Vrijeme čitanja: 5 minuta
vađenje korijena zuba u Dentus perfectus privatnoj stomatološkoj ordinaciji

Vađenje korijena zuba

Vađenje korjiena zuba je zahvat kojim u potpunosti uklanjamo korijen zuba iz zubne kosti. Korijen vadimo u slučaju kada nema drugog načina kojim se može sanirati oštećen zub. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji bezbolno uklanjamo korijen zuba.

Sadržaj:
ŠTO JE VAĐENJE KORIJENA ZUBA?
DETALJI O ZAHVATU VAĐENJE KORIJENA ZUBA
OPORAVAK NAKON ZAHVATA
KOMPLIKACIJE NAKON ZAHVATA
SVI NAČINI KAKO NADOKNADITI IZGUBLJEN ZUB

Što je vađenje korijena zuba?

Vađenje korijena zuba (ekstrakcija) je stomatološki zahvat kojim uklanjamo korijen zuba koji je razoren traumom, karijesom ili nastalom infekcijom. Izvodimo ga kada više nema alternativnih načina kojim bismo produžili vijek trajanja zuba.

Detalji o zahvatu vađenje korijena zuba

Zahvat izvodimo pod lokalnom anestezijom i u potpunosti je bezbolan. Moguće je osjetiti lagani pritisak i neugodan zvuk no izuzev toga sve prolazi brzo i jednostavno. Kada smo sigurni da anestezija djeluje započinjemo s vađenjem korijena. Ukoliko je zub cijel i očuvan koristimo kliješta za njegovo opuštanje i vađenje iz kosti. Kod oštećenih zubi otvaramo zubno meso da bismo omogućili pristup korijenu zuba.

Oporavak nakon zahvata

Oporavak nakon zahvata uključuje pridržavanje dobivenih uputa u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji po završetku stomatološkog zahvata. To uključuje prekid pušenja na 48 sati, zabranu mućkanja i grgljanja tekućina u ustima, prilagodbu prehrane i izbjegavanje teških tjelesnih aktivnosti. Što se prehrane tiče preporučamo jesti mekanu i hladnu hranu. Izbjegavajte vruće, ljuto, gazirano i slano te alkohol. Hladite područje vađenja tijekom prva 24 sata. Nakon 24 sata dozvoljeno je ispiranje rane slanom otopinom. To će ubrzati period zacjeljivanja rane i cjelokupni tijek oporavka.

Komplikacije nakon zahvata

U slučaju ne pridržavanja dobivenih uputa Dentus perfectus stomatologa može se prolongirati period oporavka nakon zahvata. Najčešća komplikacija je pojava suhe alveole. Suha alveola razvija se kada izostane krvni ugrušak na mjestu vađenja. Suha alveola je jako bolno stanje koje može potrajati tjednima. Izazvat će ga pušenje, grgljanje tekućina, ispijanje gaziranih pića, vruće hrane ili četkanje rane. Budite oprezni i nježno pristupajte oralnoj higijeni tijekom perioda oporavka. Teške tjelesne aktivnosti mogu potaknuti krvarenje stoga ih je najbolje pauzirati dok se rana ne zaraste.

Svi načini kako nadoknaditi izgubljen zub

Nekoliko je načina kako nadoknaditi izgubljen zub. O idealnom rješenju za vaš individualan slučaj posavjetujte se s našim stomatologom. Tijekom pregleda ćemo procijeniti koje protetsko rješenje je idealno za vas. U ponudi imamo sve stomatološke usluge i sva protetska rješenja. Zubni implantat idealno je rješenje za potpun nadomjestak zuba od korijena do zubne krunice. Zubni most omogućava neinvazivnu nadoknadu zuba dok su zubne proteze idealno rješenje u slučaju bezube čeljusti. Radimo detaljnu procjenu pacijenata za svako od mogućih rješenja kako bismo osigurali najbolji odabir rješenja za vaš slučaj. Rezervirajte termin pregleda još danas. 

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

    List Content goes here

Liječenje korijena zuba cijena

Liječenje korijena zuba provodimo endodontskom terapijom. Za liječenje koristimo specijalne materijale i koferdam za potpunu izolaciju radnog polja. Ovo liječenje pomaže spasiti zub od vađenja. Cijena liječenja opravdava produženje životnog vijeka zuba. Cijena liječenja je vrlo pristupačna ako uzmemo u obzir cijenu nadomjestka za izgubljen zub.

Zarastanje zubnog mesa nakon vađenja zuba

Nakon vađenja zuba potrebno je određeno vrijeme da se zubno meso u potpunosti zaraste. Nije dozvoljeno pušenje, ispiranje i grgljanje tekućina u usnoj šupljini prva 24 sata nakon zahvata. To je potrebno vrijeme da se stvori krvni ugrušak. Držite se dobivenih uputa od strane našeg stomatologa nakon vađenja zuba.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS