispuna kojim ćemo nadoknaditi izgubljen dio zuba. Cijena bijele plombe ovisi o veličini karijesa koji je zahvatio zub. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaicji cijena se određuje ovisno o veličini karijesa i zahvaćenim plohama zuba. U ponudi imamo jednoplošne, dvoplošne i troplošne ispune. 

Sadržaj:

CIJENA BIJELE PLOMBE
ŠTO JE BIJELA PLOMBA?
POPRAVAK ZUBA ILI LIJEČENJE ZUBA
AMALGAMSKA PLOMBA
CIJENA BIJELE PLOMBE: POSTUPAK IZRADE
CIJENA BIJELE PLOMBE OPRAVDAVA VIJEK TRAJANJA

Cijena bijele plombe

Cijena bijele plombe (estetski ispun) razlikuje se ovisno o broju ploha zahvaćenih karijesom. Karijes na zubu potrebno je ukloniti te nakon toga ispuniti zub kako bi ostao zaštićen i otporan na žvačne sile. Vrlo je važno da se žvačne sile pravilno raspodjeljuju prilikom zagriza kako neki zubi nebi bili preopterećeni snažnim zagrizom. Javi li se preopterećenje zub je sklon puknuću. Kroz povijest plombe su se izrađivale od brojnih materijala kao što su srebro, zlato ili danas najpoželjniji estetski kompozitni ispun.

Što je bijela plomba?

Bijela plomba je najčešći stomatološki postupak koji izvodimo u našoj ordinaciji dentalne medicine. Ona služi popunjavanju zuba uslijed karijesa ili drugih oštećenja. Sam naziv “bijela plomba” daje naznačiti da plomba nosi identičnu boju kao i vaš zub. Prilikom izrade određujemo boju plombe kako bi odgovarala prirodnoj boji zuba. To naše plombe čini neprimjetnima. 

Popravak zuba ili liječenje zuba

Zubobolja upućuje na postojeći stomatološki problem. Najčešće je riječ o karijesu. Karijes može biti i dubinski kada zahvaća unutrašnjost zuba. Najlakše ga je prepoznati kao ljepljivu smeđu točku. No budite oprezni jer nije svaka točka karijes. Ponekad je riječ o pigmentaciji koju je dovoljno pratiti kroz vrijeme. Probije li karijes u unutrašnjost zuba, često puta zahvaća korijen samog zuba. Redovitim kontrolnim pregledima moguće je primijetiti promjenu na zubu i na vrijeme sanirati zub. Ukoliko pacijenti ne obavljaju redovne kontrole vrlo vjerojatno će problem primijetiti tek kada se javi oteknuće ili uzastopna bol u zubu. Bol u zubu koja se javlja isključivo na toplo ili hladno upozorenje je da je potrebno liječenje zuba. 

Amalgamska plomba 

Amalgamske plombe su srebrne boje poznate pod popularnim nazivom crne plombe. Ukoliko želite zamijeniti amalgamsku plombu bijelim estetskim ispunom poželjno je posavjetovati se sa Dentus perfectus stomatologom. Amalgamske ispune uklanjamo na posve siguran način. 

Amalgamska plomba je najjednostavnija vrsta ispuna kaviteta. Nastaje mješavinom žive, srebra i raznih primjesa metala.

Cijena bijele plombe: Postupak izrade 

Postupak započinjemo davanjem lokalne anestezije. Nakon što anestezija počne djelovati započinjemo bušenje zuba kako bi uklonili karijes i karijesne lezije. Kada smo sigurni da je karije su potpunosti otklonjen, započinjemo s ispunom kaviteta. Popunjavamo dio koji nedostaje kako bi zub zadržao čvrstoću. Po završetku poliramo zubić i provjeravamo odgovara li visina zagriza. 

Svaki korak nam je od velike važnosti. U slučaju previsokog ispuna javit će se bol na zubu. Kako bismo to izbjegli veliku pažnju posvećujemo odgovarajućoj visini ispuna. 

Cijena bijele plombe opravdava vijek trajanja

Cijena bijele plombe kreće se u rasponu ovisno o veličini karijesa na zubu. Na cijenu se nadodaje lokalna anestezija. Za estetski ispun predviđen je dugogodišnji vijek trajanja. Cijena plombe odnosi se na kvalitetne i dugotrajne materijale vrhunske kvalitete koje koristimo u radu. Cijena postavljanja plombe uključuje i uklanjanje karijesa sa zuba. Plomba ima funkciju zaštititi zub od puknuća, oštećenja i drugih anomalija te pritom pruža lijepu estetiku i neprimjetnost. Gledajte na nju kao na investiciju u svoje zdravlje. 

Cijena bijele plombe je isplativa i opravdana s obzirom da će plomba izrađena u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji uz dobru oralnu higijenu izdržati i desetak godina. Bijeli estetski ispun danas je norma prilikom svakog punjena zuba. Njome ostvarujemo lijep izgled osmijeha. Ujednačene nijanse zubi osigurat će vam lijep osmijeh. 

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Mogu li osjetiti da se postojeći ispun oštetio?

U nekim slučajevima ispun može promijeniti boju po rubnim dijelovima, može se pojaviti rupica ili ispun mijenja strukturu. To su naznake da je ispun hitno potrebno zamijeniti. U nekim slučajevima nema naznaka sve dok se ispun postepeno ne potroši. Redovni pregledi pomažu nam da na vrijeme uočimo nastale promjene na zubu.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS