Vrijeme čitanja: 7 minuta
Trakice za izbjeljivanje zubi

Trakice za izbjeljivanje zubi – odabrati ili preskočiti?

Trakice za izbjeljivanje zubi su široko dostupno rješenje za samostalno izvođenje tretmana kod kuće. Bijeli zubi uvijek djeluju privlačno i mladenački te dobro sakrivaju godine. Izbjeljivanje zubi u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji je najpopularniji estetski stomatološki tretman. Tragovi i mrlje na zubima uzrokovane pušenjem te ispijanjem kave ili čaja nikako nisu nešto što bismo potpisali. No s obzirom da znamo kako je teško mijenjati navike, približavamo našim pacijentima siguran, brz i učinkovit tretman profesionalnog izbjeljivanja zubi pod nadzorom stomatologa.

Sadržaj:

ŠTO SU TRAKICE ZA IZBJELJIVANJE ZUBI?
KAKO DJELUJU TRAKICE ZA IZBJELJIVANJE ZUBI?
JESU LI ŠTETNE ZA ZUBNU CAKLINU
TRAKICE ZA IZBJELJIVANJE ZUBI VS. TRETMAN IZBJELJIVANJA ZUBI U ORDINACIJI
PROFESIONALNO IZBJELJIVANJE ZUBI
PREDNOSTI I NUSPOJAVE TRAKICE ZA IZBJELJIVANJE ZUBI
PROFESIONALNO IZBJELJIVANJE ZUBI
PREPORUKA STOMATOLOGA

Što su trakice za izbjeljivanje zubi?

Trakice za izbjeljivanje zubi su nov i jednostavan način kako izbijeliti zube kod kuće. Izbjeljivanje se vrši pomoću dvije trakice ispunjene gelom. Po jedna trakica stavlja se na svaku čeljust. Potrebno je nositi ih najmanje 7 dana za redom, svaki dan u trajanju do 60 minuta. Kod provođenja ove vrste izbjeljivanja zubi kod kuće potrebno je držati se uputa s obzirom da pacijenti samostalno provode proces izbjeljivanja. Trakice su dostupne u dm-u, ljekarni i preko web trgovina što ih čini široko dostupnima. Ukoliko izbjeljujete zube za određenu prigodu, potrebno je isplanirati njihovo korištenje najmanje 7 dana prije događanja.

Kako djeluju trakice za izbjeljivanje zubi?

Trakice za izbjeljivanje zubi posvijetljuju zube do nekoliko nijansa ukoliko ih se nanosi redovito. Svojim sastavom i aktivnim gelom nježno djeluju na zube i stoga im je potrebno najmanje tjedan dana da bi postigli efekt bijelih zubi. Za izričito žute zube ponekad je potrebno ponavljati tretman 2x dnevno kroz 7 dana.

Jesu li štetne za zubnu caklinu

Vjerujemo da je svatko barem jednom pomislio kako efekt izbjeljivanja može biti jači ukoliko se gel na zubima drži dulje od preporučenog vremena. Na to odmah želimo uputiti pacijente kako to može biti izuzetno štetno za zdravlje zubi. Proizvođač je proizvod testirao i na temelju ispitivanja kreirane su upute o korištenju. Sredstva za izbjeljivanje najčešće sadrže neki oblik peroksida. Trakice za izbjeljivanje zubi mogu ukloniti mrlje sa zubi, ali i oštetiti zube i učiniti ih osjetljivima. Posebno ukoliko se izbjeljivanju pristupa neozbiljno i ukoliko ih se nanosi češće ili duže od predviđenoga. Oštećenja zubi uključuju demineraliziranu caklinu i eroziju zubne cakline. Više o sigurnom tretmanu izbjeljivanja saznajte na poveznici.

Prednosti i nuspojave trakice za izbjeljivanje zubi

Nuspojave od korištenja trakice za izbjeljivanje zubi mogu uključivati iritaciju desni i osjetljivost zubi. Četkanje zubi neposredno nakon nošenja trakica može oštetiti zube i desni ukoliko četkate tvrdom četkicom za zube ili radite agresivne pokrete. Stručnjaci za osmijehe u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji savjetuju provoditi tretman izbjeljivanja zubi s provjerenim preparatima. To će očuvati zubnu caklinu i osigurati željeni efekt. Ukoliko nemate vremena za profesionalni tretman pod nadzorom stomatologa, razumljivo je da ćete proces željeti provesti kod kuće. No u tom slučaju pozivamo pacijente da unaprijed planiraju tretman. Odlučite li se ipak za opciju trakica, držite se uputa proizvođača. Prednosti trakica su svakako pristupačna cijena radi široko dostupnih materijala. Važno je znati kako trakice neće djelovati kao što je to predviđeno, ukoliko na površini zuba postoji kamenac i bakterije.

Trakice za izbjeljivanje zubi VS tretman izbjeljivanja zubi u ordinaciji

Dvoumite li se oko profesionalnog tretmana izbjeljivanja zubi u ordinaciji i trakica za izbjeljivanje zubi kod kuće, svakako bi preporučili ovaj tretman raditi pod nadzorom stomatologa. Ljepota nam je svima bitna pogotovo kada je u pitanju osmijeh no ona može imati visoku cijenu ukoliko se ošteti zubna caklina. Nepravilno korištenje trakica ili prečesto korištenje trakica, agresivno četkanje ili nanošenje trakica na zube obložene kamencom svakako može ostaviti posljedice na oralno zdravlje. Kako bismo izbjegli takve scenarije preporučamo ići sa sigurnim i nadgledanim tretmanom od strane doktora dentalne medicine. Još jedna od prednosti je što tretman traje svega sat vremena i njegov efekt je postojan i do 2 godine. A za naše pacijente nudimo i posebnu cijenu.

Profesionalno izbjeljivanje zubi

Profesionalno izbjeljivanje u stomatološkoj ordinaciji garantira najbrže i najdugotrajnije rezultate. Prije početka tretmana posavjetujte se s našim stomatologom oko potrebno broja ciklusa i intenziteta provođenja samog tretmana. Moguće je odabrati od najmanje 2 do najviše 4 ciklusa izbjeljivanja zubi. Tretman provodimo uz zaštitu mekih tkiva i s retraktorima. Nakon završenog tretmana zube premazujemo zaštitnim gelom kojim jačamo zubnu caklinu. Pacijent dobiva gel i za kod kuće kako bi pred spavanje dodatno zaštitili zube. Tretman provodimo pomoću LED lampe i proces je u potpunosti siguran za vaše zube. Proizvodi koje koristimo su vrhunske kvalitete i koriste ih i kolege stomatolozi u Americi.

Priprema zubi za izbjeljivanje

Da bi postigli vrhunsku bjelinu zubi prvo stomatološkim postupcima uklanjamo okorjeli kamenac sa zubi. Uz to provodimo pjeskarenje i poliranje zubi. To će ukloniti sve pigmentacije i zaštititi zube od daljnjeg podlijeganja naslagama kamenca. Nakon toga spremni smo provesti ovaj estetski tretman visoke kvalitete. Za holivudski osmijeh i najbolju verziju osmijeha preporuča se tretman izvoditi jednom godišnje kao dio redovne oralne higijene. Za tretman je potrebno svega sat vremena.

Preporuka stomatologa

Pregled kod našeg stomatologa uključuje savjetovanje prije samog početka izbjeljivanja kako bi saznali preporuča li vam se tretman i kakve rezultate možete očekivati. Profesionalno izbjeljivanje zubi u ordinaciji moguće je rezervirati po posebnoj cijeni ukoliko odaberete naš paket Bijeli zubi. Paket je detaljno osmišljen za sve pacijente. Osim detaljnog stomatološkog tretmana uklanjanja zubnog kamenca, pjeskarenja i poliranja zubi, za pacijente smo osigurali i zaštitu mekih tkiva. Efekt tretmana je dugoročan i može potrajati i do nekoliko godina.

Upute za dane nakon zahvata

Naš stomatolog osigurat će vam upute što NE činiti nakon tretmana kako bi u potpunosti zaštitili vaše zubiće i naposlijetku zdravlje osmijeha. Jedna od glavnih preporuka svakako je izbjegavati tamna pića i nakon njihove konzumacije obavezno popiti čašu vode. Ispiranje tamnih pigmenata vodom spriječit će prianjanje tamnih pigmenata uz zubnu caklinu. Iako na spomen tamnih pića svi pomislimo isključivo na kavu, to se odnosi i na čaj. Čaj ima izuzetno tamne pigmente, možda i jače nego sama kava. Stoga nakon čajanke obavezno uključite čašu vode u svoju rutinu ispijanja čaja.

Zašto odabrati Dentus perfectus stomatološku ordinaciju?

  • Jedna lokacija pokriva sve stomatološke usluge

  • Tim ljubaznih stručnjaka vodit će vas na putu do novog osmijeha

  • U sklopu paketa dobrodošlice napravite rendgenski snimak zubi i plan terapije

  • Odredite etape terapije kako vam najviše odgovara

Trakice za izbjeljivanje zubi iskustva?

Trakice za izbjeljivanje zubi iskustva govore kako su učinkovit način uklanjanja pigmentacije sa zubi. Potrebno je ispravno ih nanositi i držati se vremenskog okvira kako se zubi i desni nebi oštetili. To može izazvati osjetljivost zubi uslijed oslablljene zubne cakline i recesiju desni.

Izbjeljivanje zubi cijena?

Izbjeljivanje zubi cijena profesionalnog tretmana uključuje pripremu zubi u vidu čišćenja zubnog kamenca, pjeskarenja i poliranja zubi te 2 ciklusa izbjeljivanja zubi LED lampom i zaštitu desni te završni zaštitni premaz za zube.

Naruči se na pregled još danas!

  • List Title 1

  • List Title 2

  • List Title 3

KONTAKTIRAJTE NAS