Vrijeme čitanja: 6 minuta
hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri za savršeno oblikovane usne

Hijaluronski fileri samo su jedan od popularnijih preparata za savršeno oblikovane usne, dostupan u sklopu tretmana estetike lica. Svjetski poznati proizvođači s kojima surađujemo, donose jednostavna i prirodna rješenja koja jednostavno želimo pratiti i približiti pacijentima. U skladu s prirodnim potrebama usana osmišljen je prirodan način kako usnama pružiti prirodan sastojak koji će ih njegovati iznutra i postići voluminozan, atraktivan izgled koji priželjkujete. Želimo Vam osigurati samopouzdan osmijeh i zadovoljstvo vlastitim izgledom. Upotpunite svoj osmijeh njegovanim izgledom usana!

Sadržaj

ZAŠTO SU HIJALURONSKI FILERI POŽELJNI?
HIJALURONSKA KISELINA U KREMAMA ZA NJEGU TIJELA I LICA
RAZGRADNJA
HIJALURONSKI FILERI-TKO JE KANDIDAT ZA TRETMAN?
HIJALURONSKI FILERI I NJEGA USANA NAKON APLIKACIJE
ŠTO JE REALNO OČEKIVATI?

ZAŠTO SU HIJALURONSKI FILERI POŽELJNI?

 • PRIRODNI SASTAV

  Hijaluronski fileri u svom glavnom sastavu imaju hijaluronsku kiselinu. Hijaluronska kiselina prisutna je u ljudskom tijelu od samog rođenja. Tijelo ju proizvodi prirodnim putem kako bi osiguralo elastičnost i volumen kože i usana te gipkost zglobova. Pronalazimo je u različitim dijelovima ljudskog tijela. U nedostatku hidratacije usne su sklone pucanju. To se često događa zimi uslijed niskih temperatura ali i ljeti kada lako gubimo vodu uslijed velikih vrućina. S obzirom da hijaluronska kiselina osigurava prirodni faktor vlaženja, nakon aplikacije filera usne neprestano zadržavaju njegovan izgled.

 • VELIČINA IGRA ULOGU

  Hijaluronska kiselina na sebe “privlači” vodu. Samim time omogućava održati veći volumen, vlažnost, elastičnost i regenerativnu njegu usana. To je vrlo važna karakteristika značajna za njegu lica. U tijelu postoji u dvije veličine: kratkolančana i dugolančana hijaluronska kiselina. Kratkolančana molekula prodire dublje u strukturu vezivnog tkiva kože. Najčešće je nalazimo u proizvodima za njegu kože koji se nanose površinski. Dugolančana hijaluronska kiselina navlači na sebe velike količine vode. Zato su hijaluronski fileri idealni za popunjavanje volumena.

 • POJAČANO STVARANJE FIBROBLASTA

  Fibroblasti su aktivne stanice potrebne za povezivanje tkiva. Važni su za proizvodnju najvažnijih saveznika – kolagena i elastina. Hijaluronska kiselina vlaži fibroblaste i ponaša se kao antioksidans. Učinkovito štiti stanice od oštećenja, djeluje protuupalno te pospješuje brzo zarastanje rane.

 • NJEGOVAN IZGLED

  Hijaluronski fileri pomažu održati stalnu hidratizaciju, mekoću i voluminozan izgled usana.

HIJALURONSKA KISELINA U KREMAMA ZA NJEGU TIJELA I LICA

Hijaluronska kiselina danas se koristi kao sastojak krema za njegu lica, tijela i usana. Glavni je sastojak većine krema i seruma. Prepoznat ćete ih u kremama za tijelo i lice, maskama za lice, puderima, serumima, čistačima lica, šamponima i mnoštvu drugih preparata. Svojim sastavom hijaluronski fileri neprestano hidratiziraju kožu i usne. Upravo je hijaluronska kiselina zaslužna za tajnu mekog i njegovanog izgleda. Jedno je sigurno, možemo se složiti kako je hijaluronska kiselina postala najpoželjniji sastojak svakodnevne njege kože i usana.

RAZGRADNJA

Hijaluronski fileri razgrađuju se postepeno. Zbog biorazgradnje, hijaluronski fileri nisu dugotrajno rješenje. Njihova postojanost najčešće je od 6 do 12 mjeseci, ovisno o vrsti dermalnih filera. Razgradnju hijaluronskog filera vrši organizam prirodnim putem. U tijelu se nalazi enzim hijaluronizada. On razgrađuje hijaluronsku kiselinu. U slučaju da pacijent to želi, enzim hijaluronizada može se aplicirati u usne što će trenutačno ukloniti učinak filera. Samim time usne se vraćaju u prvobitno stanje.

HIJALURONSKI FILERI-TKO JE KANDIDAT ZA TRETMAN?

Kandidati za tretman “hijaluronski fileri” su osobe s navršenih 18 godina starosti koje smatraju da im nedostaje volumena, žele postići simetričan izgled ili jednostavno žele puniji i njegovan izgled usana. Uspješno obnovite izgled usana, uskladite izgled obje usne ili naglasite ženstvenost i senzualnost.

HIJALURONSKI FILERI I NJEGA USANA NAKON APLIKACIJE

Prva 24 sata nakon aplikacije ne preporučamo nositi make-up. Prva 24 sata nakon aplikacije preporučamo izbjegavati alkohol, treninge i let avionom. Nakon aplikacije potrebno je izbjegavati stomatološke tretmane, izlaganje suncu i ekstremne temperature bilo visoke bilo niske (pod time mislimo na vruće kupke, saune, solarij…). Njega za usne s hijaluronskom kiselinom istovjetna je kao za sve usne. No za one koji smatraju da im je potrebna dodatna njega, postoji posebna njega u obliku labela namijenjena usnama s hijaluronskim filerima. Više detalja saznajte od certificiranog liječnika u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji.

ŠTO JE REALNO OČEKIVATI?

Za željeni izgled potrebno je konzultirati se s našim certificiranim liječnikom. Doktor Šebečić će predložiti potreban volumen (najćešće je to između 0,5-2 ml) i tehniku kojom ćete ostvariti željeni izgled. Nakon što organizam razgradi hijaluronsku kiselinu, usne se formom i volumenom vraćaju u stanje prije aplikacije filera. Kako bi se željeni efekt zadržao potrebno je ponoviti postupak. Hijaluronski fileri koje koristimo su fileri Restylane REFYNE, VOLYME, KYSSE proizvedeni u Švedskoj, te TEOSYAL RHA 1, RHA 2, RHA 3, REDENSITY  i KISS proizvedeni u Švicarskoj. TEOSYAL RHA KISS postiže punoću i oblik, ali i naglašava senzualnu strukturu usana. Tanke usne mogu odati strogoću dok punije usne odaju efekt senzualnosti i pomlađuju izgled. Fileri koje koristimo su najviše kvalitete i odobreni su od strane FDA (U.S. Food and Drug Administration). U potpunosti su sigurni za korištenje.

Švicarski brend hijaluronskih filera koje koristimo pouzdan je radi svog sastava i najveće sličnosti s prirodnim molekulama koje nalazimo u koži. Njihova priča započela je 2003. godine. Odobreni su od strane FDA od 2017-te godine. U svom sastavu sadrže molekule hijaluronske kiseline slične našem prirodnom sastavu kože. Karakterizira ih otpornost i elastičnost tako da prate pokrete usana.

 • TRENUTAČAN EFEKT

 • ELASTIČNOST USANA I PRIRODNA MIMIKA LICA

 • KRATAK PROCES APLIKACIJE

 • PRIRODNA TEHNOLOGIJA

Pitajte nas sve što Vas zanima!

U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji vodimo se izvrsnošću u radu. U svome radu koristimo se najkvalitetnijim i najnovijim tehnikama i materijalima. Radi brojnih prednosti i široke primjene hijaluronska kiselina svakako je sastojak koji će ostati ključan dio njege kože i usana. Djelujemo na željena područja iznutra. Potreban Vam je jedan korak do njegovanog izgleda usana. Imate specifičan upit može li nešto naštetiti vašim novim usnama neposredno nakon tretmana?! Nazovite nas!

Nazovite nas

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS