Vrijeme čitanja: 4 minuta
Dentus perfectus - stomatološki pregled - novi pacijenti

Zašto je bitan preventivni stomatološki pregled?

Preventivni stomatološki pregled je najpoželjniji oblik suradnje između pacijenta i stomatologa. Za takav odnos potrebno je međusobno povjerenje. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji gradimo povjerenje rješavanjem niza problema s kojima je pacijent došao zatražiti pomoć. Jedan od najbitnijih elemenata odnosa za svakog stomatologa je povjerenje i želja pacijenta za redovitim kontrolama. Nakon uspješno provedene terapije i sanacije zubi i usne šupljine, potrebno je izraditi plan za održavanje postignutog stanja. Pacijent dobiva upute o oralnoj higijeni, informacije o proizvodima koje mu stomatolog savjetuje koristiti i na kraju termin za idući stomatološki pregled.

Zašto je potrebno dolaziti na preventivni stomatološki kontrolni pregled?

 • Procjena postojećeg stanja oralnog zdravlja

  Preventivni stomatološki pregled za cilj ima uočiti nastale promjene i buduće probleme.

 • Spriječiti patološke promjene u najranijoj fazi

  Preventivni tomatološki pregled idealan je način kako spriječiti (prevenirati) eventualne patološke promjene u najranijoj fazi kada se mogu relativno lako i brzo otkloniti.

 • Učestalost kontrolnih pregleda

  Učestalost kontrolnih pregleda je između tri do šest mjeseci ovisno o procjeni stomatologa individualno za svakog pacijenta.

Preventivni stomatološki pregled

Dolazak pacijenta na redoviti preventivni stomatološki pregled znatno umanjuje potrebu za neugodnim stomatološkim zahvatima i omogućuje provođenje estetsko-korektivnih postupaka (izbjeljivanje zubi, izrada ljuskica, smile design). Na preventivnoom pregledu doktor uočava promjene ukoliko ih ima i predlaže što je hitno rješavati. Savjetujemo uklanjati zubni kamenac svakih 4-6 mjeseci. Zatražite termin pregleda.

 • Pregled zubi

  Preventivni stomatološki pregled zubi i utvrđivanje postoje li meke i tvrde naslage na zubima. Uklanjamo ih ultrazvučnim čišćenjem, pjeskarenjem i poliranjem površine zubi.

 • Otkrivanje karijesa

  Traženje karijesnih lezija, osobito na dijelovima zuba koji su skloniji razvoju karijesa. Otkrivanje karijesa provodi se upotrebom stomatološkog ogledala i sonde (klasični postupak), te pomoću dijagnostičkog lasera Diagnodent Pen koji pomoću laserske florescencije otkriva razvoj karijesa u dubljim slojevima zuba.

 • Pregled zubnog mesa

  Pregled zubnog mesa i procjena za planiranje dubinskih tretmana čišćenja.

 • Rendgen snimanje

  Rendgensko snimanje – radioviziografija za pojedinačno snimanje zubi i ortopantomogram kada je potrebno provjeriti stanje korijenova zuba i čeljusnih koštanih struktura.

 • Upotreba intraoralne kamere

  Upotreba intraoralne kamere koja omogućava bolju komunikaciju i lakše razumijevanje, jer na ekranu možete vidjeti sve što pogledom u ogledalo nije moguće.

Naručite se na pregled

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS