Vrijeme čitanja: 6 minuta
kompozitne ljuskice za zube-Dentus perfectus

Kompozitne ljuskice za zube

Kompozitne ljuskice za zube su jednostavno rješenje kojim možemo ukloniti nepravilnosti s površine prednjih zubi. Na zubima se mogu javiti sitne nepravilnosti. Iako su u pitanju sitne nepravilnosti, one često kod pacijenata mogu uzrokovati pad samopouzdanja i nezadovoljstvo vlastitim osmijehom. No ne brinite jer taj problem je moguće ukloniti u svega jednoj posjeti našem stomatologu. Dentus perfectus stručnjaci za osmijehe osigurat će vam najbolje rješenje za brzo ispravljanje i onih najmanjih nedostataka na zubima.

Što su kompozitne ljuskice za zube?

Kompozitne ljuskice služe za sitne estetske korekcije zuba. Izrađujemo ih od kompozitne smole. Kompozitna smola je materijal koji odgovara prirodnoj boji zuba. Izrađuju se brzo i ciljano prikrivaju nedostatak zuba stapajući se s prirodnim izgledom zuba. U slučaju nezadovoljstva isključivo određenom mrljom na zubu, preporučamo prvo napraviti pjeskarenje zubi. Pjeskarenje zubi izvodimo u sklopu tretmana ultrazvučnog uklanjanja zubnog kamenca i njime uspješno uklanjamo pigmentacije. Za mrlje koje pjeskarenje ne može ukloniti preporučamo kompozitne ljuskice za zube. 

Prednosti kompozitne ljuskice

U slučaju kompozitnih ljuskica zube je potrebno minimalno pripremati. Glavna prednost kompozitne ljuskice je direktna izrada na zubu. Za ovaj tip zubnih ljuskica nije potrebno izrađivanje i prilagodba u dentalnom laboratoriju. Samim time ova promjena nije trajno rješenje s obzirom da je riječ o materijalu koji se može ukloniti ili istrošiti. No svakako je najbrže i efikasno rješenje koje možemo ponuditi. Ono što je svakako prednost je da ih je po potrebi moguće zamijeniti. Predviđeno vrijeme trajanja iznosi od 3 do ukupno 5 godina. Izrađuju se prozirne smole koju stvrdnjavamo i oblikujemo po potrebama vaših zubi te nedostataka koje želite rješiti. Ovim procesom postižemo glatku i ujednačenu površinu zuba s odgovarajućom bojom.

Vodimo Vas kroz proces izrade  

Izrađujemo ih na zubu jednako kao i u slučaju zubnog ispuna. Za njihovu izradu u većini slučajeva nije potrebno provesti pripremu zubi. Vrlo je bitna tehnika koju koristimo prilikom izrade kompozitne ljuskice jer o tehnici ovisi završni izgled zuba. Cilj nam je postići što prirodniji oblik i identične boje kao i kod prirodnog zuba.

Zahvat započinjemo odabirom točne nijanse boje kompozita za postizanje prirodnog izgleda zuba i za neprimjetnu korekciju. Kompozit nanosimo na površinu zuba te ga oblikujemo. Promjena na površini zuba je trenutačno vidljiva. Nakon nanošenja kompozita na stijenku zuba stvrdnjavamo kompozit pomoću polimerizacijske lampe i svjetla visokog intenziteta za stapanje kompozita sa prirodnim zubom. Po završetku tretmana poliramo zub kako bismo kod pacijenta postigli potpuno prirodan osjećaj i izgled zuba. Njega kompozitne ljuskice vrši se na isti način kao i njega prirodnih zubi. 

Naruči se na pregled još danas!

Kada su kompozitne ljuskice najbolji odabir?

Svi pacijenti koji se suočavaju s određenom nepravilnosti prednjih zubi, dobrog zdravlja zubi koji prethodno nisu endodontski liječeni te žele uljepšati izgled zubi mogu razmišljati o ovom rješenju. Za sve pacijente koji sanjaju savršen osmijeh za neki od velikih životnih događaja, nedostaje im vremena za proces izrade keramičkih ljuskica te ako nisu sigurni žele li zadirati u strukturu zuba. Pozivamo Vas da odradite inicijalni pregled u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji kako bi vas detaljno savjetovali o mogućem rješenju vašeg problema. Suočavate li se s bijelim mrljama na zubima to u stomatologiji stručno nazivamo molarnom hipomineralizacijom zubi. U tom slučaju također će pomoći kompozitne ljuskice. 

Koju vrstu ljuskica za zube odabrati?

Odabir kompozitne ljuskice najčešće je rezultat želje za uštedom na vremenu jer ih u ordinaciji izrađujemo trenutačno. Minimalno invazivan proces izrade dodatni je plus ove stomatološke usluge. Kompozitne ljuskice osigurat će vam u potpunosti prirodan izgled zuba. Izrađujemo ih putem naprednih i visokokvalitetnih materijala za najbolji rezultat. Za izradu ove vrste ljuskice potrebna je svega jedna posjeta dok je izrada keramičke ljuskice nešto je složenije prirode i potrebno je više koraka za cjelokupni proces izrade. Izrada keramičke ljuskice za zube uključuje dentalne tehničare i skeniranje čeljusti intraoralnim skenerom. Keramičke ljuskice izrađujemo u dentalnom laboratoriju i one će proći kroz nekoliko provjera prije nego li ih postavimo na željeni zub. Od ostalih stomatoloških estetskih tretmana koje izvodimo u jednom dolasku svakako preporučamo razmisliti o izbjeljivanju zubi. Pronađite nas na zagrebačkoj adresi Lastovska 12 a.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Često postavljena pitanja pacijenata

Kompozitne ljuskice iskustva?

Kompozitne ljuskice iskustva govore kako ih pacijenti odabiru radi pristupačne cijene i brzog popravka. Radi kratkog procesa izrade, odlično su rješenje s manjim ulaganjem u zub. Treba imati na umu brže trošenje u usporedbi s drugim vrstama ljuskica za zube.

Ljuskice za zube iskustva?

Ljuskice za zube iskustva pacijenata govore nam o velikom zadovoljstvu pacijenata zahvaljujući bezbolnom tretmanu te kako je to najbrži način za uklanjanje nesavršenosti s površine zuba. Također ih je lako održavati. Mogu zamijeniti ortodontsku terapiju u slučaju postojanja dijasteme.

Liječenje korijena zuba cijena?

Liječenje korijena zuba ovisi o stanju zuba i veličini upale. Cijena zahvata se kreće u rasponu od 55 € do 120 € ovisno o broju korijena zuba. Razlikuje se ovisno o tome je li riječ o jednom kanalu, dva kanala ili 3 kanala. Sukladno tome kreće se i cijena. Na navedene cijene nadodajemo i zubnu anesteziju. Cijena anestezije iznosi od 10  € do 14  €. 

KONTAKTIRAJTE NAS