Vrijeme čitanja: 2 minuta
Dentus perfectus - zanimljivoati o zubima

10 zanimljivosti o zubima – za koje niste znali

10 zanimljivosti o zubima – za koje niste znali

  1. Caklina zuba je najtvrđi dio ljudskog tijela. Dječja caklina je mekana i lakše podliježe karijesu.
  2. Četvrtina odraslih u Hrvatskoj su izgubili sve zube. Izgubljene zube moguće je nadoknaditi. Za najbolju opciju terapije posjetite nas u ordinaciji.
  3. Zubi se počinju formirati prije nego što se rodimo.
  4. Umnjaci ili zubi mudrosti se zovu tako jer dolaze kad smo stariji i pametniji.
  5. Mi produciramo 400.000 litara sline u životu koja nam pomaže spriječiti propadanje zubiju tako da odstranjuje hranu sa zubiju. Suha usta su neprijatelj oralnog zdravlja.
  6. Karijes zubi je druga najčešća bolest poslije prehlade. Sanirajte karijes u početnom stadiju. Odgađanjem popravka zuba riskirate mogućnost da se karijes proširi u unutrašnjost zuba. U tom slučaju potrebna vam je endodotska terapija. Iskoristite taj vremenski prozor za popravak kako bi izbjegli veću štetu i trošak liječenja zuba.
  7. Ljudi preferiraju plave četkice za zube više od crvenih četkica. Za kojom bojom četkice za zube vi uvijek iznova posežete !?
  8. Posjet stomatologu 2 puta godišnje je izuzetno važno za dobro oralno zdravlje, prevenciju i pravovremenu sanaciju nastalih anomalija na zubu.
  9. Kupujemo 16 metara zubnog konca godišnje, a trebali bi najmanje 110 metara. Imate li najdraži brend zubnog konca !?
  10. Mit u srednjem vijeku je bio da ako poljubite magarca nestat će zubobolja. Osjetite li zubobolju potrebna vam je profesionalna pomoć našeg stomatologa.

Saznajte zašto je važno provoditi dobru oralnu higijenu i odlaziti na redovite stomatološke kontrolne preglede. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji brinemo za Vaš osmijeh kao da je naš vlastiti. Između godišnjih posjeta educiramo pacijente o načinima kako uspješno podići razinu oralne higijene. Ispravite pogreške koje činite prilikom oralne higijene. Neispravni pokreti ili pogrešan redoslijed koraka može naštetiti oralnom zdravlju. Nadamo se da će vas naših 10 zanimljivosti o zubima motivirati da detaljniju brigu i pružanje potpune njege za vaše zube i osmijeh. Donosimo više na linku.

KONTAKTIRAJTE NAS