Vrijeme čitanja: 5 minuta
oralni kirurg

Oralni kirurg

Oralni kirurg izvodi kirurške zahvate u području usne šupljine kod pacijenata kod kojih za to postoji indikacija. Posjetite nas na kontrolnom pregledu i saznajte koje rješenje preporučamo za vaš stomatološki problem. 

Sadržaj:

ŠTO JE ORALNI KIRURG?
ORALNI KIRURG ZAGREB
ŠTO JE ORALNO-KIRURŠKI STOMATOLOŠKI ZAHVAT?
KAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA OPERATIVNI ZAHVAT
ZAHVATI KOJE IZVODI ORALNI KIRURG

Što je oralni kirurg?

Oralni kirurg je specijalist dentalne medicine koji izvodi kirurške zahvate u području usne šupljine. Bilo da je riječ o zdravstvenim ili estetskim razlozima, oralni kirurg u skladu s pravilima struke rješava razne probleme od raznih anomalija do bolesti i stanja koja mogu otežavati vašu svakodnevnicu. Oralni kirurg prvenstveno je nužan u slučajevima konstantne zubobolje i stvaranja mogućnosti za implantološke zahvate kod pacijenata kod kojih za to postoji indikacija. Zahvaljujući njemu moguće je nadoknaditi izgubljen zub u čeljusti. 

Oralni kirurg Zagreb

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji na zagrebačkoj adresi prvo obavljamo dijagnostiku. Detaljna dijagnostika se provodi u sklopu prvog pregleda. Ukoliko ste kandidat za oralno-kirurški zahvat prvo je potrebno obaviti pretrage. Svi kandidati prolaze isti proces koji će nam dati uvid u zdravstveno stanje i moguće nedostatke. Ukoliko je riječ o sitnim nedostacima koje je moguće nadoknaditi ili pojačati pobrinut ćemo se da na vrijeme započnete s terapijom. Ukoliko je potrebno napraviti pripremni zahvat kako biste mogli pristupiti implantološkom zahvatu, to dogovaramo tempom koji će vam osigurati siguran oporavak i odličan ishod terapije. 

Što je oralno-kirurški stomatološki zahvat?

Stomatološka kirurgija ili oralna kirurgija nudi brojna rješenja za bolne zubobolje, frakture, infekcije i drugih nepravilnosti zubi, zubne kosti, čeljusti i općenito usne šupljine. Oralno kirurški zahvat je prije svega operativni zahvat koji se izvodi u lokalnoj anesteziji. Ovu vrstu zahvata izvodimo kao i svaki ambulantni zahvat. U radu provodimo najviše standarde uz sterilne uvjete. 

Kako izgleda priprema za operativni zahvat

Priprema za operativni zahvat razlikuje se za svaki zahvat. U pravilu je potrebno jesti prije dolaska. Prilagodite namirnice za zahvat koji vas čeka. Prehrana u narednim danima nakon zahvata može biti malo zahtjevnija, a najviše će vam pomoći dobra priprema. Kod operativnih zahvata najčešće je potreban analgetik i antibiotik. Sve detalje saznat ćete prilikom dogovora zahvata. 

Zahvati koje izvodi oralni kirurg

  • Vađenje umnjaka
  • Operacija umnjaka ili alveotomija
  • Implantološki zahvati
  • Zahvati koji prethode implantološkim zahvatima
  • Apikotomija
  • Parodontalna kirurgija

Digitalizirana i moderna stomatološka tehnologija

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji uz najnoviju digitalnu tehnologiju dostupna su bezbolna i minimalno invazivna liječenja. U rendgen studiju zadovoljeni su svi kriteriji i standardi zaštite od zračenja. Rendgen snimak potvrdit će dijagnozu. Uz točnu dijagnozu dogovaramo plan liječenja. Kod oralno-kirurških zavata koristimo certificirane dentalne implantate, renomirane kirurške komplete kao i stomatološke alate. Zakažite operativni zahvat u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji. 

Najviša razina stomatološke njege

Naše predano osoblje vodit će vas kroz svaki korak zahvata od prvog dolaska u našu ordinaciju do svakog idućeg dolaska. Našim pacijentima svakodnevno pružamo najvišu dostupnu razinu stomatološke njege.

Hitno i prioritetno uklanjamo zubobolju

Hitni slučajevi naš su prioritet. Ukoliko osjećate bol ili vam je pukao zub nazovite nas odmah ili pošaljite upit. Na sve upite i pozive odgovaramo čim smo u mogućnosti. Hitni pacijenti kod nas su prioritetni. Nastojimo pronaći termin u što kraćem vremenskom roku. Pacijentima nastojimo pružiti miran i opušten ambijent. Prepustite se našoj radnoj atmosferi. 

Implantološki zahvati

Zubni implantat je najbolje rješenje za izgubljen zub. Titanski vijak ima idealnu strukturu i osigurava čvrstoću i stabilnost za krunicu na zubu. Glavni preduvjet je dovoljan volumen kosti u koju će se ugraditi zubni implantat. Ukoliko nedostaje zubne kosti potrebno je isplanirati sinus lift zahvat i augmentaciju zubne kosti s prf protokolom kada je to moguće.  Zubni implantat priuštit će vam prirodan osjećaj i sve funkcije kao i prirodan zub. Nazovite nas za termin pregleda.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Koji su najčešći oralno-kirurški zahvati u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji?

Najčešći zahvati koje rutinski izvodimo u ordinaciji Dentalne medicine su vađenje umnjaka, imedijatna implantacija i ugradnja zubnih implantata.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS